Zajímalo by mně, jestli jde obyčejným uživatelům (nonAdmin) zakázat vypnutí počítače, pokud je přihlášen někdo s vyšším oprávněním (třeba právě Admin). Vym, že to zní jako kravinka a já ani netuším jestli to jde, ale docela by se mi to hodilo.
Printable View
Zajímalo by mně, jestli jde obyčejným uživatelům (nonAdmin) zakázat vypnutí počítače, pokud je přihlášen někdo s vyšším oprávněním (třeba právě Admin). Vym, že to zní jako kravinka a já ani netuším jestli to jde, ale docela by se mi to hodilo.
Local Security Settings > Local Policies > User Rights Assignment > Shut down the system
Ale podmienku ze ked je tam prihlaseny admin tak nemoze a ked nie je tak moze tam neda, bud ma pravo user vypnut alebo nema globalne.
No tohle by mohlo stačit. Aspon neco. Jde o to, že ten člověk se stejně může ohnout, zmáčknout čudlík a vypnout to rovnou :-) , mně jde jen o to, aspoň trochu mu to znesnadnit, protože mě sere, když jsem nalogovanej, něco si nechám dělat, odejdu no a než se vrátim, tak se přiloguje nějakej s odpuštěním trotl, kterej mi to pak vypne :evil:
Vsetko to mozes osetrit predsa. V Control Panel > Power options > Advanced si pod "When i press the power button on my computer" nastavis "Do nothing" a ked odchadzas stlacis CTRL+ALT+DEL a spravis Lock workstation. samozrejme ze tam stale ostava este reset button ktory zrusis jedine vytiahnutim kablika z dosky.Citace:
Původně odeslal SiB