Instalacky k desce MSI K7N2 Delta ILSR maj soft PCALert na zobrazovani udaju o napetich, teplotach a otackach CPU,GPU a zdroje.
Zajimalo by me, jakym zpusobem zjisti otacky zdroje? Momentalne zobrazuje udaj nula.
Printable View
Instalacky k desce MSI K7N2 Delta ILSR maj soft PCALert na zobrazovani udaju o napetich, teplotach a otackach CPU,GPU a zdroje.
Zajimalo by me, jakym zpusobem zjisti otacky zdroje? Momentalne zobrazuje udaj nula.
Jednoduse - musis mit zdroj ktery mereni otacek podporuje... Kdybys napsal jaky vlastnis, tak by bylo vse jasnejsi....
Zdroje s meritelnymi otackami maji standartne 3pinovy konektor ktery se pripojuje na desku do patice pro vetraky... Nema vsak 12V vetev, pouze zem a onen monitoring. Napajeni si totiz bere ze zdroje a ne z desky...
Doufam, ze jsem se vyjadril srozumitelne. :wink:
anebo si ten vetrak ze zdroje vypajet a dat tam standardni trizilovy s tim ze tu "otackovou" a "zem" zilu vyvedes na nejaky volny konektor jak pise Dawe a napajeni prepajis tam kdes to predtim vypajel, popr naregulujes na tolik V kolik potrebujes ;)
ale ztracis prirozene zaruku na zdroj...
nj kdyby mel ale stesti a ten fan ve zdroji byl pripojeny pres konektor, tak o tu zaruku neprijde (bohuzel tak to ma asi jen minimum zdroju takze se pajeni asi fakt nevyhne :-( )
Naprosto.:-) I kdyby ten zdroj mereni otacek podoroval, a nejaky 3pin konektor z nej koukal, neni to proste do desky kam pripojit, to me prave udivuje, ze SW k desce to podporuje, ale deska ne. Jinak je to standarni zdroj u EuroCase 300W P4 ML 8830.Citace:
Původně odeslal Dawe
Ja mam Enermax zdroj a z tade ide normalne drotik, zapojim do dosky a vsetko funguje (~1200 rpm).
A podws (to je nick :wink: ), chces mi povedat ze okrem konektora na CPU FAN nemas na doske uz ziadne ine? Vsak teraz mam na doske asi 4 taketo, a aj na starej Abitke som ich mal viac.
Na niektorych doskach je tych konektorov fakt malo, ale menej ako 2 som nevidel. Vcera som na ASRocku K7VT2 po chvili hladania nasiel aj druhy, aby som tam mohol zapojit ventilator z Enermaxu ;D
No, to je moje deska:http://www.msi.com.tw/program/produc...il.php?UID=436 Konektoru spousta, ale na vetrone jen dva - CPU,GPU :-(Citace:
Původně odeslal Nigga
PS: a ten nick je z jedne online hry (http://www.katedrala.cz/webstar/), kterou jsem kdysi hraval :-) zkratka Prince Of Darkness - WebStar
Nj, zase MSI ;D ;D :wink:
Tak si odpoj vetrak NB a mas volnou pozici.... :-)
Odpovim si sam :-) , MSI ma i desky, ktere maji konektor na fan zdroje, ta moje mezi ne ale nepatri. Univerzalni MSI Program PC Alert zobrazuje 3 tachometry.Citace:
Původně odeslal Dawe