-
Hlucny MAXTOR 120GB
Pred 2 tyzdnami som kupil Maxtor 120 GB, 7200rpm, 8MB Cache (6Y120P0). Vsimol som si, ze pri pristupu na HDD (najma pri kopirovani velkych suboru > 300MB) je moc hlucny - hlucnost je porovnatelna s starym 5 rocnym 4 GB (moj predosly HDD). Mam skusenosti aj s D740X-6L (Maxtor 80GB) a on ide uplne potichu. Preto som ten novy dal reklamovat, predajca ale tvrdi, ze vsetky Maxtory tejto rady su take hlucne - co sa mi vobec nepozdava. (ked OS nepristupuje na HDD je fajn tichy, ale akonahle OS potrebuje nieco citat ci zapisat HDD zacne pritom "poklepkavat"). Hlucnost v db odmerat neviem, lebo na to nemam pristroj. Viete poradit, co stym spravit? (resp. ako presvedcit predajcu?)
Vdaka.
-
těžko říct.
tyhle Maxtory opravdu nejsou nějak extrémně tichý, ale podle toho, co říkáš ty je to asi na reklamaci... :?
zkus sehnat někoho, kdo má stejným disk a zjistit, jak je ten jeho hlučný (nejlépe osobně - subjektivně se zdá každému disk jinak hlučný)....pak uvidíš, jestli je to normální nebo ne.
zkus taky nainstalovat SMART a zkontroluj hlavně položky typu seek error rate... :|
zkus taky utilitu od výrobce na otestování disku.
-
Maxtory maj všeobecně dost hlučný vystavování hlavičky, sám ho mám a dost me to štve a to mám už druhej.... prvni sem reklamoval (BB). Nedávno sem porovnával WD, Seeaget a Maxtor a nejlip co se tyce hlučnosti vyšel ten seeagejt. Při nenačítáni v klidu není slyšitelnej a při pořádným záhulu je slyšet jen když k němu dám ucho. Pak slyšim jako by padali špendlíky, ale jen potichounku.
-
mam ten disk taky, ale pro SATU, resil jsem stejny problem-extremni narust hlucnosti pri zahulu. Nastesti ho mam jen jako datovej disk a tak jsem jej ztisil utilitou od Hitachi. Sice se zpomalil, ale to me vubec netrapi-dulezitejsi nez vykon je pro me ticho.
-
Tak, tak. Tá hlučnosť môže byť fakt normálna. Stiahni si utilitu na stíšovanie disku. Najlepšie priamo od Maxtoru. Potom by to mohlo byť v pohode.
-
no nevim, muj je slyset jen(byl) slyset nejak vic jen pri fakt hustem cteni/zapisu, ale jinak mnohem tichsi nez d740. Kazdopadne sem si ho dal do quiet modu (neni slyset vubec) a krome narustu pristupove doby v hdtachu nejaky jiny pokles vykonu nesleduju...takze rulezzz