-
POST-chyba
kdyz sem dnes skompletoval segre kompl, zapnul sem ho a ono to zacalo piskat a vypadla me na monitor hlaska: SYSTEM HARDWARE ABNORMAL, PRES ANY KEY TO CONTINUE
nevite co to ma znamenat? co se mu nelibi? asi mam neco spatne v BIOSu nastvenyho, ale nevim co! ps: nebo nejakej JUMPER-nenapada vas neco?
-
... keby si bol tej dobroty duse a lasky srdca a napisal aspon zakladne informacie o tom pocitaci tak by sa ti mozno aj dalo poradit .. takto ta poslem leda tak za vesticou teodorou alebo ti doporucim RTFM a ked to nepomoze tak RTFMA ! :)
MadCap
-
Skontroluj napatia, teploty a otacky ventilatorov - nieco z toho bude asi blbe.
-
MSI deska s nejakym cipsetem VIA, celer 566MHz 1,7V (nevim kolik je zakladni napeti tohoto prociku)-ale v BIOSU lze nastavit napeti CPU 1,7 az 1,9V -ale hned sem dal procik na 700MHz (83FSB-vic nelze)!
ram tam sou dvoje 64MB 100MHz a jedny 128MB 133MHz ty prvni umi i 133MHz, takze ja sem dal frekvecu ramek na FSB+33=100MHz
nevim co vic tomu chybi?
ps: neni tam FDD-muze to byt tim? vetracek na CPU jede-4000rpm!
-
ps: kdyz me zacne pipat kompl-to je to kdyz me na obracovku vypise ten text system hardware abnormal, tak se me rozsviti diody na desce, podle nich sem si precetl v manualu co je tam za problem, ale nechpau co to je-pomozete me to nekdo vysvetlit
text v manualu: Testing base and extendedmemory
testing base memory from 240K to 640K and extended memory above 1MB using various patterns
nevite co to ma znamenat?
-