Zdá se mi to nebo ne ? Pokud prime jede několik hodin je to v poho. Pokud spadne po několika sekundách - je to v poho taky :o ??? . Pokud spadne po několika minutách - nestabilní....
Alespoň takové jsou mé zkušenosti....
Printable View
Zdá se mi to nebo ne ? Pokud prime jede několik hodin je to v poho. Pokud spadne po několika sekundách - je to v poho taky :o ??? . Pokud spadne po několika minutách - nestabilní....
Alespoň takové jsou mé zkušenosti....
1) asi ses seknul se sekci :wink:
2) jak jsi to myslel, ze je to v poho, kdyz ti to spadne po par sekundach?
Když ti to spadne po pár sekundách, tak to rozhodně stabilní není :mweheh: Naopak pokud ti nezhučí za 10 a víc hodin, tak se dá říct, že je počítač stabilní... :roll:
njn - jenže (a nepochází to jen ode mne) prime na některých naprosto stabilních sestavách (u mne 12 hodin CPUstabtest naprosto v poho) spadne právě po těch několika sekundách - a přitom ta sestava stabilní je...ale prime se evidentně nelíbí....
Prime je zrejme veľmi náročný na stabilitu, ale mne beží nonstop a všetko OK. možno nie je ani chyba v HW, ale v SW, napríklad raz som nainštaloval nejaký divný ovládač a Prime vyhadzoval chyby.
Mam ten samej problem s prime. Zjistil jsem ze pada kdys CPU davam min proudu a taky kdyz dam ramky cl2 2,2,3,5. Vsechny ostatni programy a hry behaj v poho ale prime po par sekundach spadne. Prime mi nepada asi tak pri 2160MHz ale jak dam vic jak 2200 tak asi za minutku nebo nekdy i hned spadne. Je to asi tema voltikama protoze kdyz sem pri svejch pokusech dal CPU na 2340MHZ a 2,0V!! (nekamenujte me) tak prime bylo ok. Takze u me je reseni dat moooc voltiku a ramky na normalni casovani.....ale bezej na 380MHz v poho.
Já nevím, ale mě zajímá 100% stabilita a tak spoléhám na Prime95... to že mi hra nepadne pro mne neznamená, že mám stabilní kompl (pokud padne Prime95)... bohužel se musím přiznat, že právě se stabilitou mám v poslední době dost problémů, protože mi blbne jeden ram modul (když je poč dlouho vyplej, tak do "zahřátí" cca 45-60sekund, generuje ten ram modul chyby :? )
Tak to ja mam na stabilitu jinej test, hru Stracraft :-) Hraju online a kdyz je komp nestabilni, tak to zarucene spadne :-) I kdyz Prime nenasel chybu :eek:
Tyto pády při staru prime95 mě stálý tejden času - testoval jsem novej komp a stale jak kokot menil soucastky, vyřešila to nová verze prime.
Inak len tolko ze ako som updatol na Bartona tak mi Prime pokazilo radost zo stability ked urobilo chybu po 10 hodinach - a to paralelne s Prime95 pouzivam na testovanie Q3 Team Arenu + UDCitace:
Původně odeslal Chocen
pri nastaveni 220*10 a 1.65V
Me Prime pride jako minimalne velice podivnej program, narpiklad jeden den ho spustim, jede xxx hodin v klidu, druhej den zkusim ze srandy na stejnym nastaveni znova a 3krat za sebou to skonci po par sekundach, navic je mi v celku jedno jestli mi nejakej programek rika ze mam absolutne nestabilni komp kdyz po 15 hodinach hrani jede vsechno v pohode... :roll:
nevim, mozna mam blbou verzi ;D
Prime je divnej. Nekdy docela haluzi.
Napriklad mam to prime nestable po nekolika sekundach a oba 3d marky v pohode a cpu test taky.(dost narocnej)
Prime stable asi nekolik hodin a 3dmark2003 cpu test - VYTUH!!! Takze se ted asi vykaslu na prime. Taky to jeden den stable a druhej den hned error. Je to proste haluy program.
.... no taky sem ho z pedele zkusil .. na 11x227 zahucel parkrat po nekolika sekundach .. tak sem ho s klidem vodinstalil s usudkem, ze pokud mi nakej program bude rozhodovat vo stabilite (stabilita mi ve svy podstate stejne pride v dnesni dobe jako vykrik do tmy), tak bych si taky nemusel vubec zataktit .. a sel sem raci parit a bezelo to good .. takze pro me osobne nic vyraznyho :-)
No jak by vam jiste rekl Eagle, pri zvysovani napeti je mozne, ze se nektera cast CPU vice ci mene poskodi. To muze pak zpusobit, ze se nejaka instrukce bude vykonavat nekorektne - ostatne, muze to byt instrukce, kterou neprovadi nic jineho nez Prime, a proto se to jinde nepozna.
Zkratka, je to na uzivateli co je pro nej primarne dulezity :) PRASoR to krasne vystihnul :lol:
No mne osobne Prime aspon zvysuje doveru ze sa mi komp nezosype v tej najnevhodnejsej chvili ....aj ked pokial sa jedna o system M$ tak je to znacne otazne
Skoda ze Abit este nedorobil bios pre moju dosku aby bola kompatiblina s 'nvidia system utilitou" - to by som komp pretaktovaval len na drtenie hier - inak by som ho mal redsej nepretaktovany - predsa len tie veci ktore prave robim su pre mna velmi dolezite
Me to ted pada skoro porad, ale jinak je PC stabilni.. nejhorsi je, ze mi to pise: "HARDWARE FAILURE see stress.txt file" nebo tak nejak.. Mam pocit, ze kdyz Prime hlasi chybu, tak to jen napise ale nepise ze HW Failure. Co to muze byt? Nevite?
Je možný, že zrovna tvoje konfigurace se Primu nelíbí, není to přímo obvyklé, ale jsou takoví.
Mně třeba jede Prime na 2.5GHz při 1.55V stabilně 12+ h
na 2.6GHz při 1.6V jede asi 3-4h (relativně stabilní)
na 2.7GHz při 1.625V jede několik vteřin-minut (ukrutně nestabilní).
Pokud ti ale všechno ostatní jede, nemáš žádné nevysvětlitelné zátuhy, resety, pády aplikací apod., tak to asi nemá smysl řešit... Případně zkus mírně pošťouchnout VCore (třeba o 0.05V), nebo zpomalit RAMky.
Jo a HARDWARE FAILURE see stress.txt file mi to píše zcela běžně a mám pocit, že snad při každé chybě (teda pokud se to třeba nezacyklí nebo úplně nevytuhne).
jenže opravdu SPOLEHLIVÁ náhrada za Prime95 asi neni, co?
nebo víte o něčem?
V poslední době dost overclockerů využívá klasický 3DMark05. Ve smyčce je schopen provětrat nejen grafiku.Citace:
Původně odeslal Crusheer
jasně...tak to si budu muset počkat až mi vyreklamujou tu kartu. teď jenom můžu doufat, že mi počítač nespadne...:confused:Citace:
Původně odeslal Tantalos
Dost ludi na XS pouziva OCCT http://www.ocbase.com/occt.html ale len na taku ciastocnu stabilitu. Skor to pouzvaju na meranie roznych hodnot (12V vetva, vcore ...) pocas dlhodobej zataze. Kazdopadne odhali nestabilitu skor ako 32M v puperpi.