Tak som zacal hladat po nete a mam taky blby pocit, ze to co som dal do nadpisu neexistuje. Alebo hej ?
Chcel by som uz vymenit tu sunku co mam v podpise za nieco lepsie a SISu fandim. Mate nejaku radu ?
Printable View
Tak som zacal hladat po nete a mam taky blby pocit, ze to co som dal do nadpisu neexistuje. Alebo hej ?
Chcel by som uz vymenit tu sunku co mam v podpise za nieco lepsie a SISu fandim. Mate nejaku radu ?
Neviem presný typ ale výrobca je DFI. Vie meniť skoro všetko. Na anandtechu bolo aj recenzia
toto je celkom slusna pecka, ale som zvedavy kde by si ju zohnal...
http://www.aopen.com/products/mb/AK76F-400N.htm
vela zdaru.
tady ji maji za 2200Kc
http://obchod.komponenty.biz/default.php?cPath=33_53
Jestli ten Aopen neumí měnit multiplikátor - tak je na tom s OC stejně jako Gigabyte GA-7S748....akorát má navíc síťovku
Aopen umi menit nasobic, a s Gigabytem bych ho vubec nesrovnaval protoze to je peknej schit(osobni zkusenost), treba napr. Aopen umi nastavit FSB az na 255 kdez to Gigabyte jen 165, dale ma Gigabyte hrube osekanej bios ve kterym se nenastavi nic, ani CL a pak tam nefunguji pameti s ruznymi CL.
tiez si myslim, ze Aopen touto doskou hra trosku vyssiu ligu... treba si stiahnut manual a prelistovat...
Dalsi good deska s 748 je DFI, viz.
http://www.ocworkbench.com/2003/dfi/748al/748al-1.htm
wooow... ta doska od DFi vyzera velmi dobre. OC very friendly, vela funkcii a nema integrovany aj splachovac od zachoda. vcelku velmi zaujimava alternativa ku nforce 2 a via kt600.
ale kde u nás mají DFI za slušné ceny?
DFI nebude tuhle desku prodavat koncovejm uzivatelum...bude ji distribuovat jako OEM, takze se s ni asi setkame pod hlavickou jiny firmy.
Smola, to si ma moc nepotesil. :( Asi si budem musiet najst inu alternativu ako SisCitace:
Původně odeslal daso
ten GB neni zas tak spatnej, skoda toho nasobice :?
pameti a chipset doladis pres cheepomann tweak. akorat to chce dobrej proc a pameti. docela me prekvapily A-DATA 400 CL2,5 :-) mu chutnaj
2brozov shit to neni :wink: fsb do 355 nevim k cemu a v biosu musis dat ctrl+f1 pro zobrazeni ladicskyho menu :-)
proc smula? proste bude (jestli bude k nam dovazena) na trhu pod nejakou zabehlejsi znackou (treba ECS :wink: )Citace:
Původně odeslal jkarasek
Aha, aj som to pochopil trosku inak - ze to bude dodavat len montaznikom. Mas nejake info, pod akou znackou by sa mamla predavat/dovazat ?Citace:
Původně odeslal daso
jkarasek
Na to je fakt jeste brzo.Ale tahle DFI-748AL se mi docela zamlouva :wink:
SIS 748 v podani Asrock K7S8X a I-Will K7S3-N nejsou v porovnani s touhle moc oc friendly.
Povedal by som, ze nie su vobec oc friendly.Citace:
Původně odeslal daso
preco chces silou mocou Sis? na trhu je uz dost kvalitnych dosiek od roznych vyrobcov s nforce 2 ultra 400 chipsetom a navyse za celkom slusne ceny. okrem toho sis akosi straca dych v poli maticnych dosiek pre AMD. aj kt600 je lepsia alternativa...Citace:
Původně odeslal jkarasek
Hm jsi asi nikdy nemel SIS, takovou stabilitu a kompatibilitu jako ma sis si muze via nechat jen zdat.
najlepsia doska vsetkych cias k7s5a pro a som ochotny sa za nu aj bit, mam jeden kusok, kupil som ho tesne pred tym ako ich prestali dodavat, doteraz si vycitam ze som nekupil 2 :)
uz 2 ludia ju chceli odo mna odkupit, jeden ponukol 2x tolko za co som ju kupil, ale nehrozi, niektore veci sa proste nepredavaju ;)
Dalsi slusna deska se zda byt ASrock a ma i serial ATA s raidem. viz.
http://www.ocworkbench.com/index.stm
1. Mam rad autsiderov ;DCitace:
Původně odeslal stanley
2. Chcem AGP/PCI lock
3. Sis ma dost nadupany diskovy radic
4. Nechcem dvojkanalovy radic pamati (zatial mam pocit, ze je s tym viac problemov ako uzitku)
5. Via mi nie je sympaticka (ale este som ju nezavrhol)
6. Chcem pomerne lacnu OC dosku
Takze ak ma niekto aj ine navrhy. Necham sa inspirovat.
Vyzera to pekne, ale chcelo by to nejaky test.Citace:
Původně odeslal brozov1
ad 1. :roll: :eek:Citace:
Původně odeslal jkarasek
ad 2. chipset nforce 2 ultra 400
ad 3. asi jedina lepsia vec co ma Sis oproti inym chipsetom
ad 4. nemusis pouzivat dvojkanalovy radic, daj si tam jeden pamatovy modul a budes mat pokoj :D
ad 5. len preto, ze ti je niekto nesympaticky ho nemozes zatracovat :wink: ale pravdu povediac Via mi tiez moc nesedi. ;D
ad 6. soltek 75FRN2-L, asus A7N8X-X pripadne A7N8X Deluxe (mas tam single chanel a doska je nadupana)
No on ten Sis ma i vic prednosti treba napr. kompatibilita, kamosovi na Epoxu s nForce2 400 vubec nefungoval Hercules R9000Pro a ani staricka PCI graficka karta a u me v SIS745 naprosto bez problemu obe fungovali, a takovych pripadu se da docist docela dost kdyz clovek procita clanky s problemama lidi co jsi koupili slavnej nForce, a o VIA uz se bavit nema cenu vubec, nevim jak je to ted s KT600 ale vsechny predchozi chipsety meli problemu opravdu hodne a kdyz clovek porat nesledoval a neaktualizoval ovladace ALL in 4 tak bylo furt neco (napr. pri pridani disku se v XP nastavili disky do PIO modu, nastavena AGP na 0x, detekce pameti graf. karty 0MB a pod.) kdezto u sisu se neinstaluje vubec nic a vsechno beha jak ma a bez problemu.