Prskaní v reproduktorech......
Vlastnim bednu ATX AOpen H600A s 300W zdrojem AOpen přímo. A problem mam ten, ze v zesilenem zvuku v reprákách se mi jen ve Windows ozyvá různé rušení od HDD, větráku, CD-ROM i VGA. Zkousel jsem vymenit zdroj i desku i pameti i CPU a pri spuštěném PC a odpojeni všech vetraku i vetraku na CPU, je šum menší a po vyjmutí zdroje ze skříně už pak téměř není..nicméně slabé rušení je slyšet pořád od HDD ci CD ROM..... Zkoušel jsem dát pryč i zesík a zapojit misto repro jen sluchátka....dělá to to samé...... prostě nevím, kde je zakopán pes. Zvukovku používám integrovanou na desce Gigabyte s KT400A a pak i Epox s KT333....nejake 5.1
Prosím pomoc !!
a predem dekuji.
p.s. nevim, kde by mi pomohli, tak jsem to dal sem.
Re: Prskaní v reproduktorech......
chci se zeptat, mám asi stejný problém - repráčky mi chrčí, ale nereaguje to na zvýšování hlasitosti, ani na vypínání různých zvukových vstupů. Mám taktéž zvukovku integrovanou, ALE jsem si jistý, že dřív mi to nedělalo - až co jsem celý počítač přestěhoval. Mýslíte, že se mohli poškodit repráčky (resp. subwoofer jakožto zesilovač)? Mám Creative Inspire 5.1 5300, zvukovku na MSI K7N2 Delta ILSR.
Peta
ozkouset na jinem pocitaci...
Hlavně si zkontroluj, zda máš mutnutý vstup mikrofonu. Ten chytá různé ruchy a šelesty a jak jej vypneš, máš klid. Také ostatní nepoužité vstupy zvukovky by měly být v mixeru vypnuty.
Vstupy jsem povypínat zkoušel. Zkusil jsem i postupně zapojovat jen jednotlivé konektory abych videl jestli třeba není problém v některém z nich - při zasunutí kteréhokoliv z nich pořád chrčí VŠECHNY reproduktory (zapnu např. pouze konektor pro zadní a chrčí i přední i středový). Zkusil jsem zapnout do notebooku a tam je vše ok. Takže repráky budou asi OK. Myslíte že se integrovaná zvukovka mohla poškodit??
Have a NICE day
Peta
Opravdu na ní mohly odejít výstupy, pokud bedny jinde šlapou krásně, neváhal bych a trochu hledal po bazerech. Já koupil pro slečnu SB Live s pozlacenými konektory za 200kč, hraje pohodově..maximálně bych šáhnul po SB Audigy, tu jsem měl s modnutým softem z A2 a byla to parádička.
Sdilene a virtualni IRQ. Vic nemuzu dodat. Hledejte, tady na foru se to uz resilo milionkrat. Braskovi chodi integrovana zvukajda na NF2 chipsetu bez jedinyho lupance, neb jsem ji posadil na nesdilene fyzicke IRQ.
EDIT - Jeste jsem se smiloval a vyhledal link zde na foru, jak resit problemy lupancu, sumu, brumu na kartach Audigy (ale to plati pro JAKOUKOLI zvukovku, i integrovanou) http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=21407