Kde sehnat kopletní seznam příkazů do terminálu v Lin?
Printable View
Kde sehnat kopletní seznam příkazů do terminálu v Lin?
Buď si sežeň manuál, nebo zkus příkaz "info", manuál je ke stažení ve wongových faq.
Chnapuli te dobre, tak seznam lze treba 2x TAB (bude toho mooooc), jinak ke kazdymu (vetsinou) existuje man stranka. Tohle jsou vlastne jednotlivy programy.
Co se tejce konzole jako takovy, zalezi co pouzivas. Predpokladam klasika bash = pouzij googla a najdes i kompletni CZ manual.
Sosni si Linux - dokumentacni projekt, odkaz je v nekterem z dulezitych threadu a tam mas vsechno pekne popsane.
a pak jako rootKód:ls /bin
ls /usr/bin
ls /usr/X11R6/bin
nebo obecne dat cat $PATH a dat ls postupne na ty adresare :wink:Kód:ls /sbin
ls /usr/sbin
to je uz rychlejsi to dvakrat tab ne? nez davat ls na adresare
mno a pane, jak na TAB pouzijete grep? :DCitace:
Původně odeslal Glottis
kdyz nechces podle prvnich pismen tak mas smulu :wink:
No to je sice pekne, ale ked sa niekto pyta na prikazy, tak pravdepodobne nevie, co je grep ;D
jj a pak psal kompletni :) a kdyz chces od pismene napises prvni pismeno ne? a pak co brani to z terminalu vykopirovat nekam do textaku a neakm si to ulozit.
??? co jak vykopirovat z terminalu? muzes snad udelat pajpu do souboru na TAB? :oCitace:
Původně odeslal Glottis
no, normalne to myskou vybere, crtl-insert, atd...
:o a prase ti nerikaji? ;D to budes mit po*rany parsovani a nebude to vubec prehledny :wink:Citace:
Původně odeslal KtK
jaky parsovani?Citace:
Původně odeslal ^Tomahawk^
http://bedheim.wz.cz/bordel/term.png
aha, no treba mne to projizdi pres more takze ja bych musel kopirovat kazdou obrazovku zvlast :roll: ;D
tak takhle potom treba taky :arrow: :-)
Tak to priznej, proste MDK je lepcejsi, nez naky gerontoo ;D :lol: :lol: :lol:Citace:
no IMHO to je spis feature ;D aspon si muzu poradne prohlidnout co ze mi to ukazuje a neujede mi to vsechno :roll:Citace:
Původně odeslal KtK
just jokin'... samo ze tu je spis vyhoda.. A mit to v lessu.. no, to uz by to total zacatecnici meli az moc jednoduchy ;DCitace:
tomahawk: ale to mi obyc smrtelnici muzem tale ne? :) staci pak v tom terminalu zarolovat nahoru ;D
mno nevim jak tvuj, muj terminal ma 25 radku a mam 1705 prikazu, to mi vyjde ze by to bylo pres 69 obrazovek :lol: to je opravdu prehledny ;D smrtelniku :DCitace:
Původně odeslal Glottis