Budu ted kupovat Abit NF7-S a nevim jestli koupit radsi 2 x 512MB ramky a nebo jeden kus 1024MB ??
co je lepsi ? Kdy budu mit vyssi pametovou propustnost ? Dik za radu.
Printable View
Budu ted kupovat Abit NF7-S a nevim jestli koupit radsi 2 x 512MB ramky a nebo jeden kus 1024MB ??
co je lepsi ? Kdy budu mit vyssi pametovou propustnost ? Dik za radu.
2x512.
Jak na co:2x512 ti zabírá 2 sloty
No nemyslim ze bych v nejblizsi dobe prikupoval dalsi ram - 1024MB bude si myslim stacit a i kdyz si koupim 2 x 512MB, tak budu mit jeste jeden slot volny.
Spis mne zajimala opravdu datova propustnost a moznost pretaktovani.
2x512 Sice bude dosazitelna FSB nizsi, nez s jednim modulem, ale zato se dramaticky snizi latence a docela dost naroste propustnost v plovouci carce. V unbuffered testu Sandry je to videt nejlepe.Citace:
Původně odeslal theedge
Jestli teda potřebuješ 1GB, tak ber radši 2*512 bude to zaručeně rychlejší.
Dikec za rady :wink:
Uvazuju nad 2x512MB Kingston 400 CL3 (za 3.800,-). Myslite ze to bude velky rozdil proti Kingston 400 CL2 (za 5.350.-) ??? Vyplati se tak velky cenovy rozdil mezi CL2 a CL3 ?
2x 512MB je lepsi
vyplati se ti mit 1024MB operacky?? ja zkousel 3x256Mb a vykon je skoro stejny jako 2x 256. radsi si kup lepsi grafarnu kdyz nevis co s prachama :wink:
no ted hned to asi nevyuziju. Ale zase si myslim ze pozdeji dokupovat dalsi modul je horsi nez hned koupit dva stejny ze stejne serie - kvuli vzajemne kompatibilite. Mam s tim totiz spatne zkusenosti.
A myslim ze treba do Doom3 nebo HL2 to k zahozeni nebude.
BTW co se tyce grafiky - cekam az bude Radeon 9800 non pro pod 10K :wink: a hned ho kupuju.
tak si ted kup 2x256 a az se to hodi to vymenis za 2x512 ne :wink:Citace:
Původně odeslal theedge
Ja uz nevim, ve vsech testech co jsem kde cet jsou vysledky s dualem i bez dualu naprosto stejny...
CL3 NEBRAT !!!!!! Ked tak mozno CL2.5 ale uplne najlebsie je CL2 !! A do Kingsotnu by som velmi nesiel ked xces dosiahnut co najvyssiu FSB !!Citace:
Původně odeslal theedge
Myslite ze je lepsi koupit nejaky noname PC400 ale CL2 nebo 2.5 nez nejaky znackovy PC400 s CL3 ?
No CL3 se nevyplati at je to znackovy nebo neznackovy.
Pokud nejsi cvok kterymu zalezi na kazdym MHz nebo kazdym bodu v 3D Marku tak si kup znackovou CL 2.5 pamet. Ten narust vykonu neni skoro vubec znat - leda pri benchmarku.
Zkoušel jsi špatně. Buď budeš mít 2x256, nebo 2x256+512. Rozhodně ne 3x256. Asi to tu moc nečteš viď?Citace:
Původně odeslal deathkiller
1GB se ti zdá hodně? Jak začneš třeba pracovat s videem a podobně, je 1GB rozhodně dobrá volba.
pozeral si cenu 1GB modulu?
Ale 1GB - 2x512MB jednoznacne odporucam.
jak spatne? jestli nevis kdyz osadis 3 sloty tak ty dva jsou porad v dualu (musis mit ale stejnou velikost modulu. treba 2x256). takze 2 sly v dualu a ten treti sel normalne ale co jsem testoval tak narust vykonu nic moc.Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
No já nevim, ale možná by ses měl podívat do nějakýho testu. Protože je už nějakovou dobu všeobecně známo, že mezi CL2 a CL3 nepoznáš rozdíl. Já bych bral CL3, protože ušetříš a nic neztratíš.Citace:
Původně odeslal cox
Hmm taky jsem videl testy -
http://www.pctuning.cz/titulnistrana...=2&ArtId=17929
Rozdil mezi CL 2 a 3 je podle toho testu cca 0,03%. Ale jde asi o to ze pameti PC400 CL3 uz nepujdou nad 200MHz FSB, je to tak ??
CL2 a CL3 uz asi rozdil bude, 2 vs 2.5 bude v radech jednotek procent.
Taky bych vzal 2x512.
Vždyť o tom mluvím. Když to patláš dohromady, tak se nediv, že nic navíc nepozoruješ! Dej to komplet do duálu (2x256 + 1x512) a pak si spusť Studio8 od Pinnacle, nebo nedej bože DoomIII. Pak dej teprve vědět!Citace:
Původně odeslal deathkiller
Ak ides kupit dosku s Dualchannel tak si tam daj aj RAM do dualu 2x512.Ak by si chcel len 1x1024 tak kup dosku Singlechannel.Podrobny test dual vs.single najdes napr.na lostcircuit.com kde otestovali Asus A7N8X-X a A7N8X,vo vykone nepatrny rozdiel ,niekde skoro ziadnyCitace:
Původně odeslal theedge
uz to nevyzkousim ja jsem ji vratil. podle me je uplne jedno co do ty treti das. zalezi jen na tech "dualovych" ale asi se pletu :?:Citace:
Původně odeslal Antonín Plhal
Jasně, že se pleteš. Osazení 2x256 + 1x512 znamená, že ti vše pojede v dualu!!!
Už se to tu rozebíralo mockrát.