Pude na BXkovym cipsetu (deska Gigabyte GA-6BX7) vetsi disk jak 80 gb ???
Printable View
Pude na BXkovym cipsetu (deska Gigabyte GA-6BX7) vetsi disk jak 80 gb ???
mňa by zase zaujímalo, aký najväčší disk by mi išiel na VIA 5MVP3. kamoš vraví, že nie väčší ako 30-40 GB...
Daval som znamemu 80GB disk do dosky QDI s BX chipsetom.
Ak sa dala detekcia disku BIOSom POST nepresiel. Jedine risenie bolo nechat tam mensi disk ako boot. Velky disk zakazat v BIOSe - Windows si ho detekuju. S diskom potom pracuje driver Win ktory nema obmedzenia BIOSu.
no napriklad zmienena qdi sa da flashnut tak aby podporovala aj velke disky :) sused vdaka rainbowovej rade uspesne faxci na 80tke :)
MadCap
Zkus si raději pořídit PCI Ide řadič, ten na starši desce bude jenom disk zdržovat, a navíc máš jistotu, že ti ho comp najde.
Na to GigaByte pojdu s najnovsim BIOSom urcite disky do 128GB.
5MVP3 je pravdepodobne doska od LuckyStaru. Existuje BIOS z roku 2001 -> s nim pojdu tiez disky do 128GB.
kde by som našiel ten BIOS? áno, je to doska LuckyStar.Citace:
Původně odeslal Rainbow
vďaka moc, chel by som však pre ostatných podotknúť, že táto verzia mala paradoxne občas problémy s detekciou diskov, teda môj 20 GB Maxtor detekovala ako 2 GB... a preto som si dal pôvodnú verziu, s ktorou nemám problém... asi to treba odskúšať.
Me to 120GB IBMko co mam v popise s MSI6199 sice chodi,ale dost podivne... kdyz mam FATku tak nebootuje system (s NTFS jo) a podobny haluze... takze funkcnost nic moc,bohuzel :(
Souhlasím s Apokeusem. Nejlepší řešení je koupit nějaký PCI IDE řadič. Na starších deskách bude typicky nejvýše ATA/33 řadič a i když to třeba na něm pojede, tak to bude ten disk zbytečně brzdit, neboť více než 33 MB/s udělá dnes každý disk.
ale pre niekoho znamená kúpiť nový radič, že treba kúpiť novú dosku, lebo ak mám 3 PCI sloty a všetky obsadené, nič mi nepomôže :)
Hele já mám letošní model desky (žádná vykopávka) a i ta končí na 160GB, což je řekněme momentálně lepší standard... :-(
A na to si ako dosiel ??? Skusal si 200GB disk ???Citace:
Původně odeslal Charlie Breaker
hmmm, slušná blbost...Citace:
Původně odeslal Charlie Breaker