Chci si vyměnit ty dve svitci ledky v casu ( HDD a POWER ) za modre ale nevim jak se to bude chovat, jestli tam mam dat nejaky odpor nebo co . Poradte jestli to ma nejaky vliv na desku popř. napiste za ktere modre ledky to mam vymenit.. DIKY
Printable View
Chci si vyměnit ty dve svitci ledky v casu ( HDD a POWER ) za modre ale nevim jak se to bude chovat, jestli tam mam dat nejaky odpor nebo co . Poradte jestli to ma nejaky vliv na desku popř. napiste za ktere modre ledky to mam vymenit.. DIKY
Ja měnil HDD ledku oranžovou za modrou a normalně jsem ji uštip,napajel tu modrou a jede se dal ;D Až to schoří tak dám vědet :wink:
Prestne ako pisal vrchny :)
Nijakej odpor ani nahodou nedavej !!! Ak si kupil ledku max. do 1.5V tak si ju tam zapoj a MUSI ty to fungovat v poho na 100% . Ak si tam chces zapojit 2 LEDky tak si kup ledky na 1.2V a zapoj ich do serie . Bude to troska slabsie ale zato o daco krajsi efekt :)
Vela stastia :)
AHA ty chces modre ??? Modre jedou na 1.5V tak na HDD zapoj len jeden a na power zapoj tolko kolko mas am teraz :)
Od modrych lediek su lepsie uz len UV LEDky ale tie su drahe :?
Inac s modrou LED to je fakt krasa :) Mam to odskusane :wink:
Pouzivej search, o tomhle uz se tady psalo a navic se ted o par threadu pod tebou diskutovalo a zapojovani LEDek... Jinak modry LEDky maj napeti 3V, ale pojede to v pohode bez odporu, pokud jich tam chces dat vic, tak je dej paralelne, ale ne zas moc, aby to deska utahla :-) .
2KUBA : Ake to mas modre LED na 3V ???
Ja mam v pohode na 1.5V a je to aj odmerane a odskusane !!
Napis pls o aky typ sa jedna lebo u nas na 3V bars nepredavaju :-(
no jo a ta deska ma teda 1,5V na ledkach??? tak to je f poho ale radeji to jeste zmerim, jeste sice nefim jak ale to prijde... tak jinak fakt diky ..
No ono mozna na 1.5V svitej (a verim, ze dost) ale jsou delany na 3V.Citace:
Původně odeslal Platon
Namatkou z googlu:
http://www.eetimes.com/pw/potw/OEG20031002S0019
http://www.google.com/search?hl=en&i...=Google+Search
Citace:
Původně odeslal KUBA
Diki za novu informaciu . Som zas o daco mudrejsi :)
U ledky je dvôležitý prúd v priepustnom smere. Ten by nemal prekročiť 20mA u klasickej 5mm (príklad červená). To je pri napätí okolo 2V-2,5V.
Keď tam máš 1,5V tak jeto v pohode. Modré sú na 3V ako písa Kuba a preto sa jej nič nemôže stať. Stačí tam priložiť voltmeter a hneď vieš na čom si.
Modrá LED low voltage je minimálně na 2,75 V, ale když ti stačí těch 1,5 - 2V, tak budiž. Některý modrý LEDky mají při nízkým napětí špatnej odstín, taková špatná modrá, která je spíš dozelena :-). Každej CASE má na HDD standardně červenou, čili je tam napětí max. 2V při proudu max. 20mA. Mně osobně modrá po zapojení nesvítila (nedostatečné napětí), tak jsem to vyřešil jednoduchým tranzistorovým zesilovačem - stačí tam kopnout třeba KC-239, nějakej ten rezistor na bázi a kolektor a LEDka svítí o 106.... :wink:
...tak to neni pravda, napr. moj Chieftec ma oranzovu na HDDCitace:
Původně odeslal MacGyver
Koukam stale jeste se tu najdou lidi co rikaj:
CO MA SCHORET AT SCHORI!
:) :lol:
...hehe no aspon to neskoroduje alebo nezhnije :wink:Citace:
Původně odeslal Ada4me
JJ jaké prase by to napadlo :-) Já mám na HDD standartně červenou a rozhodně to měnit nehodlám. Nechápu ty lidi co mají všechny ledky modré http://vac.choco.cz/gb/imgs/smilies/pukeface.gif Ale proti gustu žádný dišput :wink:Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
Uz som videl vsetlico - oranzove LEDky na HDD su uplne bezne - aj zelene byvaju, alebo dokonca len jedna LEDka na celej skrinke - svieti zeleno, ked je pocitac zapnuty a oranzovo pri praci s HDD.
Pánové, u LED diod je směrodatný prod, ne napětí. Už se tu o tom psalo mockrát. LEDka není žárovka...
Na deskách je omezen proud na přijatelnou hodnotu, na napětí nehleďte...
Úbytek napětí kolem 3V mají LEDky bílé, o modrých jsem neslyšel....
Jo, chlape, ale napětí (i proud) na červený je téměř stejný jako na tý tvojí oranžový - šlo mi o porovnání napětí (a proudu), nikoliv o barvičky. A na HDD i na RAIDu mám červenou, modrou mám na POWERu.Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
ja man obe ledky modry a je to COOOOOOOOL nevim proc se to nekomu nelibi mne uz ta cervena na hdd dost sral** a je logicky ze ta co furt sviti je napajeni. jo a napeti bych se nebal, ja tam man ledky s prumerem 3mm dou do nich 3V, ledky se vubec nehrejou a chodi to uz dobry 3mesice a kdyby se to vysra** tak je preletuju a soupnu k nim nejakej malej odpor :idea: (dneska budu montovat novej neon, mnel sem uz jeden ale ten odesel do vecnych lovist `,jak jinak modrej to cerveny MSI pak vypada dost dobre :evil: )Citace:
Původně odeslal Unz