Dneska mi prisel tenhle chladic tak sem ho chtel namontovat. Prvni nutna vec je sundat chladic na druhe strane GPU. Vec ktera se mi, nevim proc, zdala jednoducha, zas tak jednoducha nebyla. Nevite nekdo jak to sundat protoze to drzi jak pribite.
Printable View
Dneska mi prisel tenhle chladic tak sem ho chtel namontovat. Prvni nutna vec je sundat chladic na druhe strane GPU. Vec ktera se mi, nevim proc, zdala jednoducha, zas tak jednoducha nebyla. Nevite nekdo jak to sundat protoze to drzi jak pribite.
no, jestli je jen prilepenej nakou paskou nebo neej boze lepidlem, tak by melo stacit par minut v mrazaku a jemne podloubnuti sroubovakem :-)
JJ, akorát mezi ten pasiv a GPU dej radsi nejakou plastovou kartu (np. kreditka) aby jsi tim sroubovakem nahodou neposkodil GPU :-) Jistota je jistota :wink:Citace:
Původně odeslal Fraj#r
no uz to je, odpadlo to takrka samo kdyz sem to bral do klesti :-))
zatim to jede stabilne na 351/342, coz sem pred tim nedal, zkusim jit dal
no zatim to je zlaostne malo koukej to poradne natocit , takovej DC by ti mohl vypravet jak jde taktovat r9700 od herculesu. :wink:Citace:
Původně odeslal Lukas
Taky myslím, koukej ho osolit, ať je viděť, že za ty prachy stál ;D
tak finalne to vypada na 362/359
no nic moc, hold mas kosek se spatnym oc potencialem.
co si tak vzpomínám, tak já dal 380/360 a více ani prd :wink:
no vzhledem k tomu ze predtim sem nemoh dat jadro pres 340 a pameti 330 sem spokojeny :-)
Ale je fakt že bez jiného biosu bych se přes 340 nedostal.
A je nezbytne ten spodni minichladic sundavat.Ja ho tam teda porad jeste mam,teda ten cladic ;D Puvodni origos chladic jsem vymenil za duronackej certifikovanej do 1200 Mzh.A slape jako hodinky.
Toz kua dnes jsme hodili na myho R9500 konecne poradnej chladic - AC slim silent PRO. Testnul jsem ho opatrne - jadro postupne 350,370,400,407MHz. ;D Pokazdy testy 3DMarkem a ani na tech 407MHz jadro to artefakty nehazelo. Vypada to, ze mam kousek s dobrym O/C potencialem. Pameti zacinaji hazet chyby od 320MHz, 315 je jeste OK. Ten chladak ma sice 40 deka, ale chladi jak divej, jadro se temer nehreje. Zitra zkusim pokracovat, jestli z toho vymacknu jeste vic. Tak 420MHz na jadru by se mi libilo. ;D
Zaujimava tema, v poslednom case ma coraz viac laka predstava velkeho Cu chladica na GPU.
Problem Herculov je, ze sa im vobec nepaci vyssie agp pri 8x. Dal som to na 4x a este aj pri pci 37 mi stabilne bezi na 341/341 a jedina modifikacia karty je ASIII pasta a namiesto umelohmotnych uchytov je tam normalny srob s matkou.
Len netusim, kde zozeniem v Bratislave CU cooler na cpu, ktory nestoji 2000+sk ?
Predpokladam, ze ho tak ci tak musim rozpilit, cize dalsie pouzitie je nulove a experiment za tie prachy nechcem.
A co treba VGA silencer.Stoji nejak kolem 500 kc.U vas by to mohlo byt tak 700.Coz neni 2000.
Mrkni sem http://www.modsynergy.com/Review%20113.htm
A ani nemusi byt medeny.
Dik, medzicasom som to nezvladol a vyrezal potrebne otvory do P4 2,8 boxed coolera a nahodil to na nu. Pri normalnej frq sa s maximalnym vypatim zahreje na teplotu ruky :)
V tom pripade nejni co resit ;D