Utržené piny na Celeronu 1GHz
Existuje nějaký reálný způsob, jak opravit Celeron se dvěma utrženými nožkami? Jedná se o pin AL1 (Vss) a AJ1 (A21#). Tipnul bych, že bez toho prvního by to mohlo jet, ale bez toho druhýho asi ne, co? ty nožky jsou utržený dost "festovně" - nic tam po nich nezbylo, na co by je šlo napájet. U PPGA celeronu je vidět, že ty nožky vedou skrz, kontakty jsou i na druhý straně. U FCPGA tam bohužel nejsou. Je nějaký způsob, jak to opravit, nebo to mám rovnou zahodit? :?
Re: Utržené piny na Celeronu 1GHz
Wizzy: Taky jsem kdysi urval pin, ale problém je v tom, že procál má několik vrstev a když narušíš jenom jednu, která je ve vnitř, tak seš v prdeli. Jinak ten můj vysi na zdi. Přeju hodně štěstí. :-)
Citace:
Původně odeslal SIBRU
Wizzy: Taky jsem kdysi urval pin, ale problém je v tom, že procál má několik vrstev a když narušíš jenom jednu, která je ve vnitř, tak seš v ***. Jinak ten můj vysi na zdi. Přeju hodně štěstí. :-)
No zatím to ještě zkouším. On se ho totiž někdo pokoušel opravit, tak to vypadalo, že tam kov není, ale bylo to jen zalepený kalafunou, tak jsem ji oškrabal, piny tam ofafně naletoval, ale přesto to nejede. Myslím, že se mi to i povedlo naletovat dobře, při kontrole toho Vss se sousedním Vss "šlusmetrem" mi to pískne, ale prostě to nejede, asi je chybka ještě jinde. Asi toho nechám, sehnal jsem jinej 1GHz celeron, tak je to snažení už zbytečný :-) Asi budu mít taky ozdobu na zeď. :-)
Jinak jak se dá taktovat celeron coppermine 1GHz? Zatím mi to jede na 1100 se standartní voltáží (1,75V) a vypadá to, že stabilně. Teplota při okolí 20°C mi při otevřený kysně nepřekročila 40°C - jaká je pro něj ještě bezpečná teplota?
Citace:
Původně odeslal Wizzy
Jinak jak se dá taktovat celeron coppermine 1GHz? Zatím mi to jede na 1100 se standartní voltáží (1,75V) a vypadá to, že stabilně. Teplota při okolí 20°C mi při otevřený kysně nepřekročila 40°C - jaká je pro něj ještě bezpečná teplota?
no 133fsb z nej asi nedas a teplota je v pohode
Citace:
Původně odeslal LeXa
no 133fsb z nej asi nedas a teplota je v pohode
Bohužel to ani nemůžu zkusit, zase jsem narazil na nemožnost jít s frekvencí AGP nad 75 MHz - nesnáší to moje ATi. Ale i tak jsem skončil na FSB 115 - 1150 MHz procesor. A docela je zajímavý, jak poskočily bodíky v 3D -marku 2001 SE. Při 1100 MHz jsem dostal cca 3660 bodíků, při 1150 mám 3958 bodíků. Gut :D Teplota při testování nepřelezla 43°C.
Citace:
Původně odeslal Wizzy
Bohužel to ani nemůžu zkusit, zase jsem narazil na nemožnost jít s frekvencí AGP nad 75 MHz - nesnáší to moje ATi. Ale i tak jsem skončil na FSB 115 - 1150 MHz procesor. A docela je zajímavý, jak poskočily bodíky v 3D -marku 2001 SE. Při 1100 MHz jsem dostal cca 3660 bodíků, při 1150 mám 3958 bodíků. Gut :D Teplota při testování nepřelezla 43°C.
Tak jsem došel k zajímavé zkušenosti - pořád jse mi ten výkon nějak nelíbil, tak jsem juknul do BIOSu - a ejhle, CAS latency, CAS to RAS a RAS precharge - vše na 3. Tak to ne, jsou to PC133 paměti, to se jim na 115MHz trpět nebude - , vše jsem změnil na 2, no výsledek je, že teď mám v 3D Marku 2001 SE 5705 bodů. Ono se to dá logicky zdůvodnit - procesor má oproti mýmu bývalýmu PIIIE menší a ne vylepšenou cache - tak si častěji potřebuje šáhnout do RAMky a tam se potom každá chvilka v propustnosti na celkovým výkonu projeví. S blbým časováním je to jako jezdit se zataženou ruční brzdou. ;D
Co máte nabouchaný mašiny, ak je to asi pro vás směšný, ale já poprvé viděl v Car chase, Draghoticu a Lobby fps nad 100 :-)
Má cenu ještě zkoušet přetaktit grafuli - Radeon 9100 se standartním chlazením?