Zdravim.Kupil som 512 MB RAM, 133MHz, Mercury, ale bezi mi ako 256 MB.Mam dosku ABIT SA6, no v manuali pisu, ze 512 MB podporuje.Neviete mi poradit v com to moze byt ?....bios, ???....Diky
Printable View
Zdravim.Kupil som 512 MB RAM, 133MHz, Mercury, ale bezi mi ako 256 MB.Mam dosku ABIT SA6, no v manuali pisu, ze 512 MB podporuje.Neviete mi poradit v com to moze byt ?....bios, ???....Diky
Tím masnuálem seš si jistej ??? Dle mě (SA6R jsem měl rok a půl) zvládne max 256MB modul a 512 celkem, jěště kouknu na site výrobce, jestli nekecám :wink:
No, mozes mat pravdu!!! Lebo pisu tam 32-512 MB, ale nerozumel som
tomu, ci jeden modul alebo celkom.Ale zase potom neviem pochopit naco
tam "drbu" 4 sloty (ak kazdy teda po max. 256)= logicky max. 4x256 MB.=1024 MB (a nie max. 512 MB)....normalne ma doplietli.Tak potom
sa chcem spytat ako sa k tomu cislu 512 MB, maximalne dostali ???Diky.
Tady je manuál ke stažení:
http://fae.abit.com.tw/eng/download/...6&file=sa6.pdf
Je z toho jasne patrný(kapitola 2-3), že max. podporovaný modul je 256MB a celkem max 512 ;-)
hmmm....,tak to som sa troska unahlil :idea: ???
4 sloty jsou tam proto, ze je to starsi deska a 512 moduly tehdy nebyly, 256 byly zridka a drahy, takze si tam mohl nacpat 4ks levnejsich 128MB modulu...Citace:
Původně odeslal Mato2411
A este jedna otazka....Ak by som upgradol bios nepomohlo by to ? ???
Jestli jsem dobře koukal, tak to má i815 chipset a ten z principu podporuje max. 256 MB moduly a max. 512 MB RAM v jakýchkoliv modulech celkem. BIOS nic nevyřeší, je to omezení chipsetu!