Jak můžu zadat v BIOSu ručně MAC adresu integrované síťovky. Vždycky, když ji zadám a dám uložit a restartovat a pak se mrknu do BIOSu, tak je tam opět nastaveno AUTO. Poraďte pls
Printable View
Jak můžu zadat v BIOSu ručně MAC adresu integrované síťovky. Vždycky, když ji zadám a dám uložit a restartovat a pak se mrknu do BIOSu, tak je tam opět nastaveno AUTO. Poraďte pls
a ze by si napisal aspon co to mas za MoBo ???
takto veru tazko niekto poradi ...
a ta MAC adresa se ti jako meni pri kazdym restartu nebo ma porad stejnou hodnotu ??
Ono jde zmenit rucne MAC adrecu sitovky :eek:
To by se mi jako NETBOXari mohlo hodit >:} Jde to i pro sitovky na PCI? Edimax
Casto to ide zmenit v driveroch sietovky.
napriklad u L7S7A2 to jde zmenit normalne v BIOSu (BIOS Cheepo313)
Nerad bych se nějak zvlášť pletl, ale fyzická MAC adresa síťovky změnit nejde. Měla by být unikátní, taky když se podíváte na síťovky (ne on-board) měl by na nich být štítek, nebo vyražená MAC adresa...
(kdyby šla fyzická MAC adresa měnit, tak k čemu by byla MAC address port-based security na switchích? :-) - konektnul bych se kamkoliv, kam bych měl "fyzický" přístup)
MAC adresa by sa menit nemala dat, ale da sa. Na sietovkach je zapisana v seriovej EEPROM pamati a nie je ziadny problem to prepisat (softwarovo - staci datasheet k sietovemu chipu). Na integrovanych sietovkach je to casto este jednoduchsie - je to ulozene vo Flash ROM, takze staci spustit awdflash s vhodnymi parametrami...
Robit by sa to nemalo, lebo to moze sposobit poriadne problemy na sieti - ale ked sa to nahodou nejako poskodi, tak sa to da opravit.
Tohle z principu chápu, proč vlastně potřebuje někdo měnit MAC adresu taky řešit nebudu...
ono je este aj ina moznost ... ale ta je len docasna
MAC adresa sa da nastavit vo win2k a vyssich na 100% v nastaveniach parametrov siete, v nizsich neviem
co som si vsimol tan 2k aj xp tam defaultne hadzu tusim vypnutu a ipconfig potom vypisuje 00:00:00:00:00:00 - niekedy ta masina v pohode funguje, niekedy haluzi
zalezi na lokal sieti a co ja viem na com vsetkom este
v linuxe sa to da zmenit cez ifconfig - parameter hw
ale ako hovorim - je to len pocas behu OS a fyzicky sa na tej sietovke ta adresa takto nezmeni - meni ju OS docasne
No v zásadě jde o to, že při resetu toho BIOSu si (nechápu proč) BIOS zadá všechno zpět na 'Auto'. Já tam stejně píšu MAC adresu, kterou má ta síťovka (podle ipconfigu), jinou mi BIOS ani nevzal. Jde spíš o to, jak to udělat, aby si to neměnil na 'Auto'.
Tomuhle moc nerozumim, tak to berte s rezervou, ale kdyz flashuju bios tak se tam ukaze ta MAC adresa, nejakejch par cisel. kdyz to na mym Epoxovi zmenim tak se to da taky po restartu na auto i kdyz nevim na co bych to menil, sitovka vali jak ma. Na co to potrebujes menit? Zmenit to pude jak psal rainbow jen pres awdflash s nejakyma parametrama.
To není o funkci, pomocí MAC adresy se dá monitorovat připojení k síti, případně ho blokovat, atd...Citace:
Původně odeslal player1
Hmm... dik za osvetu. je to pro me spanelska vesnice.
No prostě mi nevalí siťovka na desce. A slyšel jsem, že když zadáte MAC adresu ručně, tak by mohla jet.
Ja bych to spis videl na drivery nebo kabel.
Kabel dobrej. Drivery zkusím. Ale ty budou integrovaný v driverech na desku celou. A na těch nových údajně nevalí NWN :-(
Tu si to pozri do winxp a hadam ti to pomoze
http://www.astalavista.com/library/o...ddresshack.zip
koukam ze mas nforce2 chipset takz zkus pokracovat tudy :arrow:
http://www.nforcershq.com/forum/view...cfbc2cd952eea4
Tak jsem stáhl ovladače přímo od MSI a samozřejmě, že nic nevyřešily.