V obchodě mi řekli , že každej celeron nad 1GHZ včetně má 256kb cache
ať je to tualatin nebo ne je to pravda? a řekli že mi objednaj 1GHz copermine. Jsou tyhle ještě vůbec na skladech?
Printable View
V obchodě mi řekli , že každej celeron nad 1GHZ včetně má 256kb cache
ať je to tualatin nebo ne je to pravda? a řekli že mi objednaj 1GHz copermine. Jsou tyhle ještě vůbec na skladech?
Tulatin zacina na 1GHz a pokracuje po 100Mhz az do 1400Mhz
Coopermine se delal az do 1100Mhz a pochopitelne se delala i 1000Mhz verze ...
Coopermine ma 128KB L2 cache a Tulen 256KB L2 ... na frekvenci nezalezi !!!
p.s.: Tualatin se delal i na 900 a 950MHz, nikde sem ho sice nevidel, ale v datasheetu intelu je ;)
Nesnasim tyto obchodniky, co kecaji ptakoviny aby prodali.Citace:
Původně odeslal MR.AK
Celer Coppermine ma jen 128kB cache, a jde daleko hure taktovat (0.18 mikronu je poznat)
Uz jsem zazil kdy jeden prodejce kohosi vehementne presvedcoval ze MSI GF4MX420 je kvalitni grafarna a rychlejsi nez GF2Ti.
sou to svine... proto beru jen ve velkoobchodech... 8)
i kdyz gl_stOrm je naprosy magor ;D v tomhle ma 100% pravdu. Coppermine ma taky 256KB Cache ale to uz neni celer ale full P3 tim te asi chtel voje...bat ;D . I kdyz pro bezneho smrtelnika 1GHz celer tulen ci copper vypada podobne (fyzicky) po OC zistis fatal rozdil nemluve o Cache tu je taky pekne poznat.
tak to mě si fakt chtěj voje...bat :) Ale ja to vezmu i když te bude tualatin a vyzkoušim jestly facha (na my desce to neni jisty... někdo řiká že jo někdo že ne) a když nepude tak jim to vratim , že jsem chtěc copera :)
Jo, ber toho taulatina, ten má teoretickou hranici přetaktování díky 0,13 technologii vejš, než coper s 0,18, teda jestli ti jde o přetaktování. Jinak i těch 256kB L2 je další plus pro taulatina....... ;)
Ten 1GHz copper výš než 1250-1280MHz stabilně určitě nepůjde (jeden jsem měl). S tuleňěm se dostaneš daleko výš. ;)