Nemuzu se rozhodnout ... tak by me zajimal vas nazor ...
Cena je u vsech tech tri palicek takrka stejna, takze cena nehraje roli.
Take by me zajimaly zkusenosti jake s nimi mate.
Printable View
Nemuzu se rozhodnout ... tak by me zajimal vas nazor ...
Cena je u vsech tech tri palicek takrka stejna, takze cena nehraje roli.
Take by me zajimaly zkusenosti jake s nimi mate.
Mas styri... Rozhodni sa podla ceny...
ja mam Lite On 48246S a som SPOKOJNY. Tak podla mna by si mal zobrat ten 52x LiteOn
Sám nevím. Dneska už se nedá věřit ani TEACovi. :-(
Fakt se může sesypat každá z nich, nebo taky ne.
Takže se zdržím. :?
jj presne tak ... clovek nevi co ma koupit, kdyz nema penize na Plextora :(
ten Asus ma stejne streva jako Liteon,takze porovnavas dve prakticky identicke palicky oproti Teacovi,ktery uz tak dobry neni.Citace:
Původně odeslal Katalyzator
uvidime mno ... bud koupim toho Lite Ona a nebo si necham TEAC 24* paleni co mam ...
A co NEC 1300? Je za 5000 Kč s daní. Mám ho a nemůžu si stěžovat. Pokud ale nebudeš pálit na šmejdský média, tak je v podstatě jedno co si koupíš.
Mam takovy matny dojem, ze uvedene palicky nepali DVD a proto jsou tak o 3 kKc levnejsi...Citace:
Původně odeslal trautenberk
Pokud ti jde o kvalitní CDRW palírnu, tak na to je dnes už trochu smůla. Protože téměř všichni kvalitní výrobci už toto "pole" podnikání opustily a vrhli se na DVD palírny, které zatím drží ceny a dá se na nich zarobit ;D . Aby neopustili tak úplne ttoto teritorium, tak kupují velmi levné CDRW mechaniky od OEM výrobců, jakým je např gigant v optických mechanikách LiteOn.Citace:
Původně odeslal Katalyzator
Taková Yamaha už nevyrábí optiky vůbec a patřila ke špičce. Co ti tedy zbívá? Koupit nějakého Plextora, který stále ještě vyrábí super CDRW mechaniky, nebo ze spolehlivé druhé ruky Teaca W540-tku, nebo Yamahu F1, to byly ještě stroje :-) , nebo jít už do DVD palírny. Já osobně bych však ještě tak půl roku počkal, až se sjednotí podpora medií a zrychlí zápis.
Ale ty výše uvedené jsou sice rychlé, ale s tou životností to nebude ono. Ostatně prohledej toto fórum, jak to odchází po i několika týdnech. Jó je to přece v záruce, ale..........
k tem dvd: media se nesjednoti, vypada to ze zustanou oba formaty. oba maji tak silnou pozici, ze musis koupit dual vypalku (coz ale dnes uz neni problem, ceny sou jen o malo vetsi nez u single :wink: )
a 8x vypalku si koupis rozumne az po novym roce a navic nekde sem cetl ze letos se proda po celym svete 500 ks (:eek:) 8x dvd medii. z toho se da usoudit ze 8x zapis za rozumnou cenu bude tak za 3/4 roku. nehlede na to ze usetris asi 4 minuty.
sorry za OT :oops:
Samotne CD-RW sice pomalu mizi, ale o to kvalitnejsi zacinaji byt komba. Takova chvala se peje napr. na LG 4520B (52/24/52//16) za 2560Kc, za to jsem driv nekoupil ani CD-RW.
No a DVDRW nastupuji..
Jsi si jisty s tema strevama ? Podle toho co jsem cetl ja, tak ASUS=Teac = shit :evil:Citace:
Původně odeslal Spajdr
Vzdy jsem mel Teaca a tedka abych bud vzal rovnou DVDpalirnu a nebo Plexe...ach jo, casy se meni :?
jo sem,streva jsou fakt prakticky identicke :wink: a logo LITEON na plosnaku u Asus myslim mluvilo za vse :lol: :DCitace:
Původně odeslal Petrt
No to sem zrovna neměl na mysli, napsal jsem "... až se sjednotí podpora medií a zrychlí zápis......." Tím jsem myslel to, až nebudou problémy takového rázu, že mechanika A zvládá medium od výrobce X a Z a mechanika B né zase ji chutnají media od výrobce Z a Y a pod. Prostě až to bude jako je to nyní u CDRW, že věčinou na vypalce pálím úspěšně na kakékoli medium CDR/RW. To zatím v DVD bohužel neplatí. Nešlo mi o podporu formátů, tam je asi už jasné, že zůstanou dva a i DVD-RAM se začíná prosazovat.Citace:
Původně odeslal Braindead
Prave podle recenze Teaca je to Asus...a pokud je Asus Liteon, tak potez banbuh :)))Citace:
Původně odeslal Spajdr
Jinak se mi to zda opravdu divne, pac Teac a Asus se chovaji podobne (pomalost, automaticka detekce rychlosti, ...), zato Liteon se chova jinak ("rychla" mechanika, moznost rucni rychlosti, neni tak hlucnej atd...).
Ten LiteOn je sympaticky
Hmm....nevidel som este cdWR mechaniku ;D :D ;D
Ja doporucuji Liteona :)
Moje první vypalovačka bylam MITSUMI 2801TE (2x8x), po měsíci jsem ji vyměnil za 4804TE (4x4x24x). Asi po roce jsem si pořídil LiteOn a od té doby mám už 4 vypalovačku (16101B, 40125W, 48125W, 52246S) a kromě typu 48125W (měla trochu problémy s RWčkama) všechny chodily bezvadně.
Tak tohle teda zrovna nesvědčí o "kvalitách" LiteOn CDRW, když si je měnil, jak ponožky. ;D ;D.Citace:
Původně odeslal goodji
Já je neměnil, protože jsem musel, ale proto, že ji na mě vždycky někdo vyškemral. No neprodej to, když ti nabízejí cenu, za kterou máš ve velkoobchodě novou a rychlejší. :oops: ;D
Jó, tak to znám, takhle jsem "přišel" postupně o 2 TEACy, nejprve o W516E a po dvou letech i o W540E. Mají je kámoši a jsou v pohodě. A co lepšího se dalo ještě koupit, než Teac, no už jedině Plextor Premium. Yamahy F1 už se v tý době nedělaly.Citace:
Původně odeslal goodji
Ta Yamaha měla měla bejt moje další vypalovačka, ale najednou klapka a výrobce s nima skončil, tak jsem zůstal u Liteonu. Nic lepšího v poměru cena:kvalita se koupit nedá.
No nevím, já bych tvůj optimismus ohledně LiteOnů asi nesdílel, jsou sice levné, rychlé, snad i spolehlivé, ale o "kvalitách" a vlastnostech na těhto mašinách vypálených CDR jsem se měl už několikrát možnost přesvědčit (asi 10x), hlavně se špatně čitelným CDAudio. Asi jsem měl jenom "smůlu" že jsem narazil (teda né já, ale pár známých, kterým jsem jejich CDA "opravil" - pálil znova na mé CDRW) zrovna na LiteOny, nebo spíše na paliče začátečníky(a). Samozřejmě, že to vůbec nemusí souviset s vlastnostma a kvalitou těhto mechanik, ale vrhá to určitý stín pochybností.Citace:
Původně odeslal goodji