Mam WD 40GB 5400 a v testech mi to ukazuje strasne malo....kde a jak bych ho mohl poradne nakopnout na maximum??
Dik
Printable View
Mam WD 40GB 5400 a v testech mi to ukazuje strasne malo....kde a jak bych ho mohl poradne nakopnout na maximum??
Dik
Vezmeš disk, rozšroubuješ ho, vytáhneš z tama takové ty nepotřebné placičky, nenech se odradit bude na to potřeba velká síla. No a pak to pojede jak víno. ;D
Teď vážně, co je pro tebe málo v testu? Máš zaplé DMA, máš to správně zapojené, nevisí ti na kabelu ještě CD-ROMka, nemáš to přefragmentované?
Co si tim myslel :?: Jak muze byt disk prefragmentovany?Citace:
Původně odeslal Špeta Marek
Jako ze je hodne fragmentovany, ne...? :roll:Citace:
Původně odeslal Fraj#r
No, vzhledem k tomu, že máš 5400 otáček za min. se slabším výsledkům moc nediv, podívej se hlavně jestli je zapnuté DMA, zdefragmentuj, a taky by nebylo naškodu projet ho nějakým testem co máš k dispozici (nemám na mysli scandisk)
Možná, že by pro tebe bylo nejlepší disk přeformátovat, rozdělit na dvě partice (systém & programs), a na první na začátek disku dát systém, tak by jsem z něho měl vymačkat nejvíc.
No ale od toho ta fragmentace preci je.Citace:
Původně odeslal Umbro
Fregmentace ti presune soubory a spoji je (hodne laicky receno) takze ti disk muze jedine urychlit. Kdyz defragmentujes nekolikrat hned posobe tak program nema ktere soubory presunout a zadne tedy nepresune.
:roll:Citace:
Původně odeslal Fraj#r
fragment = kusok, mala ciastocka
fragmentacia = rozkuskovanie (subora/ov)
defragmentacia = opak fragmentacie...
Ked je disk fragmentovany, znamena to, ze subory su na nom porozhadzovane a rozkuskovane. Defragmentovanim sa prislusny program pokusi tieto subory pospajat do celkov a poukladat postupne podla toho, ako casto byvaju pouzivane, pretoze disk je na zaciatku o kusisko rychlejsi ako na konci.
Když takovejhle disk zvládne real-time capture videa ve FullPAL (768x576) bez komprese, tak mi jeho rychlost neřijde nedostatečná, ale uznávám, že např. takový pomalý swapování ve hře může prudit :-)
Podivej se do spravce zarizeni na cem ti to jede, jestli dma, nebo pio... (a popripade upresneni dma na kterem jede)
Bez komprese ???Citace:
Původně odeslal Bob van Sikorski
<|>ina :roll:
768x576 x 3(24bit) x 25(fps) mame 33 177 600b ~ 31,64MB/sec a to tam este nezaratavame audio (a 30fps PAL normu)... To ten disk nezvlada urcite.
Konecne sa nasiel niekto kto to vysvetlil, tym co to nechapali :)Citace:
Původně odeslal PiT