Jakej si myslíte, že je výkonovej nárůst mezi AGP 4X a 8X. Konkrérně chci koupit GF4 TI 4200 se 128MB a nevim, zda-li se vyplatí koupit nový typ s AGP 8X nebo ušetřit a vrazit to do jiné komponenty. :|
Díky
Printable View
Jakej si myslíte, že je výkonovej nárůst mezi AGP 4X a 8X. Konkrérně chci koupit GF4 TI 4200 se 128MB a nevim, zda-li se vyplatí koupit nový typ s AGP 8X nebo ušetřit a vrazit to do jiné komponenty. :|
Díky
3-4%.Citace:
Původně odeslal kuris
Ja si mysli. ze ten narust bude fakt o nicem a ze bude opravdu tech 3-4%. Mozna bude o trochu vetsi u karet GeforgeFX a vyse, ale bude to stejna situace jako byla u 2x a 4x - takze radsi prihod na tech 128MB na grafice. agp 8X ti bude vykonove na ...
AGP 8x sa dnes nevyplati klude kup AGP 4x ale keď tam neni cenovy rozdiel kup s AGP 8XCitace:
Původně odeslal kuris
Predsa je to novšia revizia karty ;)
Stejné jako 2X a 4X asi max. 5%
uz dost stary clanok, ale skus to looknut: http://www.pretaktovani.cz/text/4x8x.asp
GF4 AGP 8x nevyužije-rozdíl +/- pár procent ....za to 128MB paměti je v některejch aplikacích sakra znát
2Over: Ve kterych ?
v těch,které používají velké textury a v 3Dmodelovacích programech
Aha, na tom neco je.
CAD sice nepouzivam, ale docela by me zajimaly nejake konkretni gamesy, na kterych se to vyrazne projevi. Nemas s tim nejake zkusenosti ? Zlepsi se tim taky rychlost ve vysokych rozlisenich ?
zvýší se výkon a plynulost hlavně ve vysokých rozlišeních
....gamesy kde je to, a bude to znát: UT2003(na UltraHighDetail),JediKnight2,Doom3,Unreal2 a další
...většinou nové enginy,které dokáží využít velké deatailní textury
Diky za info :)
(sorry za odboceni od puvodniho tematu...)
Asi prece jenom pujdo do toho AGP 8X, je tam rozdil v cene asi 80Kč.
no pokud je tam rozdíl jen 80kč, tak si kup tu AGP8X, ale není mi potom jasný proč si chtěl poradit. Na začátku píšeš, že by si ušetřený prachy vrazil do jiný komponenty. Ale za 80.- tak maximálně podložku pod myš. ;)Citace:
Původně odeslal kuris
zbytečne zaplatiš....
marketingovy tah nVidie
zrovna mezi tim typem grafický karty. Jinak mezi jinými jsou rozdíly větší. Nakonec jsem se rozhodl pro Leadtek GF4 TI 4200 128MB AGP8X. To je slušná karta ne? ZA 6.650Kč.
Nebo je něco lepšího za stejný peníz? Asi ne. A na Radeona 9700Pro nemam.
Pokud je to jen 80 Kc tak to jo, ale aby pak nebyl rozdil ve vyrobci.Citace:
Původně odeslal kuris
To by se pak nemuselo vyplatit, spise naopak.
Sel bych do Asusu, MSI, Triplexu, Leadteku - vsechny maji velmi dobre reseny chlazeni. Gainward je bes a hruza, na toho radsi zapomen.
V zivote jsem nevidel horsi chladice.
Kde jsi to koupil? To se mi zda jako dost vysoka cena. Stejny model s AGP 4x je cca 5700.- vc DPH.Citace:
Původně odeslal kuris
jj je to předražene....
jo a za ty prachy...možna bys našel něco lepšiho...
kdybys hledal tak i možna asuse ale to fakt si nejsem jistej
je to cena z Czechcomputeru a co jsem na netu našel, tak je to nejlepší co může být. Teda myslim značkoný, nechci žádný OEM výrobce. :evil: Kde mají lepší ceny Leadteku? AGP 8X se 128MB paměti?
Ty jsi to porad nepochopil ze jo. Ta cena je predrazena. AGP8x je ti uplne na nic s touhle kartou. U G4MX440 se to AGP 8x vyplati, protoze narust vykonu je tam u nekterych her az 15%, ale u Ti4200 je to sotva 2%.Citace:
Původně odeslal kuris
A za AGP8x platis o 1000.- a vic nez AGP4x.
jj ken má pravdu
Tak potom mají předraženou tu AGP 4X verzi, protože jak jsem psal je jen o 80Kč levnější. Tak mi poraďte levnější obchod. Ja na netu nic levnějšího nenašel. :o
Jinak to, že u GF 4 MX 440 se AGP 8X vyplati bych silne polemizoval. Prave u teto karty se nevyplati vubec a je to jen marketingovy tah. Sam j :lol: sem mel moznost vyzkouset rozdil. A téměř žádný (mezi AGP 4X a 8X).