Mate niekto prakticke skusenosti s LCD ViewSonic VX800? Je dobre toto LCD?
Printable View
Mate niekto prakticke skusenosti s LCD ViewSonic VX800? Je dobre toto LCD?
Jen s VX700 (doma) a s VX900 (v práci).Citace:
Původně odeslal Arrow79
A ake su skusenosti s tym, co mate doma?
Škoda, že není dostupné staré forum overclockingu, tam jsem o tom docela rozsáhle psal, ale i v počátcích tohoto fóra by jste našel mé některé zkušenosti a poznatky z provozu LCD.Citace:
Původně odeslal Arrow79
Já jsem ho kupoval již v lednu 2002 a tehdy to byla bomba, vzhledem k parametrům LCD v tehdejší době a zároveň jeden z mála LCD, které měly i DVI vstup. kontrast 550:1 tehdy byl z říše snů, pohyboval se obvikle někde kolem 250-300:1, odezva 25 ms byla také pouze u tehdy novinky 15" EIZO L365-tky.
No abych se příliš nerozepisoval, na moje potřeby je sqělý. (word, web, CAD, DivX, DVD Video i Photoshop pro úpravu fotek z DF) Kluk si na něm občas zahraje hry, jako Need For Speed a pod. a nepoznali jsme rozdíl v rychlosti zobrazení ani stíny. Díky vysokému kontrastu ale jsou na LCD tmavé scény hlavně ve hrách daleko zřetelnější než na 19" CRT, viz podpis a rovněž je obraz vidět i v podmínkách sluncem osvícené místnosti, kdy na CRT není vidět už vůbec nic. Jenom ten úhel pohledu, zejména při pohledu zhora na panel by mohl být větší.
Teď uvažuji o prodeji 19" CRT a přesunu VX 700 na jeho místo pro potřeby synátorů a pokukuji po 19" LCD EIZO 767, ale ještě si asi počkám co se vyklube u konkurence (Sony, ViewSonic ...)
Dakujem za odpoved, je pravda, ze tie VX niesu najnovsie, ale celkom su cenovo prijatelne. Co sa tyka novych LCD, vyzera celkom dobre Sony X93 a tie EIZO su tiez skvele (podla papierov usudzujem).
Ano, ale koukněte se také na nové LCD ViewSonic řady VP, třeba 19" VP191, nebo 17" VP 171 U 18" VP 181 mají docela mizerné parametry. Ale LCD řady VP mají DVI a perfektní stojan nemají repro a navíc u 171 a 191 je odezva 16 ms!Citace:
Původně odeslal Arrow79
Jinak pokud by jste chtěl levnější panel, tak jsem na MSV v Brně viděl nové 19" LCD od AOC - LM919. Vím, že se proslavili výrobou shitózních CRT monitorů, ale tohle LCD se jim opravdu povedlo (teda tomu, kdo je pro AOC vyrábí). Kompletní výbava kabelů, výborné parametry, USB 2.0 HUB, repro, montáž i na zeď a to za cenu do 20 000,- Kč i s DPH.
Ale obraz jak břitva, žádný vadný bod, velmi rychlý - běhala na něm simulace obrábění - frézování. Docela mě překvapilo, že to má na svědomí AOC.
Ani mi tak nejde o cenu LCD. Co sa tyka AOC, tie nemam k dispozicii. Na vyber mam od firiem Acer, NEC, Philips, ViewSonic, Sony a HP. Co hovorite na HP L1925? V PC REVUE dopadlo toto LCD velmi dobre, ale niekde na nete som cital, ze az take delo to zase nieje.. I ked, celkom sa mi pozdava. Co sa tyka toho ViewSonicu, jedine co mi trosku vadi, ze to ma hruby ram okolo displaya.
Ten HP... vypadá také pěkně, ale naživo jsem ho ještě neviděl. Snad na Invexu, pokud tam vůbec pojedu. Jinak ale ty nové ViewSonic LCD řady VP mají právě velice tenký rámeček, odkazy viz v mém předchozím přízpěvku.Citace:
Původně odeslal Arrow79
Ano, tie ViewSonicy som videl, su fakt pekne. A to HP vyzera byt aj papierovo dobre, takzo povedat. Este som rozmyslal aj nad Sony X93, ale neviem neviem ???
Ono ale stejně bude nejlepší se snažit je, myslím tím vytipované kandidáty na zakoupení, vidět naživo. To člověk posoudí i design, který na obrázku, nebo webu není dostatečně vypovídající.Citace:
Původně odeslal Arrow79
Ano, to urcite. Este ked sa vratim k tym ViewSonicom, tak som pozeral na VP181 a ten ma udavany kontrast iba 350:1 a response time 30ms. Potreboval by som nejake 18", pretoze 17" sa mi zda v rozliseni 1280x1024, ze su tam male ikonky atd, a prezmenu 19" zase velke. (samozrejme, viem, ze sa to da vo Win nastavit.)Citace:
Původně odeslal Ladis
No ono to vypadá, že v 18" nemají u ViewSoniců dobrého dodavatala LCD dislayů, protože jak VX800, tak VP 181 jsou v parametrech "pozadu" Co já vím, tak používali dislaye od NEC, ale to už se mohlo změnit. Ale jak koukám, tak ono to je asi globální, vypadá to, že 18" se přestává "nosit" a výrobci displayů už je přestávají vyrábět a nahrazují je 19" a také 20,1", které mají již rozlišení 1600x1200.Citace:
Původně odeslal Arrow79
Ono s tím rozličením/úhlopříčka to je taky na vyzkoušení, jak co komu vyhovuje. Na 17" jsou ikony a jejich popis skoro stejně velké (nepatrně menší), jako na 15" LCD při fyz. rozlišení 1024x768 (stejné jako na 15" CRT při 1024x768)). No a na 18" zase nepatrně větší a na 19" už se na to nechá koukat i z metru, jak jsou veliké.
Ja som videl zopar 17" LCD, tak tam to pismo nieje az take male. Ale vzhladom na to, ze momentalne mam v robote 20" CRT, chcel by som nieco vacsie ako 17", tých 18 sa mi zdá presne akurát, 19" je už asi veľa. Neviem sa rozhodnúť. A s tými 18", dakedy sa vyrábali najskôr iba 18" (Philips 180B napr.) a teraz je už skoro problém zohnať kvalitné 18" LCD. Uvidíme. Ešte to možno dpodane tak, že sa rozhodnem pre to HP.
No, přeji Vám dobrou volbu! A ještě k té úhlopříčce:
Počítejte - 20" CRT má úhlopříčku obrazu kolem 19" (48- 49 cm) ale 18" LCD pouze (18x2,54=) 45,72 cm, to je méně. Naproti tomu 19" LCD má přeci jenom o palec víc tj. 48,26 cm. To znamená, že náhrada za 20" CRT je v 19" LCD, nikoli v 18". Možná z tohoto důvodu je výrobci LCD opouštěna velikost 18".Citace:
Původně odeslal Arrow79
no ono kdyz se to vezme globalne tak se 18" displeje s lepsima parametrama vubec nevyrabeji snad je stara 181t od samsunguCitace:
Původně odeslal Ladis
jinak ten 191 vp ma 25ms ne 16 pokud teda nezmenili specifikace od uvedeni pokud se nemylim
Jo máš pravdu, těh 16 ms platí pouze pro VP 171.Citace:
Původně odeslal Nicx