Zdravim. Mate nekdo zkusenosti s timhle boardem? Biostar M7NCD. (non Pro). nForrce2+MCP, nepodporuje dual, ale ma jinak snad vse co je potreba. Stoji asi 1800,- vc. DPH. Dik.
Printable View
Zdravim. Mate nekdo zkusenosti s timhle boardem? Biostar M7NCD. (non Pro). nForrce2+MCP, nepodporuje dual, ale ma jinak snad vse co je potreba. Stoji asi 1800,- vc. DPH. Dik.
jo jako kazdej takovejhle levnej board bude stat za starou backoru, nestabilni, male moznosti neco nastavit nic moc oc ne li spis vubec, ... proste bych to nikdy nekoupil ani do toho nejlevnejsiho pocitace.
Jo, ale ja se ptam, zdali nema nekdo konkretni zkusenost... chci ji pro znameho, bude mit pouze jednu pamet, takze dualek nepotrebuje a jinak na deska vse co ma mit (co on potrebuje). Otazka stability a kompatibility me prave zajima a proto se na ni ptam. To je pochopitelne, nebo ne?
Chtit koupit Biostar a ocekavat od ni stabilitu a kompatibilitu moc pochopitelne neni :wink:Citace:
Původně odeslal pochc@n
Citace:
Původně odeslal Dawe
OT:
Blbost , nieje pravda ze lacne boardy = nestbilita.
Pripustam ze moze byt , ale trebars lacne ECS a PCchips dosky su nestabilne?
Nie , ako ktore .(skor by som povedal ze to je otazka volby komponentov a trafenie/netrafenie sa do problemovej konfiguracie)
Vid trebvars ECS k7s5a , k7s6a a pod.
Takze navrhujem pozriet recenzie.
Kde robili nejake zatazove testy.
Edit: Oprava , postol som omylom info a spec z Pro verzie
Ach jo, ty vis jak ja uvazuju ze mi to rves do pusy ? :roll: :evil:Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
Ja nerek ze levna deska = nestabilita, ale ze mam s Biostarem spatne zkusenosti... (Konkretne v praci s M7VIP Pro a udrzenim i zakladni FSB atd. long story)
A ECS jsou stabilne crash, takze mas pravdu, nejsou nonstable ;D
A nemyslis si, ze je lepsi koupit poradnej HW a nemuset se "trefovat" ???Citace:
To ja doporucuji porad, ale jak vidno, mnoho lidi zde nedba na rady...Citace:
1. zle osm ta pochopil .... a tymto sa chcem verejne ospravedlnitCitace:
Původně odeslal Dawe
Sorry.
2.Nie , lebo niektory ludia nepotrebuju platit za veci kt nevyuziju , ak netaktuju tak nepotrebuju nastavenia.
A z tohto vsetkeho prameni cena , je nizsia.
Ved pre niekoho snad tie low end doskz predsa vyrobcovia vyrabaju(pre urcitu cast trhu.)
To ze trafis na zlu HW konfiguraciu sa ti moze stat aj na lepsej doske.
3.Keby vsetci vedeli co maju robit , tak by tu toto forum nemuselo byt , alebo bolo ale vo velmi osekanej forme.
BTW: Tuna chcel niekto vediet osobne skusenosti s danou doskou a az ako poslednu alternativu dostal radu mrknut sa po recenziach.
Edit:A vraviet ze vsetky dosky Biostar su zle , koli jednej negativnej skusenosti je blbost.
To by si MSI nikto nekupil koli jej NF2 doskam, Abit koli buchajucim kondenzatorom .... to sa neda takto brat , kazdy vyrobca mal obdobie ked neprodukoval zrovna naj kusy.(Asus...narocnost na zdroje, Epox ...preberavost na pamate,)
AD 1) to je ono, zde hned kazdy osobne napada... Ale uz to nechme byt.
AD 2) I do low endu se da postavit dobra a stabilni sestava ! Je to sice vetsi umeni, ale jde to. :-) Desky Soltek, QDI posledni dobou tez ujde atd atd...
AD 3) Co bych za tu "osekanou verzi nekdy dal" ! :wink: ;D
AD EDIT: To je na delsi dobu, ale nepopres ze Biostar zrovna synonymen spolehlivosti neni. :-) Ale mi je bohuzel v praci do kancl kompu jeste obcas kupujeme :roll:
A s tim vyberem u ostatnich vyrobcu - ano, souhlasim, problem je o to vetsi, ze si posledni dobou neuvedomuju firmu, ktera by neprovedla nejakou botu... Mozna s Asusem nemam problemy, ale to je spise nahoda... :wink:
BTW: S MSI to od doby BX Mastera jde uz pouze dolu...
