LZE SNIZIT HLUCNOST ZDROJE?
Ahoj chtel bych snizit hlucnost sveho Pc sice neni to spatne ale chtel bych ho mit pekne ticheho. Mám jeden pridavny vetrak v predu casu (cca 2200 otacek manualní regulace) jeden v zadu pod zdrojem(cca 2200) a samozrejme jeden vetrak na procesoru (cca 2400 otacek) tak bych se chtel zeptat jestli je rozumné snízit otacky vetracku ve zdroje nejakym odporem nebo vymenit vetrak za nejaky jiny tichy a jestli tato vymena nemuze zapricinit dejme tomu shoreni zdroje.Teplota compu pri uplnem zatizeni cca 50stupnu. Barton 2500XP 2x256 DDR 400Mhz,Epox 8Rda+,G4Ti4200.
Re: LZE SNIZIT HLUCNOST ZDROJE?
Citace:
Původně odeslal Gawein
Ahoj chtel bych snizit hlucnost sveho Pc sice neni to spatne ale chtel bych ho mit pekne ticheho. Mám jeden pridavny vetrak v predu casu (cca 2200 otacek manualní regulace) jeden v zadu pod zdrojem(cca 2200) a samozrejme jeden vetrak na procesoru (cca 2400 otacek) tak bych se chtel zeptat jestli je rozumné snízit otacky vetracku ve zdroje nejakym odporem nebo vymenit vetrak za nejaky jiny tichy a jestli tato vymena nemuze zapricinit dejme tomu shoreni zdroje.Teplota compu pri uplnem zatizeni cca 50stupnu. Barton 2500XP 2x256 DDR 400Mhz,Epox 8Rda+,G4Ti4200.
ve zdroji stačí malý proud vzduchu, nevadí mu totiž vyšší teploty. Součástky jsou dimenzování ne teploty až 90C a možná i více. Takže klidně tam dej ten nejtišší a nejpomalejší větrák, co seženeš. Mohu doporučit ArticCooling proTC.
LZE SNIZIT HLUCNOST ZDROJE? KUP SI POŘÁDNÝ KUS HW
ve zdroji stačí malý proud vzduchu, nevadí mu totiž vyšší teploty. Součástky jsou dimenzování ne teploty až 90C a možná i více. Takže klidně tam dej ten nejtišší a nejpomalejší větrák, co seženeš. Mohu doporučit ArticCooling proTC.[/quote]
Nezlob se, ale to je postaveno na hlavu ( nesouhlasím s Tebou )
1. většina souč. je na 60-70 °C max (pak hezky vysychají a následky jistě znáš ?)
2. souč na max 80°C mají označení VT - což v levných zdrojích není !
3. čím více stoupá teplota MOS trans. zahřívá sám sebe a klesá účinost !
4. AC pro TC není koncipován do zdroje, použitý termistor má posazenou char. nízko pro odvětrání CASE a je nutno monitorovat MOS komponenty . A v dúsledku je i hlučnější ( až 29-34 Db dle výr.serie )
Moje rada kup si zdroj ( pořádný ) a to buď 350 nebo 450 W zdroj buď u :
HM výrobce ( http://www.pcarea.org/modules.php?na...article&sid=58 )
nebo alespoň Fortron , Enermax !
ventil.les to by bylo ono, ale nejlacinější jsem našel za 299 EURO ! - (to už mi připadá hodně ) Já jsem teď koupil dle recenze 450 W za 2.750 Kč
- a je to bomba ! dle mého názoru je zdroj to nej v PC = když není tvrdej zdroj(stabilní) OC i výkon je v ******, a žádnej svítící ventilátorek to nezachrání :idea:http://www.pcarea.org/images/ts/cash/zdrojzespodu.jpg