Reklamace odpáleného trafa např. u modemu
Při reklamaci odpáleného trafa např. od modemu : Kámoš si odpálil adaptér na modemu, použil ho pro starý TV hry. Šel to reklamovat se slovy, že přijel z dovolený a modem nefungoval. Prodavač se zeptal, jestli má doma přepěťovku, on řekl že ne, tak ho prodavač odpálkoval, že v tom případě má smůlu.
Proto raději vždy : "ano jistě, přepěťovou ochranu samozřejmě mám".
Tohle bylo konkrétně u Beránka.
Re: Reklamace odpáleného trafa např. u modemu
Citace:
Původně odeslal Magus
Při reklamaci odpáleného trafa např. od modemu : Kámoš si odpálil adaptér na modemu, použil ho pro starý TV hry. Šel to reklamovat se slovy, že přijel z dovolený a modem nefungoval. Prodavač se zeptal, jestli má doma přepěťovku, on řekl že ne, tak ho prodavač odpálkoval, že v tom případě má smůlu.
Proto raději vždy : "ano jistě, přepěťovou ochranu samozřejmě mám".
Tohle bylo konkrétně u Beránka.
přesně jak říká Jezevec... prostě bych si nechal tedy písemně potvrdit, že mi byla reklamce odmítnuta z toho důvodu, že jsem uvedel, že nemám přepěťovou ochranu. S tím už se dá něco dělat, třeba ČOI nebo soud. JEště předtím bych se obrátil doporučeným dopisem na oficiální sídlo společnosti uvedenév obchodním rejstříku www.justice.cz s tím, že bych uvedl, že jsem nebyl upozorněn na to, že je přepěťová ochrana nutností před nákupem, tudíž to není moje povinnost, protože to není ani obvyklé. Dal bych jim lhůtu tak 3 dny do kdy se mají vyjádřit s tím , že po uplynutí této lhůty bohužel nebudu mít jinou možnost, nežlis e se svým oprávněným nárokem obrátit na soud a Českou obchodní inspekci, aby to prošetřila.