Chcel by som pripevnit chladic na GK z opacnej strany na GPU,pretoze tam neudrzim prst ani 0,00005 sec :-) .No len neviem ako ho tam dat aby drzal a neskratoval spoje na plosaku. Myslile ze to pomoze GPU? Skusal ste to niekto?
Printable View
Chcel by som pripevnit chladic na GK z opacnej strany na GPU,pretoze tam neudrzim prst ani 0,00005 sec :-) .No len neviem ako ho tam dat aby drzal a neskratoval spoje na plosaku. Myslile ze to pomoze GPU? Skusal ste to niekto?
Svého času sem měl tohle sendvičové chlazení na Voodoo3 - přetaktovat nešla ani o MHz víc a ten chladič z vrchu byl uplně studenej (samozřejmě ten spodní horkej)
ale mne sa to fakt brut hreje...
co mas za GK? jestli to ma vubec cenu to modovat.
tento problem bol aj na niektorych gf3ti200 (ako u mna) alebo gf4ti4200. asi s tym nic neurobis, aspon z druhej strany. ohrievanie zadnej strany je sposobene zlym odvodom tepla z grafickeho cipu do pasivu. takze tam treba hodit lepsi pasiv, najlepsie WB. :-)
9500proCitace:
Původně odeslal honzAK
Ja som mal doma jeden stary chladic z P4 BOX (2,0GHz)... Na ten som prilepil ten vetrak... A to mam polozene z hora na grafike... Pohodovka... Chladi to vyborne... 8-)
Jo, tak přesně tohle mě taky trápilo.. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem sundal ten původní chlaďák a přímo na chip (zepředu) jsem dal (přilepil) pasiv z boxovanýho XP ;D (prozatím to mám ovázaný pro jistotu provázkem - přeci jen nechci, aby se při případném odlepení ten docela těžkej hetasink proletěl počítačem.. ;D ) Při běžném používání (nepřetaktovaně) to stíhá uchladit sám:) Ale jsme OC, takže jsem samozřejmě chtěl zvedat frekvenci - jenže ten větrák, co byl na tom pasivu, sice ten heatsink chladil v pohodě (byl docela chladnej i na full load), ale nějak se přehříval zbytek karty (ani ne paměti, ale hlavně ty kondíky vedle chipu..). Tak jsem ten původní větroň z boxu dal kolmo na grafiku, takže částečně chladí ten heatsink a hlavně ty kondíky.. To teplo zezadu se taky snížilo ;D - teďka mám u Maxíka pasivy na paměti (teďka už začínají topit hlavně ony) a od Fabsy objednávám 92*92 větrák, kterej dám místo toho současnýho malýho (bude ofukovat celou grafiku) a pak sem dám fotky.. Zatím to mám docela fušersky :oops:
ja sem si to udelal jednoduse. vzal sem takovy gumovy 2,5mm silny podlozky, na ne sem dal z kazdy strany vterinovy lepidlo. pak uz sem to jen priplacnul na vetrak, ten hned polozil na misto, nechal asi 1/2 hodiny zatizeny a soupnul sem to dovnitr :o