jak to připojit, mám jeden disk na 3 partitions (ale to je asi jedno) podpora UATA100...pak DVD-rom taky UATA100 ...a palirna UDMA1 (ATA33)..jak to co nejlíp zapojit???...má to vůbec smisl použít RAID???...nikdy sem to neměl, tak poradte
Printable View
jak to připojit, mám jeden disk na 3 partitions (ale to je asi jedno) podpora UATA100...pak DVD-rom taky UATA100 ...a palirna UDMA1 (ATA33)..jak to co nejlíp zapojit???...má to vůbec smisl použít RAID???...nikdy sem to neměl, tak poradte
Osobne myslim ze vubec nee. Pokud nemas vic HDD (a nechces je dat do pole), pripadne treba hodne IDE zarizeni treba 3x IDE HDD, 1xDVDRW, 1xCDRW, 1xDVD, 1xCD, zapojenej suplik na HDD, i taci jsou mezi nami.... Ale asi ne tvuj pripad...Citace:
Původně odeslal Pavel (Kenny_Sky)
Ja bych zapojil HDD PM, CDRW SM a DVD jako SS a mas pripadne volnou jeste ksandu treba na stehovani dat z jineho HDD jako PS...
Citace:
Původně odeslal tiktak
na normálním řadiči se vyznám v zapojení, jen sem nevěděl, jestli mám dát disk samotnej přes RAID nebo ne....asi bude RAID zatím vypnutej :D
niekde tu bolo pisane ze ked zapojis disk na raid (nevadi ze je len jeden) a bude vlastne fungovat ako normalne,tak je poznat male zvysenie vykonu.Ale neviem ci je to pravda.Ak by si mal dva disky zapojene na raid tak sa vykon zvysi o dost,ale taketo soft raidy su dost nebezpecne...nespolahlive a ked to padne tak nic nezachranis.
Ja bych to tak osobne udelal, disk (prenos a zapis dat) na integrovanym HPT radici je stejne rychlej, respektive neni v tom zadny velky rozdil.
Radic vyuzije skutecne jen v ty chvili, kdyz mas nouzi o IDE ksandy, protoze chces zapojit 4 a vice zarizeni, nebo - k tomu je primo davanej do desek - na spojeni 2 a vice HDD do RAID pole, pak uz je to rozdil...
Ale u Raid 0,1 budes mit 2HDD jako 1, tedy laicky v pocitaci mas 2x40GB a vysledek bude pouzitelnejch 1x40GB, ale s rychlejsim pristupem nebo zrcadlenim dat (pro bezpecnost) tedy strip nebo mirror... To asi vale vis...
takže dík.......všem........raid nechám vyplej a použiju ho až si koupím 120 GB barakudu, tak ho zamču s tou 80 co mám
No nevim, jesli ti bude chodit 80GB barca a 120GB barca v Raidu...Citace:
Původně odeslal Pavel (Kenny_Sky)
Chce to minimalne dva stejne veliky a stejne rychly disky stejny znacky, jinak nevim jak by ti to pole fungovalo, trebo jo, ale ja bych na to nespolehal, myslim ze by to neslo ani sparovat, nezkousel jsem...
To přece není SW RAID. Tohle je HW RAID. :) Soft RAID lze pod Win2K/XP pomocí dynamických disků.Citace:
Původně odeslal Mikhaill
Mimochodem zkoušel jsem ten onboard HPT372 se dvěma starejma diskama - jeden disk se mezitím rozsypal a RAID hned nabídl možnost rebuild. Připojil jsem druhej disk a hned to fungovalo. Ale data pryč ;D
Šlo o RAID 0, takže se vlastně není čemu divit ;D
Jinak možná by přece jen trochu klasickýmu IDE řadiči ulehčilo kdyby se nějaký zařízení připojilo na ten RAID? Já osobně mít víc kulatejch kabelů, připojil bych DVD ROM nebo CD RW na RAID, abych mohl zároveň používat obě (když je mám na jedný kšandě tak to nejde).
Citace:
Původně odeslal tiktak
spárovat by to mělo jít
hele - nekde sem cetl - a priznaval to i seagate - ze Baracudy IV nejsou moc dobry disky do raidu ....bohuzel uz nevim o co presne slo - ale byly tam nejaky problemy...mozna ze s V radou uz nejsou...nevim
Jsou v Raidu nejaky zpomaleny, maj horsi vykon nez na beznym radisci jako single disk, ma to snad resit update firmware disku, ale to nevim 100%...Citace:
Původně odeslal Lukas L.
No co viem ja tak na raid nemozes pripojit ine zariadenie ako HDD, radic ho proste nenajdeCitace:
Původně odeslal Mikhaill