Toz , pravda :-)Citace:
Původně odeslal Dawe
Soltek je fajn , QDI uz menej , ale stale OK.
MSI?.. nikdy viac , co sme sa s kamosovou MSI 745 Ultrou nachodili na reklamacne , tamto, toto , hentamto.
NAkoniec technik povedal :" Ja uz neviem" smutne rezignoval a dobehol do skladu pre new mb aj s CPU a orig zabalene , uz nic neskusal povedal nech to skusime doma a keby to neslo tak nam to na pockanie vymeni.
Dokonca jednu MSI KT4V som mal ...boze nééé to je na mna moc toto.
Kamos to chcel kupit , ale som ho radsej odradil a navrhol Gigabyte 7VAX.
SUper mobo a ani nebolo drahe.
Ale to jsme nejak odbehli od tematu... :wink:
Takze 2pochc@n: myslis ze se nekdo ozve s osobimi zkusenostmi ? ;D
Jestli je to skutecne za tu cenu s DPH - tak ta cena je opravdu uzasna. Ja bych to klidne vyzkousel, ale minuly tyden jsem uz koupil jinou desku, takze smula :-)
Btw - kde to prodavaji ?
Jo, abych nezapomnel... ja budu asi ten prvni... protoze ji na utery mam v objednavce... uvidim co je zac :)Citace:
Původně odeslal Dawe
Ja to objednaval ve vvbrothers.cz, jinak distribuci zajistuje Abacus. Maj i verzi Pro, ale ta je o petikilo drazsi, ale zase ma dualek... no, jak rikam, kdyz pude vse na default dobre, tak splnil to, co splnit ma...Citace:
Původně odeslal viki_
--> Dawe: hele, kdyz ses takovej buh, tak mi rekni, proc sly znamym do sracek takovyhle desky: Epox 8RDA3+, Asus A7N8X DeLuxe, Abit NF7-S a tak... musim rict, ze se nejedna o desky pod 2 klacky, ale to asi vis ;D
Protoze zase nectes moje posty :arrow:Citace:
Původně odeslal pochc@n
Pochopte uz konecne, me nejde o cenu, ale o kvalitu desky. I ja samozrejme volim kompromis mezi cenou a kvalitou.... Kdybych tu snahu nemel, tak mam asi uplne jinou sestavu...Citace:
Původně odeslal Dawe
A fakt je nasledujici - neodsuzuji desku, pouze nemam dobre zkusenosti s vyrobcem.... Nikdy me nicim nezaujali (spise naopak) a nevidim jediny duvod k nakupu... V hladine do 2.500 Kc se da nakoupit mnohem vice kvalitnejsich desek. Mas-li zajem vedet jake, tak mi posli PM, nakupni dredy opravdu nemiluji...
Jinak se to tady zvrhlo (i moji vinou) v chat, takze abych nechal sanci na pripsani zkusenosti, nebudu to zamykat a porposim Vas, at sem postujete pouze ontopic. Dekuji
DaweTo by me teda zajimalo, jakych desek - bavime se totiz o koncove cene s DPH.Citace:
...v hladine do 2.500 Kc se da nakoupit mnohem vice kvalitnejsich desek
Rek sem na PM, ne do dredu. Neumis cist ???Citace:
Původně odeslal viki_
Dawe: Predstiranou aroganci nezakryjes fakt, ze proste jen kecas :-) Skutecnost je takova, ze moc desek s NF2 do 2500 s DPH dnes nekoupis.
To ze nemilujes "nakupni" tematiku je tvuj problem, ne muj. Pokud ti to vadi, vubec to tady nemusis cist. Me naopak ceny docela zajimaji.
Hm, ja si taky myslim, ze je cena dulezitym faktorem... pokud nekdo nabizi desku za 1800,- vc DPH a pritom nejblizsi podobna varianta (myslim tim chipset) je o 30% drazsi! tak stoji za pozornost...Citace:
Původně odeslal viki_
Netvrdim prece, ze to bude nejaka legenda jako se to podarilo napr. 8RDA+, ale taky je to naprosto jina cenova kategorie a svou vybavou by se za ni nemusel nikdo stydet. To vse samozrejme za predpokladu, ze pobezi vse stabilne.
Jak jsem predtim psal, tak jsem ji znamemu jiz objednal a tesim se az ji vyzkousim. Zkusim v ni 1700+ DLT3C i Barton 2500+ a nezastiram, ze budu i taktovat...
A pokud to taktovani nahodou nebude jako napr. na mem mobo, tak wubec nebudu nasranej, protoze za malo penez ocekavat blues nemuzu. Horsi se mi zdaj ovsem pripady, kdyz clovek za desku da bura a pak zjisti, ze je uplne nahovno...
