Da sa to nejako alebo nie ??? Potrebujem sa dostat do biosu, aby som mohol nastavit bootovanie a neviem heslo.. Lepsie povedane to heslo nikto nevie, takze je s tym problem... Skusal som vybrat baterku ale nepomohlo to.. :-(
Printable View
Da sa to nejako alebo nie ??? Potrebujem sa dostat do biosu, aby som mohol nastavit bootovanie a neviem heslo.. Lepsie povedane to heslo nikto nevie, takze je s tym problem... Skusal som vybrat baterku ale nepomohlo to.. :-(
Odpoj napájací kábel, prehoď jumper označený ako CLEAR CMOS do druhej polohy a vyčkaj tak pol minúty, potom do daj späť, zapoj napájanie a môžeš nastavovať, koľko len chceš!
Hmm len keby som tam ten jumper mal...Je to stara doska este AT-ckova a pochybujem ze tam niekde taky jumper bude, resp. ziaden tam nevidim...
...a skusal si s vytiahnutou baterkou pustit PC a ist do BIOSu ???
ano teraz som to skusal a nic..stale pyta to heslo...Citace:
Původně odeslal .:::iGor:::.
...divne :? inak existuje soft tusim sa vola WinBIOS a ten by ti mozno vedel pomoct s heslom :wink:
E.D.I.T.
link: ftp://www.slunecnice.cz/slunecnice/sw/wbios12.zip
spusti ho pod win a klikni na BIOS P a mal by ti napisat password SUPERVISORa a USERa :wink:
Stiahol som to stlacil p a nevyhodilo mi zaidne heslo.
Napisalo iba toto: superviser password: (disabled), user password (1st try): (disabled), user password (2nd try): (disabled),. Bios security option: ALways
Najvacsia sranda na tom je to ze ked dam bios i tak pri state of RTC battery: vypisuje full. lenze ja som batreku vybral a uz sa mi tu na stole vala aspon 15 minut...
:?:
EDIT: stiahol som dosovsku verziu winbiosu a je tu moznost erase CMOS data. To znamena to iste ako clear cmos? Ked ich vymazem, este mi nabootuje PC alebo tam nebude mat uz ziaden bios ???
...mas to nejake divne, mne to hesla vypise:
BIOS superviser password: aaaaaaab
USER password: aobzgpzx
...jo mam AWARD bios, ked tak skus tieto
Ja tu mam Ami bios... Tie hesla nefunguju... Award bios ich moze mat 8 -miestne a ami iba 7.. :-( Co ta moznost erase cmos ???
EDIT: tak sa mi to podarilo. Dal som tu moznost erase cmos a uz tam nie je ziadne heslo.. ;D
No vidis :-) Nabuduce mozes vyskusat toto:
1) Vypnut napajanie
2) vybrat bateriu
3) na chvilu spojit kontakty + a - v drziaku baterie na doske
4) zapnut a heslo by malo byt prec
Nekde sem na nejake strance o crackovani a hackovani videl universalni hesla
hej, su aj univerzalne hesla>Citace:
Původně odeslal Nidzo
napr na biosy award je: AWARD_SW
tohle musi fungovat vzdycky :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
horsi je, kdyz tam neni baterka, ale nejaky ten DALLAS ci co :|
PS: o par minut si zase rychlejsi ;D
To funguje akurat na Award BIOS v4.50, ktory sa uz asi 7 rokov nepouziva ;DCitace:
Původně odeslal TiMEoS
Niektore maju vyvedeny Clear CMOS pin - vtedy je to jednoduche. Niektore to nemaju - vtedy to treba vybrat a vlozit do dosky, ktora ma iny BIOS - urobi to checksum error, vojst do BIOSu, ulozit nastavenia a potom vlozit naspat do povodnej dosky - zasa checksum error a uz si v BIOSe :-) Alebo vybrat BIOS a preflashovat ho inou verziou (musi tam byt taky rozdiel, aby to potom urobilo checksum error).Citace:
Původně odeslal TiMEoS