-
heslo a PC386
mám dve 386tky, ktoré si pýtajú pri bootovaní heslo.
ide o firemné počítače, ktoré opravujem, ale niekto ich zahesloval
/omylom/ a ja mám problém.
Pri zapnutí:
vložím BOOT disketu a objaví sa : "password:"
ale ja h neviem!
nevložím disketu: not system disk....
vypojil som CMOS batériu na týždeň,
vypísalo, že CMOS not set, ale heslo pýtalo...
-
Je to nejaka znacka (IBM, Compaq a pod.) ???
-
áno, Zenith.
ZENITH DATA SYSTEM... /1991/
skúsim to nabootovať z disku.
disk vložím do svojej Athlonky 1900+
a prenesiem systém....
Myslíš, že to pomôže?
Lebo nastavenia BIOSU zabudol, no heslo nie....
možno je to nejaká limitovaná séria?! ???
Týždeň bez CMOS batérie je fakt dosť.
Nemám skúsiť skratovať batériu? :?
vďaka
-
To tam neni clearcmos jumper?
Kdyztak zkus vytahnout keyboard kontroler (chip v patici 2x20noh typu 80xx42 a pod) a zabal mu nozky nachvilku do alobalu aby se pripadny naboj vybil.
-
tak tohle se mi stalo na stary 486... firemni,ale nejakej chytrak ji zahesloval... ten komp mi doted lezi doma,a ja z nej cas od casu odeberu jumper,zaslepku apodob. proste na soucastky :)
zkousel sem toho celkem dost a nic nepomohlo :(
-
U novejsi desky bych si doved predstavit, ze se heslo zapise do flash ci naky eeprom a pak je logicky, ze smazani CMOS nepomuze. Ted sem si ale spomel, ze tu mam jednu starsi serverovou 486 EISA, ke ktery sem nasel na netu specialne upravenej BIOS, kterej prave slouzi k vymazani hesla. To musi bejt naka zbesilost....
-
Viem, ze na jednej 486 doske PC Chips (uz si nepamatam, ktora to je - mam ich tu plno ;D ) je jeden jumper, ktory ked je zle prepnuty, pyta si to vzdy heslo (nezname). Ked je to v tej spravnej polohe, tak to heslo funguje standardne (ulozene v CMOS).
Napr. notebooky IBM mavaju user password ulozeny v CMOS a system password v seriovej EEPROM. Ked mas nastaveny system password a user password na vstup do SETUPu a niekto ti to ukradne, tak s tym bude mat dost problemov ;D Kedze sa nedostane do SETUPu, urobi clear CMOS a potom sa objavi checksum error a bude si to od neho bude pytat system password ;D
-
vdaka, uz som to nechal tak.
nemá to cenu. aj tak vdaka.
mozno to niekedy vyskusam.