Nevim, pro kterou se rozhodnout. Staci, aby umela cist klasicky CD-ROM/R/RW + vsemozny DVD formaty (cim vic, tim lip asi). Dival jsem se na DVD Pioneer 120S 16xDVD SLOT-IN. Co na ni rikate? Dik
Printable View
Nevim, pro kterou se rozhodnout. Staci, aby umela cist klasicky CD-ROM/R/RW + vsemozny DVD formaty (cim vic, tim lip asi). Dival jsem se na DVD Pioneer 120S 16xDVD SLOT-IN. Co na ni rikate? Dik
osobne slot inu neverim.. sel bych do Toshiby 1812...
1812 to existuje ? sem to nenašel ani na webu toshiby :)
Jinak si dej ještě pozor na to abys nekoupil mechaniku, která neumí číst určitý formáty. Např. Toshiba 1712 umí číst DVD-R/RW/RAM, ale zas neumí číst DVD+R/RW. Záleží tedy na tom, čím ji budeš krmit a co s ní budeš chtít dělat.
Rozhodně nejsem proti Toshibě zaujatý, sám sem míval cdrom toshibu a kdyby už nebyla tak polorozpadlá (znáte to, počítač je na zemi, vy u něj sedíte a občas zavadíte kolenem o vyvalený šuplík :) ) za těch pět co sem ji měl tak bych ji používal dodnes. Zvlášť sem byl nadšený z jejího bezproblémovýho grabování audia.
Ze skušenosti sem se tedy rozhodoval mezi DVD TOSHIBA a TEAC. No a TEAC to vyhrál díky své podpoře DVD+R/RW oproti DVD-RAM u Toshiby. Nyní to grabování audia můj Teac zvládne taky a dokonce 30x rychlostně :)
Doufám, že se to nezvrhne v další flamewar jen proto, že tady vyzdvihuju Teaca ;)
u 1712 +rw cist de, ale neni to oficialni. teac je na muj vkus dost hlucnej... kamos ho mel a sel pryc.
myslim ze treba takovej AOpen je vpoho, ale hlavne se vyhni mechanikam LG, kamos si prednedavnem tenhle srot koupil a je to peklo
Koupim asi DVD Toshiba SD-1802/M 16x48x IDE. Vypada dobre a u Alzasoftu stoji 1200,-.
aha, jo to je ona... neni to 1812 ale 1802...Citace:
Původně odeslal Levis_X
Citace:
Původně odeslal Levis_X
ja mam Pioneer DVD-ROM 500M /alebo take nieco/ a som s nou velmi spokojny. Preflashoval som ju na region free a na rychlost 48x CD /z 40x/
Nie je to sice moc, ale aspon nieco..
Ked bude tak dobra ako ta moja, tak je to dobra volba..
Hele, a jde ten Pioneer 106S preflahovat na region free a ta Toshiba 1802 taky?
Neviem ako DVD-ROM ale moje kombo sa im sakramentsky podarilo 8-)Citace:
Původně odeslal Miro2
A jak jsou na tom Plextory??? Jak uz vsichni vite ( :-) ) kupuju ted new PC a budu resit stejne dilema. Jelikoz jsou Plextory palirny cool, tak jak to vypada s DVD? Urcite musi cist jak "+" tak "-"
Dnes vyšla recenze Plextor DVDROM PX-116 naCDR serveru. Podle ní je až na čtení poškozených medií docela sqělá - to mech. provedení, čtecí rychosti atd.......Citace:
Původně odeslal commander
+ i - umí číst každá mechanika. A co ASUS? Mám ho a 100% spokojenost. Hlavně rychlost čtení CD-R/RW a DVD.
du do toho plextora... 1802 huci jak blazen...
106s urcite - mam ho, spokojenost. Slot funguje bez problemu, akorat do toho nedas maly media (teda das, ale musis si poridit redukci) a o nejakejch srdickach a pod ani neuvazuj.Citace:
Původně odeslal Levis_X
Pioneer 120s Slot In umi i mala CD. Mam 105s a uz treti rok mi slape jedna basen. Kdybych dneska kupoval DVD-ROM, sahnu zas po Slot Pioneer 8-)
dal jsem to jako důležité, řeší se to tu celkem často, tak ať se to dá vyhledat na jednom místě :-)
Taky řeším, kterou DVD-ROMku a nějak se nemůžu rozhodnout. Od Teaca mě odrazuje, že už to vlastně není Teac, ale splácanej Sony s LITE-ONem, Plextor s Pioneerem má zas problemy s poškozenými médii, LG je shit, ASUS (no nevim), tak snad jedině ta Toshiba M-1802 se zdá jako dobrej kompromis. Našel jsem na ni recenzy na nějakým polským webu a vyšla celkem dobře.
taky mam super mechanika celkem hlucna (no neni to starodavna toshiba cd8* neslysitelna) ale precetla vsecky regiony co sem potrebovalCitace:
Původně odeslal Jezevec
To je blbost... Me moje mechanika necte +Citace:
Původně odeslal Noxx
ja som kupil asus-zatial ziaden problem.
Combo LG 4520B je super, čte naprosto vše a ještě pálí 52x. :lol:
Já mam Sumsung E616 přeflashlou na RegFree. Čte daleko líp než Toshiba 1612 - ta na škráblejch DVD chcípne a Samsung je jede v plný rychlosti (a kašle na Macrovision). Problém je akorát ten, že děla trochu KRAVÁL...
Koupil jsem tu Toshibu M-1802 a zatim dobrý, velice rychle načte jak CD tak DVD, přístupová doba odpovídá 85ms v CD, při kopírování a sledování filmů je to nejtišší mechanika, jakou jsem kdy slyšel. Zkoušel jsem i grabování CD a v tom je trochu pomalejší, ale zato bezchybná. Dobře si poradí i s poškrábaným cd. Případné další zkoušenosti podám.
??? rikas ze je tichá? kamosova huci jak blazen...Citace:
Původně odeslal Freeman