Problém: nejde nainstalovat IAA35R. instalátor hlásí chybu že HW není přítomno. Ovšem to není pravda....
Mám desku s i875 + ICH5R, ale nejde mi ten driver nainstalit. Nějaké zmínky už tu byly, ale řešení nikde.
Nepřišel někdo na to proč to dělá?
Printable View
Problém: nejde nainstalovat IAA35R. instalátor hlásí chybu že HW není přítomno. Ovšem to není pravda....
Mám desku s i875 + ICH5R, ale nejde mi ten driver nainstalit. Nějaké zmínky už tu byly, ale řešení nikde.
Nepřišel někdo na to proč to dělá?
Nejde to nahodou nainstalovat len, ak mas zapnuty RAID?
hmm, taky mě to ted napadlo. Ale... pak mě zase naopak nejde do hlavy jaký jinný driver nainstalit. ICH5R = i82801ER. A tento chip je obsažen jen v tomto balíku ovladačů(IAA35R).Citace:
Původně odeslal Rainbow
Sice ne že by s chodem byly problémy jako takové, ale pravděpodobně je toto ale problém toho, že mi nechce windows bootovat z SATA disku. Něco v tom smylu mi psali z tech supportu gigabytu....
Intel Application Accelerator na tom nejde?
ne. ten hlásí to samé. Po prohlídnutí Readme lze zjistit že IAA je pro
Intel(R) Pentium(R) III or Pentium(R) 4 processor
* Intel(R) 82801AA, 82801AB, 82801BA or 82801DB
controllers
a IAA35R je pro:
Intel(R) Pentium(R) 4 Processor
* Intel(R) 82801ER I/O Controller Hub
já samozřejmě mám na desce ten 82801ER
Toto je mozno zaujimave http://www.intel.com/support/chipsets/iaa_raid/rom.htm a hlavne toto http://www.intel.com/support/chipsets/iaa_raid/ec1.htm - ten posledny bod.
Mal som podobny problem ide o to ze cipset sa tvary ako ICH5 (bez R) kym sa nezapne raid a ten sa da zapnut az ked tam su dva SATA disky dovtedy sa chipset windowsom hlasi ako obycajny i82801EB a nie i82801ER, pricom i82801EB IAA nepodporuje drivery bere priamo intel inf updatu.
takže má doměnka je správná. OK. Ted bude přemýšlet jak ojeb.at ty ovladače aby se nainstalovaly.Citace:
Původně odeslal juzko
no to som tiez skusal vykopcil som z IAA subory pomocou nejakeho prepinacu a skusal som ich vnutit windowsom ale nulovy uspech podobne som pozeral do nutra intel inf update a tam je len ICH5 po R tam nie je ani pamiatky ale sksuit to mozes mozno budes mat viac stastia (alebo rozumu) ako ja :-)Citace:
Původně odeslal herma
vzhledem k tomu že sem včera rozchodil boot SATA disku, na tento problém kašlu.... ted mi jede vše jak má...možná z nudy se k tomu někdy vrátím...
herma