Mam maly problem, rozdelil som 80GB disk na 2 particie, jeden 20GB a druhy 60GB, prvy mi v poho naformatovali XPcka na FAT32 ale ked dam formatovat 60 tak mi da na vyber iba ntfs, neviete ako to vyriesit okrem pouzitia softu part. magic?
Printable View
Mam maly problem, rozdelil som 80GB disk na 2 particie, jeden 20GB a druhy 60GB, prvy mi v poho naformatovali XPcka na FAT32 ale ked dam formatovat 60 tak mi da na vyber iba ntfs, neviete ako to vyriesit okrem pouzitia softu part. magic?
skúšal si fdisk?
neudelas ... musis pouzit jiny SW
WXP ti dovoli naformatovat FATkou maximalne tusim 32GB ... jinak musis NTFS ... at zije Microsoft a skryta podpora NTFS :?
...presne ako hovori Baron
pichni ten disk do ineho stroja z win98/me a tam tu partiticiu v pohode naformatujes na fat32
alebo si nabootuj do dosu z diskety/cdrom a formatni to pomocou partition magic-u - je to o 100% rychlejsie ako dosovsky format
no parada, skusal som soft acronis partition expert a on mi to v pohode sformatuje na fat 32 akurat ze mu to trva asi 2 sekundy a obavam sa ze to nebude plne funkcne, inac disk funguje riadne, ale 2 sekundy formatovat 60 GB novy disk ??
Preco nie? Vytvori bootrecord, dve prazdne FATky a rootDIR a je to :!:Citace:
Původně odeslal lojzo
M$ format robi asi aj test ventilatora v zdroji :D
protože to není full formt, při který se kontroluje každý sektor na disku - tady se jen vytvoří struktura fat32 filesystemu, bez kontroly povrchu :idea:Citace:
Původně odeslal lojzo
tak to jsem ani netusil ze MS dva takovou "podporu" NTFS
nicmene na tak velky disk (partition) se snad ani nic jineho uz nevyplaci davat ne?
záleží taky jaký data tam budou... :wink:Citace:
Původně odeslal Petano
FATku opravis po pretazeni z choryho disku mnohem jednoduseji nez NTFS pokud vubec ... nejdrsnejsi kombinace je NTFS na IBM ;D
jestli to nebude spíš tím že FATku umí opravit každej ale novější NTFS ne...já si myslim, že NTFS lze obnovit snáz a hlavně 100% funkčně... :wink:Citace:
Původně odeslal Baron
to me zajima ... povidej ;DCitace:
Původně odeslal KuKla
říká ti něco testdisk ??? umíCitace:
Původně odeslal Baron
- FAT12
- FAT16
- FAT32
- NTFS (Windows NT/W2K/XP)
- EXT2FS/EXT3FS (Linux)
- Linux Swap (1 & 2)
- IBM Multiboot