start > run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > Current control set > Control > Session Manager > Memory Management > Prefetch Parameters. změn hodnotu v EnablePrefetcher z 3 na 5. Restartuj a koukej :o
Jestli to tady bylo,tak nic no ;D
Printable View
start > run > regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > Current control set > Control > Session Manager > Memory Management > Prefetch Parameters. změn hodnotu v EnablePrefetcher z 3 na 5. Restartuj a koukej :o
Jestli to tady bylo,tak nic no ;D
a coze to ma delat? :-)
Zřejmě zrychlit boot změnou prefetch nastavení, ale - já mám takhle nastavený veškerý XPčka od instalace... To je další vlastnost tohohle OS, která je podle médií (revisionu) jinak na default???
No, já nevím, ale několikrát jsem si to zkusil a při hodnotě 5 mám start pomalejší asi o 20 s ( po ukončení spuštění všech rezidentních programů asi 1:25 proti 1:05).
Mne to potlacilo cas bootovania asi o 4s DOLE.
Aspon nieco :-)
Jo to miluju, hrabání se v registrech a pak se to zhroutí rozbije a všichni tady zoufale vytvářej nový témata, "proč mi tohle nefunguje, trošičku jsem se hrabal v registrech a ňák se mi to zhroutilo, pomozte mi".
No tak me to zmensilo pocet prubehu toho modryho "hada" pri nabihani woken z 9 na 2 :o takze good, akorat to pak chtelo jeste 2 restarty, aby se to "usadilo", protoze napoprve nabihaly vsechny programy po spusteni moc pomalu.
Jeste bych dodal, ze pak je idealni udelat defragmentaci (idealne diskeeperem, protoze ten bere v potaz udaje z Prefetch).
Vždyť Tě do toho nikdo nenutí :evil:Citace:
Původně odeslal josefec
Co jsem to zmenil tak XPeck abootujou podstatne rychlejc ale pri prvnim zobrazeni plochy zacne disk nehorazne seekovat a delo desnej randal.
Radci sem to vratil na default 3.
Moje XP Pro bez úpravy mi nabíhaj jen 35s (spouští 8 prog. na liště)-já myslel, že je to standart.
Mě jedou XP docela rychle i bez toho. ASi za 30s, ale nejvíc mě štvou programy po spuštění, který jsou k životu nutný.
TEda já komp povětšinou jenom uspávám. pak to nabootuje tak rychle, že mi kolikrát nestačí ani naskočit monitor... :-) lamky... :-)
Zkoušel jsem to a žádnou citelnou změnu jsem nezazanamenal. Nevim ještě to zkusim dát zpátky a porovnat a uvidim.
je tam nejake viditelne zrychlenie (cca -7s).
Ked je konci druhy had tak vypina logo a o chvilu nabieha plocha
takze OK
Ale to nemeni nic na to, ze windouzacky registr je totalni uchylarna, to musela vymyslet armadna lidi, normalniho cloveka neco takoveho nenapadne :)Citace:
Původně odeslal jan555
Úchylárna to možná fakt je, ale je to taky jedna z mála věcí, který jsou na Winech zábavný, ve W2K3 je aspoň slušnější podpora command liny, tak ve W2K20 se možná dočkáme pořádně ovladatelnýho a navíc zábavnýho šystému ;D
To 2020 bych zdůraznil, protože dřív to nebude.
A co to teda dělá mě to sice taky dost pomohlo, ale?
Co by to mělo dělat?
No co vlastně win vynechá, že je to rychlejší.
Nevynecha nic - akurat nacitava viac veci naraz - PREFETCH = predvyberCitace:
Původně odeslal Dominator
No na nieco to musi negativny vplyv ked to nie je default zapnute.Preco ze by to v M$ nevyuzil? Ved by sa mohli chvalit rychlim startom ???
Me se XP moc nezrychlili, tak maximalne o 4s (coz je onicem) a navic se hafo spomalili
Zkoušel jsem kolikrát přejedou modrý proužky před a po změně a zrychlylo se to nejmíň dvojnásobně.
No mne sa prechod tych pruhov zredukoval zo 6 na necely jeden ale proste nejaky dvovod tych 6 prechodov malo.Len kvoli tomu aby ludia videli logo MS WIN by nepredlzovali start windowsu.