U me je external CPU teplota kolem 55C a pritom je ABS II skoro na 100C. Je to mozny? Ukazuje to spravne? A jestli ne, da se nekde to ABS vypnout?
Bios mam 1.5L
Printable View
U me je external CPU teplota kolem 55C a pritom je ABS II skoro na 100C. Je to mozny? Ukazuje to spravne? A jestli ne, da se nekde to ABS vypnout?
Bios mam 1.5L
ukazuje aspon u mne, nemas blbe chladic ?
tak to mas bud blbe nasazenej chladic a nebo ho nemas vubec zapojeny ;D kdyz ti to ukazuje 100 stupnu a neudelalo ti to SHUT DOWN tak to vyply mas.jinak se to vypina v biosu. to mas asi pekne rozpalenej chladic kdyz CPU takhle zahorujes >:}Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
Shutdown ne, ale zamzalo mi to, proto jsem se divil cim to je. Podle me jsem mel stejnou teplotu na predchozim Abitu taky, jenom to hold neukazovalo primo v jadre. Asi ten chladic zkontroluju, ale daval jsem si na to nasazovani extra pozor.
Me ta teplota ABS II taky stve protoze to ukazuje pekne divoky teploty!!!Kdyz sahnu na pasiv tak je studenej a ABS mi ukazuje treba 55°C coz je dost''
Přesně tak, přestávam mu věřit.
Příklad z dneška: Ráno zapnu komp a hned kouknu do BIOSu na teplotu - system 25C, external 25C ale ABSII 60C. Je to mozny? Pak jsem pres den snizil procak na 5*133 a 1.4V, kdyz jsem prisel ze skoly tak najednou po restartu CPU 32, system 29, ABS 38 - to zu by odpovidalo. Ale pak jsem zvedl napeti na 1.65 (default) a dal na default i frekvenci, a najednou bylo ABS 70. Je to mozny, ze by se zvedla teplota o 30 stupnu behem 10 sekund?? Asi to vypnu, zbytecne mi s tim mrzne komp, pac tam nejde nastavit vic nez 100C.
edit: Kde v BIOSu se to vypina? I v manualu pisou ze se to dela jumperem na desce.
PROBOHA! 100°C??? :-o To uz je na hranici zniceni CPU! No ja byt tebou to jen tak na lehkou vahu neberu (rozhodne ne pri voltazi 1.775V). Prekontroluj usazeni chladice a zkus jiny BIOS.
Nahodil jsem 1.4 oc a furt to samy. Jakmile dam 1.775 tak okamzite teplota vyleti na 84C. Ten chladic sedi 100%. Podle me to cidlo ukazuje blbe. Vzdyt i v manualu maji u ukazky external 42 a ABS 72. Co je to za blbost aby bylo v jadre o 30 stupnu vic nez na cidle pod nim?? Ja myslel ze ten rozdil ma bejt max 10C. Vypinam to.
Tak jsem specialne pro tebe restartnul PC, mrknul do BIOSU a zjistil nasledujici: Ex. teplota 55°C a ABSII cca 60°C. Voltaz 1.65V FSB=203MHz
Fakt to je nejaky divny.
................jen mi neni jasne proc jsem si kua nespusil Sandru ??? ??? ??? :lol:
no je to haluz,kdyz mam v oknech 60 v jadre tak bios ABSII hlasi 70...ani bych se nedivil ze to ukazuje 100...realna je ale ta teplota v oknech,aspon u me...
me ten ABS meri normalne a kdyz si spustis treba Speedfan tak CPU ti ukazuje teplotu co je na ABS. jinak tech 10 stupnu rozdil neni pravda. ja jsem dal chladic trosku nakrivo a ukazovalo me to 41 a ABS uz delal Shut down (85stupnu). opravdu ti chladic sedi naplno?? kdyz tak ho tam dej a jeste s nim zamel trochu do stran. a nebo to zkus bez pasty.nedavas ji tam moc?Citace:
Původně odeslal Slayer(CZ)
stejne to meri divne... v soltek HW monitoru mam na cidle pod procakem treba 60 a ABS mam 35 :) v Biosu meri ABS vic nez cidlo pod procakem,coz by melo bejt normalni... mimochodem ten soltek HW monitor mi meri napeti na +12 vetvi cca 14,5 V ;D v jinejch meracich to mam ok...Citace:
Původně odeslal deathkiller
Ktera teplota ve speedfanu patri k cemu se uz radsi neodvazuju hadat...
Muzu mluvit za brachu, ma Solteka FRN2-L s ABS a pri taktu 2000MHz (10X200) a napajeni 1,55V po hodine Prime95 je ABS na 68°C a socket na 56°C. Proi zapnuti PRIME skacei ABS minimalne rychlosti 8°C/s - z klidovych 45°C si klidne vyskoci na 65 za 3 vterinky. :wink:
Tato teplota se měří přímo v jádru a tam se změny projevují daleko rychleji, než v čidle pod socketem!Citace:
Původně odeslal Halen
ABS na brachove Solteku - 2400MHz/1,80V CoolerMaster chladic po par minutach pres 85 stupnu na ABS a shutdown. Nyni SLK-900A a i pri Prime95 to neleze pres 60. Proste je potreba poradne chladit ;D
Tak panove to mereni .. za par vterin teplota nahoru je pravdiva.. dioda v jadre meri okamzitou teplotu uprostred jadra kde se v plne zatezi okamzite teplota zveda ... takze bacha na to... v socketu se zmeny projevuji s daleko vetsi setrvacnosti...!!!
Kdyby shut down bral teplotu vzdy ze socketu tak polovina CPU co to desky shodi by sly do vecnych lovist..
jj Akorat bych ted nejak potreboval ztisit kompl.... nejak ho slysim >:}Citace:
Původně odeslal Halen
já zas můžu konstatovat že se Soltekem SL-75FRN3, je teplota naprosto v normálu a celé to funguje jak má.. a vypíná se to buď jumperem nebo taky myslim v BIOSu