Jo a jedna mala poznamka k cene: stale se vse toci kolem pomeru cena/vykon jakozto duleziteho faktoru pri vyberu komponent... pokud je tohle vec, kterou opomijis, tak chapu tve reakce, ale nechapu te jako moderatora :?
Ach jo, mam ja tohle zapotrebi ? :roll: "predstiranou aroganci" nezakryvam nic, mas -li zajem se dozvedet o mych doporucenich MB do 2.500, tak mi napis ICQ nebo PM, na forum to opravdu nepatri.... Mam si opravdu myslet ze potrebujete prekladat termin overclocking ? To neznamena nakupni poradna....Citace:
Původně odeslal viki_
Vyzkousej a dej vedet vysledky a postrehy ! To je totiz to jedine co jsem z tohoto uplne zbytecneho flamu patri ! To Vas to opravdu tak bavi ? Neustale se "radit" o nakupech desky a pak maximalne napsat, je me to nejede apod. (nemyslim tento pripad).... Myslite ze je to nutne ? A nedomnivate se, ze by sekce mela vypadat trosku jinak ? Prosim neodpovidat - recnicka otazka k zamysleni.... :wink:Citace:
Původně odeslal pochc@n
Opet si dovolim upozornit ze nectete pozorne moje posty :arrow:Citace:
Původně odeslal pochc@n
Jinak nechapu proc odlisujes moje reakce od meho modovani... Co to znamena "jako moderatora" ? Nekdy mam pocit ze vse chapete trosku jinak nez jak to je... Nebudu to dale rozvadet - posli mi pls PM s objasnenim Te posledni vety at opet nedojde k nejakemu "nedorozumneni. :wink: THXCitace:
Původně odeslal Dawe
BTW: Uz jsednou jsem Vas prosil, at postuje ontopicy, vypada to, ze si to asi opet nikdo neprecetl.... Takze doufam, ze pochc@n sem postne aspon nejake uzitecne poznatky pro ostatni.... A ostatni se budete mirnit se zbytecnym OT flamem, nebude kvuli kazdemu naznaku ironie hned tasit kordy a budete se snazit neco dozvedet... Nebo to snad uz neni ucel tohoto fora ? Skoda...
Dekuji Vam
Dawe: No tak promin... :-)
8-) no vidis jaci jsou tu najednou chapavi lide...
Dawe:
Pod terminom overclocking forum nerozumiem forum o pretaktovani.
Totizto mne sa zda(moze to byt mylne) ze OC forum v nasich zemepisnych sirkach plni inu ulohu ako vo vyspelejsich statoch.
U nas ludia dost hladia prave na pomer cena/vykon.
Ti co kupia naozajstnu kvalitu je pomenej.
U kvalitneho HW mas zarucene urcite parametre.
Pamate corsair a pod.
ALe ked si clovek kupi noname pamate a zisti jak idu perfekne taktovat tak da info na forum a kupia si to dalsi ludia.
Tym padom usetria.
Takto je to aj s CPU:DLT3C , GK: 9500 256Bit a pod.
Trebars ceny diskov su vyrovnane , ale len malokto vie ktory z nich je najhlucnejsi , najvykonnejsi , najtichsi, a pod.
Myslim ze aj to je ucelom tohto fora.
A co sa tyka low end dosiek tak je situacia podobna.
Za 1800 KC Mb s NF2 a ide na nej aj taktovat.
Za 1800 by som asi kupil nejaku ECS k7s6a a taktovanie... nic moc.
NA NF2 mas AGP/PCI lock takze to mozes lepsie popohnat, a ten vykon je lepsi ako na SiS 746FX
A nakoniec radost z OC na smejd komponentoch je o to vacsia ze si to dosiahol uspech prave na nich a nie na nejakych tych top komponentoch za ktore si cvakal jak najaty.
To je myslim si podstata.
Takze tie dosky za 2500 s kt si mal dobre skusenosti si mohol kludne vypisat, nic by s nebolo stalo
na vvbrothers.cz jsem kliknul na www.obchudecek.cz, ale zmíněnou desku tam nemají! kde se dá tedy sehnat za ty peníze???
To si musis zazadat mailem. Maj tam jasne napsano, ze se ma zakaznik informovat osobne na komponenty, ktere nejsou v nabidce :idea:Citace:
Původně odeslal Hybee
Delame s Biostaru nekolik PC denne. Muzu rict ze je to dobra stabilni deska, i kdyz neni z nejvykonnejsich. Mame vsak na Biostar minimum reklamaci. Urcite ji ber.Citace:
Původně odeslal pochc@n