-
Nastavení BIOSu
Mám pár otázek ohledně nastavení BIOSu.
1)položky System BIOS cachenable a VIDEO RAM cachenable. Co je lepší mít je zapnuté nebo vypnuté? Někde jsem čestl že je lepší mít je zapnuté a v časopise Computer bylo že je lepší vypnout. Tak nevím ???
2)V položce SOFTMENU III (nastavení procesoru atd u ABITU.) jsem zkušebně změnil položku Fast CPU Command Decode z hodnoty NORMAL na hodnotu Fast a položku Enhance Chip Performance z hodnoty DISABLE na ENABLE. A v 3D Marku 2001 se mi zvedly body z 8053 na 8599 :-D a v PC Marku to hodilo taky o něco víc. Mě by zajímalo jestli tim něčemu neuškodím ??? Systém zatim jede v poho 8)
Dik.
-
Neboj sa, nic tym neodpalis ;D Akurat procesor nemusi zbytocne cakat ;)
-
VIDEO RAM cachenable je myslim priema komunikacia medzi VGA a CPU a nie VGA RAM CPU (ak si to z niecim nemylim) :-D ;D :wink: Je to zlepsenie ale zase na ukor stability
-
Video RAM cacheable znamena presne to co to je tam napisane - zapisy/citanie do/z video RAM (pamat grafickej karty) sa daju cachovat v L2 cache CPU.
Vyraz "na ukor stability" je hovadina - bud to funguje a nerobi problemy alebo to nefunguje (blbne) a vtedy to treba vypnut.
-
Kedze mas kartu s Nv cipom video Ram Cacheable daj na Disable.
Ked vies trocha anglicky pozri si tento FAQ urceny pre GeForce karty.
http://www.tweak3d.net/faq/faq.cgi
Najdes tam takmer vsetko o GeForce kartach.
-
Musis se stim pohrat nigdy to neni 1000%:(
-
Jasne hlavne treba skusat.