Jde sesíťovat 3PC bez použití hubu , aby se dalo hrát hry ve třech?někde jsem četl že to jde ale jedno PC musí mít 2síťovky a musí být jako server.Pomůže mi s tím někdo?
Printable View
Jde sesíťovat 3PC bez použití hubu , aby se dalo hrát hry ve třech?někde jsem četl že to jde ale jedno PC musí mít 2síťovky a musí být jako server.Pomůže mi s tím někdo?
To nie je dobry napad - hub alebo switch sa da kupit velmi lacno.
ale šlo by to?
:?:
určite by to šlo, na jednom PC by boli dve sieťovky a to PC by bolo napojené na zvyšné dve, asi prekrúteným káblom. len treba dobre nastaviť sieť v systéme... malo by to fungovať
naco tak zlozito - staci koax a 2x terminatorCitace:
Původně odeslal Wizzard
no vidíš, to je ešte lepší nápad, ide len o to, že dnes už ťažko zoženiete sieťovky na koax :)
presne ked uz vehementne nexces switch/hub tak koax .. keby si mal v jednom pc dve sietovky z velkou pravedpobonostou by sa nemohli spolu hrat dva zvysne kompy ...
MadCap
Muselo by sa to vselijako nastavovat a bolo by s tym plno problemov (hlavne vo Windows...)
Sietovky na koax - su toho plne bazary a inzertne servery. Vacsinou su ISA.
kua mi nerikejte ze je takovy problem koupit combo sitovky.....
jinak by mozna slo mit v 1pc dve sitovky a ve inXP je pak jakasi moznost premostit.Ale koax rulez :-) (jeli sme na nem s kamosma fakt dlouho 8-) )
ps:ted sem se dival na vedon(F-M) a :Ovislink LAN adapter LE8029R,10Mbps/32-bit/PCI/TP(RJ-45)+BNC 370,-
premosteni v xpesach funguje bez problemu...nic slozityho se nenastavujeCitace:
Původně odeslal Wolferine
Myslím si že to bude dost složitý. Ale mělo by to stoprocentně jít. Jen nevim jestli na tom pude pařit, ale v pohodě by se měli dát kopírovat data.
Alzasoft - edimax combo
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=40056
monima-planet
http://www.monima.cz/index.php?body=...ef8d3de6b3a94d
takze doporucu nakoupit combo sitovky,2*koax a 2*bnc terminator(neni to hra jak si myslel jedna prodavacka v abm :lol: ) a no problemo 8-)
edit:fsechyn ty sitovky sou samo do pci a maji i normalni konektor,nejen bnc
ehm nepatri todle krapet jinam? trebaaa ... hmm nevim ... site ???
a co furt resite? sitovky s BNC (na koax) se bezne prodavaji. premostit to uz snad takovy prb neni...
Samozřejmě, že to jde, stačí dát síťovky, jak se píše výš a naroutovat je. Ale v době, kdy se dá koupit SWITCH (ne HUB) pod litr, tohle fakt nechápu... Pokud to tak uděláš, budeš muset (nebo měl bys) ten routing pokaždý vypnout a pak zase instalnout, jinak je to slušná díra a funkce taky nebývá stoprocentní... A myslím, že třeba tohle >> http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Sho...K&CategoryId=0 vyřeší tohle a dost dalšího za babku...
moved
no tak ty 4 sítovky už mam takže kupovat ty o kterých ste psali je už na h a kabely jsou křížené zadny koax!a nemam xp ale me řekne mi teda někdo jak to rozjet stím co mam?
Jak budes resit to, ze se dva PC na kraji "neuvidi" kdyz vypnes prostredni PC, s routovanim a dvema sitovkama ??? Jinak to routovani se velmi lehce nastavi pomoci ROUTE ve widlich ;D
Ja jsem to takhle taky jednu dobu praktikoval. V mem kompu byly dve sitovky a kazda z nich byla spojena s druhou sitovkou v jinem kompu. Ale kdyz jsme chteli hrat po LANu tak jsem musel vzdycky ja zakladat hru (mozna by to slo i nak preroutovat, ale to ja nevim jak). Pokud budes chtit, aby na tech vsech pocitacich bezel jeste internet tak budes potrebovat nakej router ... ja jsem pouzival myslim Kerio. Jinak se nastavis u sebe naky IPKo a ostatni si v nastaveni site nastavi to tvoje IPko jako branu (tak jsme to delali mi). celkem easy
samozrejme to PC, ktera bude mit dve sitovky v sobe se nesmi vypinat :)Citace:
Původně odeslal CompCrasher
Citace:
Původně odeslal Katalyzator
To je ovsem dosti neprakticke :wink:
Nebo by to slo manualne ... hezky vyndat kabel a prendat ho primo do tej sitovky 3tiho PC, kdyz bude server vyplej :)Citace:
Původně odeslal CompCrasher
A nebo koupit dalsi dve sitovky (do kazdeho kompu dat dve) a udelat z toho poradne SCI-FI :)
No jasny! Co nejvic sitovek a kabelu hlavne kdyz clovek usetri 700,- za switch...:-)Citace:
Citace:
Původně odeslal BDs
jj, to nechapu taky, pritom se switchem by se vyhnul vsem tem problemum....
no ja bych to bejt tebou propojil asi tim koaxem. je to nejjednodusi a nejlevnejsi.
btw:
to je vazne slusna sitovka, by me zajimalo kde ji koupit v jihlave :-)Citace:
Původně odeslal Wolferine
Citace:
no ja totiž s těma pc nebudu nikde chodit jeden je u v loznici druhy u mě v pokoji a třetí je vedle v baraku u bratrance bude to propojeny na furt!
mě se ovšem nedaří najít naráz oba kompy v mistech v síti vzdy jen jeden!jo a jak nastavit ten pc se 2sítovkama jako server?