-
Multiboot Win2000+WinMe
Mám tento problém: Nainstaloval jsem na HDD 80GB Win 2000, poté Linux Mandrake 9.1. Linux poznal, že je na disku ještě Win2000 a zařadil jej do LILO. Spouštění je bez problémů.
Ale když na další logický disk nainstaluji WinME, tak se slavné produkty fy. Microsoft nesnáší. Neví někdo jaký název má soubor, který je obdobou LILO (tj. multiboot ) pod WIn2000?
Dík předem za každou radu.
-
najprv nahod WinME a potom Win200 :wink:
pretoze(pokial sa nemylim)WinME nevie vytvorit multibooting ale wini s jadrom NT ano :arrow: :idea: :wink:
alebo pouzi nejaky externy program(SystemCommander atd..)
-
Ok, multi boot pod Win2000 mám,ale WinMe se mi po odinstalování a opětovné instalaci už nepřihlašuje. Odinstaloval jsem ho proto,že WinMe korektně nešel.Takže bych potřeboval soubor kde si můžu multi spouštění pod Win upravit, ale já ho nemůžu najít.
-
mal by to byť súbor C:\boot.ini :idea:
-
Díky za tip, v boot.ini jsem to odzkoušel je to ok. Ale pak mi to nedalo a zkoušel jsem dopsat cestu pro jiný (fyzický) disk, protože bych chtěl občas použít WinMe, které bych měl na vyměnitelném HDD(šuple).To se mi nepodařilo. Zkoušel jsem dopsat cestu do zavaděče Linux Mandrake 9.2, LILO, které se mi spouští jako první, ale taky neúspěšně. Žádný konflikt to nevypisuje, ale ani v nabídce se nový systém nezobrazuje.
-
pote, co jsi upravil lilo.conf, sputil jsi lilo?