Ahoj, chtěl bych poradit s nastvaením eqvalizéru ve winampu, abych si co nejlíp vychutnal metal, popř hard rock, kdyby jste byli tak moc ochotní a kdyžtak mi řekli i které frekvenčí rozsahy ovlivňují kytaru, hlas a tak, díky mooo :-) c
Printable View
Ahoj, chtěl bych poradit s nastvaením eqvalizéru ve winampu, abych si co nejlíp vychutnal metal, popř hard rock, kdyby jste byli tak moc ochotní a kdyžtak mi řekli i které frekvenčí rozsahy ovlivňují kytaru, hlas a tak, díky mooo :-) c
No ten EQ co je vo winampe tak skreskuje jak hovad0,to radsej ani nepouzivaj,ked mas nastavenie basy vysky na zvuk tak si to nastav tam,
Naprosto nejlepší nastavení ekvalizéru je následující
60 Hz - 0dB
170 Hz - 0dB
310 Hz - 0dB
600 Hz - 0dB
1 kHz - 0dB
3 kHz - 0dB
6 kHz - 0dB
12 kHz - 0dB
14 kHz - 0dB
16 kHz - 0dB
;D
Ekvalizérem zvuk nevylepšíš (zvášť tím ve WinAmpu). Jediný na co je to dobrý je, že můžeš například ztlumit nějaký frekvence, který ti příliš zdůrazňují repráky (u malejch plasťáků 1-5kHz). Jinak pokud chceš zlepšit zvuk použij basy a vejšky na zvukovce.
A nebo zkus Enhancer DSP plugin. Někdy to ten zvuk dobře vylepší..
pokud to zenes do pc plastaku tak raci nejakej DSP plug-in, muj tip: Dee
Enhancer je dost dobrej - na pitomy PC speakery jak delanej ;D samozrejme na necem rozumnejsim to zvuk spis kazi, ale to je tak s jakymkoliv ovlivnenim zvuku, ale jak rikam - malejm pitomejm bedynkam to dost pomaha..Citace:
Původně odeslal Anduril
jinak pokud chcete nekdo kvalitni parametricky EQ tak ho najdete ve foobaru :arrow:
Asi nejlepší je DFX, umí nastavovat basy, surround apod. Doporučuji
mno inspire 5.1 sou spíš chrastítka, zkoušel sem nastavení zvukovky rock a heavy metal a nevim, dsp zavrhuju, to podle mě hudbu mrší, to už radši ten ekvalizer ve winampu
Právě jsem stáhl a pustil Foobar2000 v0.7 RC16 - ani jsem netušil, že moje Livka + repro má tak dobrý zvuk.. Oproti Winampu je to fakt perfektní kvalita zvuku a eqvalizér je skutečně výborný - ne jak ten ve Winampu. Takže sbohem Winampe...
a to si jeste nevidel foobar 0.667 :lol:
btw. nastav output na Kernel Streaming (musis zaskrtnout pri instalaci aby se ti nahral) a do DSP zarad SSRC Resampler :!:
PS: nam s deekayem se 0.7 moc nelibi - cekame na 1.0 a zatim to vypada ze zustanem u 0.667 8-)
v0.667 jsem měl před tím, ale ten se zase nelíbil mě...tahle nová verze mi sedí.. ...Zkusím to.
EDIT: Tak ten resampler je pěkně náročnej na CPU ... má to vůbec nějaký smysl - píše se tám, že vyšší kvalitu tím nezískám..
spatne si to pochopil - vyssi kvalitu ziskas u vsech zvukovek co pracujou hardwarove se 48kHz jako vsechny Creativy, Fortissima apod. protoze zpusob jakym to resamplujou samotne ovladace se nemuze merit se SSRC ve foobaru.. jinak zkus mit resampler az jako posledni v DSP retezci a staci 32bit presnost a nepouzivat large window a zatizeni procaku by melo byt v pohode..
Jo, už je to v pohodě (kolem 13-19%)...