-
Zajímavej problém
To jsem ještě neviděl. Mám tu Celer 500 a k němu desku se Slotem 1. Myslim nějakej Gygabite s čipsetem VIA. Někdo si dal jen vyměnit grafku. Já jsem ho zapl a vono nic. Hlavně se netočili větráky. Ani system ani CPU. Tak jsem vytahl procik: Nic. Ramku: Nic. Až zbyla samotná deska a pořád se netočili. Tak jsem vyměnil 2x zdroj. A nic. Tak jsem objednal novou desku. Tentokrát se socketem. Nemohl jsem věřit svejm očim. Větráky se opět netočili a deska nejela. Tak jsem sehnal Celera 700 a ta nová deska jede OK. Větráky v poho. Tak jsem tu 700 dal do slotu a zapnul v ty stary a zase nic. Já už nevim co mam dělat. Chápete to někdo?
-
-
co znamena "netocili sa vetraky" ??? to ako ze sa ti netocil ani v zdroji ???
ak to je tak, tak ti ho nezapinala doska z nejakeho dovodu ... alebo nejak divne odsr.ana ;)
MadCap
-
Co je s nim? Fajn zkusim ho vyměnit. Ale ten by měl bejt na 286% v poho.
-
Tak abych to upřesnil: Zdroj a grafka se točili. Jenom ty co maj vývody z desky se netočili. Mechaniky taky jedou. S tim jsem se ještě nesetkal.
-
Nevíte nikdo co s tim. Už s toho začínám šílet.
-
Vyzera to, ze mas 1x mrtvu dosku a 1x mrtve CPU.
-
Mě už to taky tak připadá.
-
Heleď, tak jsem pokročil. Ta uplně první deska co nechtěla jet, se rozjela s tou 700. Ale asi až na 10 pokus. A teď už jede norm. Máme další indicii k řešení problému a začína se to víc zamotávat. Já to typuju na nějakej špatne kontakt slotu s deskou.
-
CPU treba do Slotu 1 poriadne zatlacit (hlavne ak je to PC Chips - tam to ide este tazsie - a DIMMky a karty tak isto).
BTW.: Ten thread vo VIA chipsetoch mozes zmazat.
-
Vzal jsem 500 dal jsem ji do slotu. A použil jsem opravdu hrubou sílu. A zdá se že to běží. To by bylo super
-
Mam tu ještě jednu věc. Objednal jsem desku ECS MB694A a na jejich stránkách nemůžu o tom něco najít. Nevíš kde na tohle sehnat manual a drivery. Jdou do toho dat Tualatiny?
-
To bude asi nejake nespravne oznacenie... Aky to ma BIOS ID string (vypise sa to pri POSTe)?
-
Tak to nevim. Ještě jsem to neměl spuštěný. Ale když jsem ten název napsal třeba do Google. Tak to něco našlo. Zkus se tam ještě prosim kouknout. A já se kouknu na Altavistu.
-
-
Dík za všechno s čim si mi dneska pomohl. Moc si mi to usnadnil. Zdarec