tak pry ma IBM zajem o koupi AMD /AMD + silny kapital by nemuselo byt spatne reseni/, uvidime....
Printable View
tak pry ma IBM zajem o koupi AMD /AMD + silny kapital by nemuselo byt spatne reseni/, uvidime....
mno ja nevim - me se IBM proste nak nelibi :-(
myslim, že je logické, že nakonec IBM koupí AMD...a myslím, že to bude jenom dobře. :-)
Ked potom nezacnu s nejakou spinavou politikou, tak to moze len pomoct...
Neviem ci to bude dobre, skor by som pochyboval. Kazdopadne vsetko ukaze uzpech / neuspech FX, ktoru amd vyvyjalo uz v spolupraci s Ibm. No co z toho bude .... si netrufam odhadnut.
btw ..kde si to cital ?
To me najak nevadi :D Muj prvni PC, kterej nebyl od Inhelu byl prave IBM :D Byla to 133 s oznacenim PR166 :D
No, tak to bol Cyrix. :?Citace:
Původně odeslal Mirectec
No, nech to kupi kto chce, ale nech názov a kvalita ostane! NEchcem mat v skrinke IBM >:E :cry: :cry:
S tim cyrixem nevim.. Pokud to vyrabeli pro IBM, tak mozna, ale na tom procaku je napsano IBM!!Citace:
Původně odeslal Vlado
podtim
6x86MX
PR166
IBM26x86MX-AVAPR166GB
2.0x 66MHZ-2,9V CORE
Jestli se to tohle zda jako cyrix, tak pak mozna :wink:
EDIT: IBM 4EVER
IBM - len to nie :o
Kto niekedy opravoval nejake PC od IBM, ten vie - same vlastne, nekompatibilne a samozrejme predrazene veci...
Ten procesor je naozaj Cyrix, chvilu sa to predavalo aj pod znackou IBM (a myslim, ze aj vyrabalo). 6x86MX PR166+ tu mam a toto pisem na 6x86MX PR233 ;D
latest news:Citace:
Původně odeslal cernobil
http://www.finanznachrichten.de/nach...el-2343841.asp
Cyrixy opravdu nebyly co se tyce vykonu nic extra (a co teprve ta teplota :mweheh: ) Ale myslim si ze dnes IBM muze AMD poskytnout predevsim lepci podporu, vice zdroju. Proste kvalitni zazemi jistene "zvrchu" :)
Asi tazko zistime co ma IBM v plane, ale neviem o tom ze by sa venovali dobrocinnosti... v preklade: Aky ma IBM dovod pomahat AMD? Aj ked by to bolo fayn,hlavne z dovodu vyrobnych kapacit,nejakeho know-how, uvidime
AMD rulezzz
No, to mi k IBM moc nejde... Taky mě dost překvapuje, že IBMka (jestli se to teď někdy nezměnilo, ale myslím, že ne) vůbec neosazuje svoje počítače AMDčkem (protože je podle nich sračka) a rovnou je koupí? Mrkev v zimě? :-)
jediny mozny duvod je, ze by na tom IBM mohlo nejak vydelat, ne? ;DCitace:
Původně odeslal tomXX
Byl to Cyrix - IBM mu v tý době dělala jeho čipy (takže procesor byl Cyrixe ale vyráběly ho fabriky IBM) a ve smlouvě IBM mělo, že může část produkce prodávat pod svým jménem.Citace:
Původně odeslal Mirectec
OK.. Mate pravdu. Ja vam ji neberu :wink:
OT: Dneska jsem otevrel jednu 386, kde jeste dodnes maka nicim nechlazen AMD 386 na 40MHz :D Ale presny cisla jsem si nezapsal.. Rikal jsem si, ze bych ho taktl :D , ale nikde jsem tam nenasel nic cim by se to dalo udelat ???
Je zajimavy divat se na zacatky vsech firem :cry:
Jde o to, že IBM si procesory pouzdřilo samo a měly kvalitnější výstupní kontrolu. Zajímavé je, že jsem zkoušel Cyrix686MX PR300 a IBM MX PR300 a IBM mělo cca o 5 procent vyšší výkon. Nevím jak je to možné, oba procesory se hlásily úplně stejně, ale s výkonem nekecám.Citace:
Původně odeslal Caleb
To bude trošku složitější - nejspíš výměna "krystalu"? Ale tenhle se moc vysoko dostat nedal, nejlíp šla 286tka tu jsem dostal o 100 procent (8 MHz na 16 MHz, samozřejmě na turbo) :-)Citace:
Původně odeslal Mirectec
No a tuším, že IBMko dělalo nějakej další revision s nižším napětím, kterej byl absolutně studenej...Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
Ja som si nizsie napatie urobil sam - ten Cyrix PR233 ma byt na 2,9V ale znizil som to az na 1,8V. Zjavne mu to vobec nevadi ;D
tak zkus natom pustit prime :)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Asi máš pravdu, protože šli opravdu dobře přetaktovat. Například PR166 (133MHz) jela až na skutečných 225MHz, PR200 (166MHz) mi jela na 240MHz a PR300 nevím, deska uměla jen 3,5x násobič. Všechny byly IBM, ne Cyrix. Výkon v kancelářských operacích odpovídal PR, výkon ve hrách skutečné frekvenci, ale tenkrát jsem byl spokojenej. ;DCitace:
Původně odeslal jan555
Asi pred 2 hodinami som to pustil a zatial ziadny problem :-)Citace:
Původně odeslal Prokop
Ak IBM nesce spravit napriklad to co Nvidia ked kupila 3DFX :-( Vsetkych nadane a kvalitne vyvojove tymi pretiahne do svojich laboratorii vyuzije (spenazi) patenty .....a AMD ako samotna znacka pomaly prestane existovat :evil:
Keby kupili tak 40-49% je to v pohode....dobre preinvesticie, kapitalove injekcie atd...ale vedsinovy podiel by asi nebol dobry :!: