Tak jsem tam dneska namontoval vodni chlazeni a jak tak koukam tak teplota je 47C a to jsem jeste ani netaktoval,nevite cim by to mohlo byt.
Printable View
Tak jsem tam dneska namontoval vodni chlazeni a jak tak koukam tak teplota je 47C a to jsem jeste ani netaktoval,nevite cim by to mohlo byt.
Jakýho vodníka?
každopádně bych zkontroloval přítlak waterblocku na CPU = nemusí být moc velký, ale hlavně rovnoměrný!!!!!!!!!!
Tak ja jsem neska namontoval aquacoola a bez chlazeni vymeniku mam pri 1800+@2100+ 48 stupnu, tak tam zejtra fouknu 12V 80x80 vetrak a uvidime. No Okruch ma udelanej jen v ramci case, vse jsem zabudoval dovnitr, akorat vymenik vysi po strane a vypada to docela hezky.
Ja tam taky ty vetraky dokonce 4,no jo ten pritlak to je jedna moznost,ale uz jsem urval jeden prichyt na patici,tak se me to zase az tolik dotahovat nechce.Nevite jak se da zjistit jestli me pres to tece voda,myslim si totiz ze tam netece a ze to normalne chladi jenom ta med.
to snad cejtis jestli tam tece nebo ne, kdyby ti to chladila jenom ta med tak za 5min na tom neudrzis ruku. mas bud malej pritlak nebo bubliny v okruhu.Citace:
Původně odeslal Sepuca
A mas na radiatoru vetrak??????
Jasne ze tam mam vetrak,byl tady soused se na to podivat a dotahl to znova,mam to taktovany na 2000+ a teplota po zapnuti vsech vetraku je 54,v nezatizenem stavu a to jsem to chtel jeste taktovat vic.No uvidime.
Tak uz je to lepsi,jede to na 40c po zapnuti vsech vetraku hnedka od zacatku,ale slozitejsi to bude s otcem,ten to bude chtit urcite vypnout,no uvidime jestli to nebude padat.
No a čím to bylo ???
Byl spatne dotahlej a taky to chce hnedka od zacatku mit zapnuty ty vetraky
jasný. že dotáhnout se to musí správně ... ani nemusí bejt moc, jen prostě pokud možno PŘESNĚ nad středem jádra. Ale s citem ... jádro, potažmo procesor docela rádi praskaj ...!!
Já jsem teď namontoval novej radiátor (topení z Ren. Clio), na kterym mam jeden 90mm ventilátor se sníženejma otáčkama a teplota šla opět cca o 4 stupně dolu - už jsem na:
Idle: 34 °C
Normal load: 36-37°C
CPU Burn: 44 °C
Pohoda, ne ... ?
Při běžném zatížení 36°C
Při zátěži (CPUburn) 38°C
je to XP2000+ netaktlý
Já mám s vypnutýma všema větrákama (OK, ve zdroji je zapnutej, ale běží na 1300RPM :o ) při několikahodinovém paření teplotu kolem 50°C. Voda kolem 35°...
Ale to ticho....
(BTW. jde o XP 1600+ @ 1666MHz)
2Marty: Jo, tak to jde ... i když takovou teplotu už by ten muj proc asi nerozdejchal ... A muj komp taky zrovna moc hluku netropí - vlastně je tam jen ten ventilátor na radiátoru (ten má tak těch 1000 - 1200 ot.) a pak samozřejmě ve zdroji (regulovanej Fortron zdroj ...), takže hladina hluku taky slušná ... 8)
Mimochodem: co to je za slečnu s palmičkama na triku ?? Nebo je to Tvuj case-tuning?? Hmmm takovej case bych taky chtěl ! ;D
No do tohohle case bych dával úplně jiný věci než komponenty :-D. Ostatně ty komponenty by se tam stejně přehřívaly
No to se řeší ve smetišti, ale můj kejs tuning je trochu do modra ;)
Jinak v takovým kejsu se hardware opravdu přehřívá ;D
No ale takovej case ma hodne velkou spotrebu! ;D tipuju tak 2-3k kc mesicne :o