Potrebuju necim defragmentovat ale win defrag mi hlasi ze na defragmentaci disku nema dost pameti : ??? .
Printable View
Potrebuju necim defragmentovat ale win defrag mi hlasi ze na defragmentaci disku nema dost pameti : ??? .
nornton utilities ;) a tam speed disk
MadCap
To uz me taky napadlo ted jen kterej je dobrej do 98se??
tohle je celkem častý problém, který se snad nikomu ještě nepodařilo vyřešit :roll: ...co já vím, tak jediným řešením je rozdělit ten disk na víc oddílů :?
pod win98se budou fungovat klidně i NU verze 3 ;D
Prisiel uz vobec niekto na to, co tento problem sposobuje? Ja som tuto chybu este nikdy nevidel...
no ono se to vyskytuje hlavně na fat oddílech větších než 128gb a způsobuje to nějaká chyba ve scnadisku resp defragu...ale někdy se to záhadně objevuje i na mnohem menších oddílech :roll:Citace:
Původně odeslal Rainbow
prostě kalsický microsoft :evil:
Ja tedka poprve a asi to fakt bude pomer velikosti ram vuci disku protoze sem vcera nove zapojil a zcasti naplnil 160GB disk a objevil se tenhle problem ted jenom doufam ze to zvladne ten norton ja totiz k smrti nerad rozdeluju disky na oddily.
Nechce se me zakladat novej thread, protozo napisu sem. Otec v praci ma starou 386, na ktere ma tisice malych souboru o velikosti asi 200kB a kdyz zapne program, tak mu to trva hrozne dlouho, nez najede. Proto chcu zkusit defragmentaci disku, ale nevim jak na to. Neni tam nic jinyho, nez dos a pokud tam napisu defrag, tak me to napise, ze to neexistuje, nebo tak neco :? Co k tomu potrebuju, aby se to defragmentovalo ???
Defrag je az v DOSe 6.x, v starsich nie je - potrebujes nejake stare Norton Utilities alebo ten Defrag z DOSu 6.x. Je tam spustena cache (SMARTDRV)? Lebo bez toho je praca s velkym mnozstvom suborov hrozna.
hm.. Tak to netusim :| Ja jsem pres dos celkem lama, ale vim, ze uz to tam na tom pc nekdo delal.. Bohuzel nevim jak. Jak se ten SMARTDRV spousti? Jak tam mam dat ten defrag za dosu 6.x?Citace:
Původně odeslal Rainbow
smartdrv.exe (nebo com) by to měl být...jestli se nepeltu tak stačí dát na něj odkaz v autoexecu ???Citace:
Původně odeslal Mirectec
defrag stačí zkopírovat ten exe :wink:
Najprv pouzi prikaz "ver" na zistenie verzie DOSu (to sa mozno bude hodit). Potom pozri, co je spustene ("mem /c /p", pripadne "mem /c | more" ake je to prve nepojde). Ak SMARTDRV bezi, tak by tam mal byt vypisany. Ak nie, tak ho spusti prikazom SMARTDRV (za predpokladu, ze to ma dost pamati...) - ked chces, aby sa spustal vzdy, treba to pridat do AUTOEXEC.BAT.
Znovu pisu, ze jsem lama na dos :? Takze u me na pc jsem nasel soubor smartdrv.exe, takze kdyz ho vemu a nahraju na tu 386ku, tak to pujde bez problemu aji defragmentovt? Protoze "defrag stačí zkopírovat ten exe " jsem jaksi epochopil :|Citace:
Původně odeslal KuKla
Na defragmentaciu potrebujes DEFRAG.EXE (smartdrv s tym vobec nesuvisi - to je diskova cache). Ten DEFRAG potrebujes samozrejme DOSovsky, nie z Windows.
Ten pekelny stroj ma 4MB pameti :D Mel met 16, ale jaksi jsem nedokazal odstranit tu hlasku z postu, ze je na nich neco spatne - proste ta deska je asi nechtela moc vzit - ono je to jedno uz je ani nemam :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Uprava v autoexec.bat se provadi jak? Asi nejakej textovej editor ne? A pak tam staci napsat pouze cestu k programu?
Kde se takovy dosovsky da sehnat? a kde sezenu ten defrag.exe?Citace:
Původně odeslal Rainbow
No snad pomuz google :-)
Pisalo to "CMOS Memory size mismatch" alebo nieco take? Vidno, ze nemas skusenosti so starsimi PC - treba vojst do SETUPu a ulozit nastavenia :-)
AUTOEXEC.BAT upravis textovym editorom (napr. EDIT, ak ho v tom DOSe mas, alebo editor vo Volkov Commanderi). DOS 6.22 sa urcite da niekde na internete zohnat cely ako abandonware (myslim, ze je to na 3 diskety).
To opravdu nemam :| Ja jsem vyrostl na windowsech :oops: Proste 3.11 rulezz :DCitace:
Původně odeslal Rainbow
Ja na tom PC chcu jenom udelat defrag a to je vse. nerad bych tam neco podelal, protoze je to masina, ktera letos oslavila 10 let a predtim se vse delalo tak, ze s tim pracovali jen ti co tomu fakt rozumi..
Se tak divam.. MS-DOS 6.22 za 35$ tak do toho urcite pujdu.. :D
Nevíte někdo, zda už nějaká dobrá duše vyrobila defragmentovací nástroj pro Win2k, který umí zpracovat i partition NTFS s 64KB velkým clusterem? Micro***t (nemůžu mu přijít na jméno :-) totiž prohlašuje, že to prostě nejde a hotovo. Když tak zanechte link. Tuším že nová revize NTFS pro winXP už toto řeší, avšak nechci WinXP instalovat (zatím považuji za stabilnější Win2k). Díky
smartdrv potrebuje jesteCitace:
Původně odeslal KuKla
DEVICE=disk:\cesta\HIMEM.SYS
v config.sys