Tentokrát mi to začalo zničehonic dělat krával a Spin up time byl výše než měl být, už jsem se loučil s daty a po restartu je klid, asi se HDD se mnou loučí co ? :?
Printable View
Tentokrát mi to začalo zničehonic dělat krával a Spin up time byl výše než měl být, už jsem se loučil s daty a po restartu je klid, asi se HDD se mnou loučí co ? :?
Asi pomaly zacinaju odchadzat loziska...
no potěš .. jak dlouho to ještě vydrží ? začalo to dělat zase ...Citace:
Původně odeslal Rainbow
Tazko povedat... Mne ten 1GB SCSI disk IBM, co mam v podpise, tiez obcas zacne vydavat nejake dine zvuky a potom prestane a bezi to uz u mna 3 roky (disk ma asi 10 rokov ;D ) Ale kedysi v skole sme mali v serveri disk, co tiez vydaval obcas divne zvuky - ze vraj to robil uz dlho - a jedneho dna uz nesiel... Cela konfiguracia serveru v ***, lebo nikoho nenapadlo zalohovat to :-o
jak se soustředím na ten zvuk tak slyším jak to slábne a zesiluje .. SMART hodnoty jsou ale v pohodě, no zítra to beru do práce, snad stihnu překopírovat těch 40GB :-)Citace:
Původně odeslal Rainbow
co tim myslíš kravál ???
1) pískání apod ( = ložiska)
2) cvakání ( =seek)
občas to malinko cvakne,nic nahlas .. jinak je to zvuk jako kdyby si slyšel z dálky jak někdo brousí na brusce kus železa, s tím že teď to poslední hodiny už tolik krával nedělá,ale není to příjemné na moje citlivé uši :wink:Citace:
Původně odeslal KuKla
Bohužel mi bylo Radimem sděleno že dokud to nenajde chybu,tak se to reklamovat nedá,což chápu,nicméně to ze začátku vyhodilo jednou tu chybku že seek up time je nad hranici,pak už né.Prostě počkám až to umře,ale bohužel mám práci a tak mě nebaví si zalohovat data na disketu co pár minut :?
Pokud to je to samo co jsem mel ja. Byl to hitachi, ale prakticky spis IBM - jenom prelepena nalepka :wink: Taky byl made in taiwan, tak ti asi odesli(odchazi) jenom loziska a na to se zaruka nevztahuje. Takze podle me ti to pojede jeste delsi chvilku :? Ten muj by taky jel, dal jsem to na reklamaci, ze to pada a protoze je to fyrma, ktera s temato diskama ma porad problemy, tak me navrhli, ze tomu trosku pomuzou a vrati me prachy. Ted si vzpominam, ze me active smart taky vyhazoval chyby v seek upu :|Citace:
Původně odeslal Spajdr
Kdyby to tak aspon blbe nepiskalo,boli me z toho hlava a u prace potrebuju klid :?Citace:
Původně odeslal Mirectec
vidim, ze to bude asi to samo :| Ja jsem to musel vzdycky prehlucet hudbou :roll: Protoze to bylo fakt nechutny. Zvlast vecer, kdyz byl klid, to se fakt nedalo. Nejvic to je intenzivni pri zapinani a vypinani. Pripomina mi to jak kdyz brzdi nejakej hlucnej elektromotor(presneji soustruh na kterem jsme delal minulej rok na praxi :D )
presne tak .. soustruh .. koukam ze ten hadr je vyrobeny ne taiwan ale thailand :eek: :lol: no jak si můžes všimnout, tak už jsem si dal inzerát na nový HDD radši v bazaru. :wink:Citace:
Původně odeslal Mirectec
Tyhle zvuky co popisujes jsou udajne u disku IBM normalni, psali to snad i primo na webu IBM, ma jit o kalibraci a a nejaky testy ci co, kdyz disk zrovna nepracuje. Me tohle delaly vsechny 3 IBMka co jsem mel a ani jedno zatim neodeslo.
Ne tohle je jinaci zvuk :wink: Ten u te kalibraci udela jednou zacas, ale tohle pisti porad :wink: Tohle urcite neni to co si myslis..Citace:
Původně odeslal Paolo.n
Napr. ted mam docasne 3GB HDD Seagate ST33210A a ten neni slyset skoro vubec a to je minimalne 5let starej :|