Ahoj
V kompu mam tenhle disk asi rok.
Byl super tichej.Ted ale stava cim dal tim hlucnejci.
Mate nekdo podobnou zkusenost?
Je to na reklamaci?
Diky
Printable View
Ahoj
V kompu mam tenhle disk asi rok.
Byl super tichej.Ted ale stava cim dal tim hlucnejci.
Mate nekdo podobnou zkusenost?
Je to na reklamaci?
Diky
hlucnost u hdd reklamovat nemozes, a to ze je disk pouzivanim (naplnenim, fragmenataciou) hlucnejsi je bezna vec, dovod moze byt ale aj nejaka porucha ak to je vazne moc velky hluk, skus si disk defragmentovat ... a mrkni sa ci ti nerezonuje case ;)Citace:
Původně odeslal Maxim
MadCap
Tu defragmentaci vyzkousim.
dikec
hlucnou Barcu jsem zatim nepotkal, ale napr. WD uznava reklamci tech modelu, kterym zacnou svistet loziska ... coz je mimochodem pekne nechutnej zvuk
nechci te strasit ale bejt tebou zalohuju co se da baracuda IV kdyz zacne rvat tak za chvili odejde.
Podívej se, jestli je disk dobře utažený ve skříni, mohlo se stát, že se časem uvolnil a vibruje tzv. železo na železo. A to vydává relativně slušný zvuk, už jsem se s tím jednou setkal
i to vyzkousim
Ale moc bych tomu neveril.
dik za tip
A dej si pozor na cvakaní, jestli bude disk cvakat a ještě třeba se kurzor zastavovat v pohybu řri tom cvakáni, disk má Bad sectory a cvakani znamená ze se z nich win. zrovna pokoušely číst.Citace:
Původně odeslal Maxim
to ne.
Disk facha stejne jako novej, jen ta jeho povestna tichost je v prd......
Zkus vypnou Advanced Acoustic Management a to teprve poznáš, zač je toho RANDÁL ;D
Mám Barču 40 asi rok a půl... a po roce se taky začala "hlásit", nicméně oproti jiným diskům je furt tichá, zkus někde pujčit jiný disk a srovnej úroveň hluku, to že je hlučná se ti třeba jen zdá (ve srovnání s absolutním tichem u nové Barči...)
Takhle jsem taky jednou dopadl. Reklamace úspěšná.Citace:
Původně odeslal Apokeus
Jo, stejna Barracuda, stejna zkusenost. Proste je cim dal tim hlucnejsi, ale porad je to lepsi nez konkurence...docela by se "hodila" nejaka sikovna reklamace, nejlepe s vymenou za Barracudu V.