na desce KT6-Delta-LSR - nevíte jakto??
Proč tolik?
Chlazený CoolerMasterem do XP2600+ s měděnou podložkou
Ď
Printable View
na desce KT6-Delta-LSR - nevíte jakto??
Proč tolik?
Chlazený CoolerMasterem do XP2600+ s měděnou podložkou
Ď
Napiš, kde tu teplotu měříš.Citace:
Původně odeslal Alp
vidím ji v BIOSu - ale dalo se na tom grilovat a navíc PC padalo
vidím ji v BIOSu - ale dalo se na tom grilovat a navíc PC padalo
Zkontroloval jsi napětí a jestli chladič sedí dobře? Co pasta, jaká je použita?Citace:
Původně odeslal Alp
chladič sedí v pohodě, pasta je ta původní žvýkačka, napětí je 1,65V
Zkus jinou pastu. (bílou)Citace:
Původně odeslal Alp
no a to napětí je v pořádku? Stejně když to měním (snižuju) v BIOSu, tak to ve skutečnosti je pořád 1,65V (zjištěno softem AIDA)
S tou pastou to zkusím
jo napeti je default 1,65
To je podle mě blbost. Pastou to určitě není. Na CP5 je dost učinná žvejkačka. A i kdyby, nemůže bejt v pastě 20 stupňů! Musí být špatně nasazenej, nebo pomalu točí!
Alebo je nieco s procakom / doskou.
No mě se ta teplota zdá O.K! Ono totiž také asi jde o to, kde a hlavně odkud jí měříš. Já po půl hodinovém hraní Max Payne 2 mám na CPU teplotu 68-70st., po vypnutí jde ale taplota rapidně dolů, až se zastaví na 54-56st.C' a to nemám žádný shit chladič ani špatnou pastu. Jo PC je naprosto stabilní. Když jsem teplotu měřil ASUS Probe, tak mi ukazoval teplotu 48-52 st., ale jak říkám kdoví odkud to tu teplotu měřilo :wink: . Teď používám SpeedFan 3.0.8 a vidím, jak se pěkně dokáže Barton při zátěži nažhavit ;D .
Strasne vysoka teplota. Urychlene s tim neco udelej. 65-70 stupnu je mozna v pohode z JADRA, rozhodne ne z cidla. Barton na defaultu netopi, vim o cem mluvim, mam ho taky. Na defaultu ma pasiv asi takovou teplotu, jako akorat zahrate prsty u ruky (32-33 stupnu) Po 2 hodinach PRIME95 je vlazny, odhadem 42-43 stupnu. Mozna mas naprd case a tocis porad dokola horky vzduch v bedne - pak zadny chladic nestiha. BTW - teprve kdyz se Bartonovi pokouri tak na 2300MHz/1,75V zacina ukrutne topit. ;D
70 stupnu je fakt moc. Ja sice jeden komp postavil a na Gigabyte 7VT600-L topil taky pres 70 pri zatezi, ale nastesti nic nejak nepadalo taxem se na to vysral... jinak ted jsem si poridil Bartona a mne topi tak do 50* Pasta 20* neudela ani nahodou... Ja bych sel reklamovat procak, na 50-70% to bude procakem a daj ti novej a vyresi se to...
WOW 70C je hodne. Ja mam na pretaktovanom Bartone MAX 56C pri plnej zatazi a s najsuxxx chladicom...
no ja mam uz druhy barton ale az tento druhy nehreje.Citace:
Původně odeslal Halen
Co som mal prvy ten bol jak topinkovac , hold nepodareny kus.
BTw: nebude to doskou ?
Resp meranim teploty ?
Skusal si siahut na chladic, mozno to len zle meria a spravi to novy bios.
systém padal a case byl kolem zdroje horký jak prase, je to první z 5 bartonů 2500+, který tak peče. Jdu překopat tu pastu a ještě přidám odfuk.
uf
pasta nepomohla ...
Rozhodně bych skontroloval nasazení a přítlak chladiče. No a pokud máš kolem zdroje horko, něco je špatně. Přidej tomu aspoň odtah a zkontroluj, jestli se ti točí větrák ve zdroji.
ofuk jsem namontoval, zdroj je nový - no a chlaďák jsem vyměnil a je to lepší, už jenom 58°C při zatížení, no stejně nejsem spokojen :roll:
Místo bílé pasty, tam dej alespoň obyčejnou od TiTANa , stojí asi 50,- a namažeš z toho tak 6-8CPU.Jo jinak, na MSI deskách pro Intel s chipsetem 845 jsme zjistili u stejného CPU o 15°C vyšší teplotu než na desce Intel i845 (přesně nevim), tak jestli nemaj hůř udělanej design. :?
Myslím že ten silikonovej sr*č co Titan vyrábí se ani pastou nazvat nedá - strašně rychle vysychá. Titan pastu rozhodně NE !
Ja mam Bartona 2800+ a povodny boxovany chladic, akurat som vymenil pastu zo sivej za ciernu. Teplotu mam max. 55.5 C Pri stability teste( overheating cpu). Pri beznej prevadzke okolo 49 C.
Tech 58'C je OK.. mam to taky tak nejak :wink:
58'C je ok, me se teplota vysplha pri zatezi az na 63'C . Bios mi ukazuje kolem 60 'C a sw pcAlert me uklidnuje daleko nizsimi udaji zhruba az o 20'C ??? myslim ,ze se clovek moc nemuze na SW merice spolehat !!