Re: Barton 2500+ a Prime95
Citace:
Původně odeslal Frost
Mam tu sestavu v popisku s CPU Barton 2500+ AQXEA 0324 TPMW a pri taktu co na nem mam mi prime okamzite po spusteni nahlasi eror1 a nazdar bazar konec testu. Vsechny ostatni testy probehnou v pohode, nekolika hodinove hrani unrealT2003 taky v poho ale to prime furt nic. Nemate s tim nekdo skusenost??
PS.: Nedostanu se s timhle CPU vejs na jiny desce s nForce2???
Sundej nasobic, abys snizil frekvenci procesoru a zkus znovu PRIME. Kdyz ti to vyhodi znovu chybu, je to pameti, ktera nestiha. PRIME95 je vynikajici tester nejen na CPU, ale i na stabilitu chipsetu a pameti. Podle chyby, kterou popisujes bych tipnul, ze nestihaji spis pameti, nez CPU. Zvlast tahle serie, ta beha dost vysoko - ja jsem z ni dostal az 2450MHz pri 1,80V real VCore. Sice unstable, ale dostal.
Citace:
Původně odeslal Halen
Citace:
Původně odeslal Frost
Mam tu sestavu v popisku s CPU Barton 2500+ AQXEA 0324 TPMW a pri taktu co na nem mam mi prime okamzite po spusteni nahlasi eror1 a nazdar bazar konec testu. Vsechny ostatni testy probehnou v pohode, nekolika hodinove hrani unrealT2003 taky v poho ale to prime furt nic. Nemate s tim nekdo skusenost??
Sundej nasobic, abys snizil frekvenci procesoru a zkus znovu PRIME. Kdyz ti to vyhodi znovu chybu, je to pameti, ktera nestiha. PRIME95 je vynikajici tester nejen na CPU, ale i na stabilitu chipsetu a pameti. Podle chyby, kterou popisujes bych tipnul, ze nestihaji spis pameti, nez CPU. Zvlast tahle serie, ta beha dost vysoko - ja jsem z ni dostal az 2450MHz pri 1,80V real VCore. Sice unstable, ale dostal.
No dik ja to teda skusim ale myslim ze uz sem to delal a nepomohlo. Planuju stejne nejaky lepsi MEM takze jestli to bude tim tak to uspisi jejich vymenu i kdyz si ty seitec nemuzu vynachvalit, na t-breadu 2000+ behali pri 390 primStable
Citace:
Původně odeslal Frost
Mam takovej dotaz, jakym softem zjistim serii bartona, nechci oddelavat chladak a wotirat pastu ;D
PS: na PRIME bych sral, jestli nechas pusteny tak 3-4 fimy DivX na plnou kvalitu tak tech 10hodin, nebo 3D Mark 2001 nechat bezet taky tech deset hodinek pres noc a nespadne to a bude to bez eroru, sral bych na to jestli ti PRIME hodi chybu nebo ne :-)
Sorry, ale me Prime 95 (v 23.4.1) zas tak super neprijde.
Stavel jsem znamymu starej srot (K6-2 400@500 2,9V na Via MVP3 ), tak jsem chtel mit jistotu, ze je OK.
Torture test bezel 12hod bez problemu, tak si rikam OK, spustim instalaci ACDSEE 3.1 a ouha, pry poskozeny instalacni medium, tak jsem nechal kompa asi hodinu vychladnout a zkusil to znovu - to samy. Pak jsem zkousel rozbalit nejaky RAR archivy a objevilo se v nich spatny CRC, vzdycky nahodne, kdyz jsem to dal rozbalit znova, tak byl ten samej soubor OK a spatenej zase jinej. Zkousel jsem CPU stahnout na 450MHz 2,5V, ale CRCcka to mrvilo i tak, nakonec jsem to nechal na default 400MHz 2,2V.
Jak dlouho to musi bezet, abych mel jistotu, nebo musim neco specialniho nastavit, nebo jsem mel pustit benchmark, nebo ... ???
Protoze jestli 12 hodin "muceni" nestaci na to, abych zjistil, ze jsou problemy s rozbalenim RARu, tak ... :-(