Řešim tady zajímavej problém a potřebuju rychle poradit: Můžu dát do tyhle desky ten celeron když mam slot 1 redukci PGA370. V manualu desky píšou max. Celeron 300 a nebo PII 500. Potřebuju rychle poradit. Dík
Printable View
Řešim tady zajímavej problém a potřebuju rychle poradit: Můžu dát do tyhle desky ten celeron když mam slot 1 redukci PGA370. V manualu desky píšou max. Celeron 300 a nebo PII 500. Potřebuju rychle poradit. Dík
Ma to i440LX chipset (66MHz-only), takze v PPGA redukcii pojde urcite Celeron do 533 (samozrejme s najnovsim BIOSom). Celeron 700 by teoreticky mohol fungovat v FC-PGA redukcii, ale naisto to neviem...
No vždyť ale 700 má taky 66 FSB. Nebo ne?
jo, ale otazka je, jestli ta deska podporuje tak vysoky nasobic a navic si nejsem jistej, jestli pozna vubec to CPU, ale to by snad mela... mam ale dojem, ze LX chipset neumel napeti nizsi nez 2V... :?:
Napatie nezavisi od chipsetu - podla AOpenu ta doska podporuje napatie uz od 1,3V - takze to by malo byt OK. Ale casto sa stava, ze to vobec nechodi (mozno kvoli BIOSu). Este som to doma neskusal...
Já to zkusim a ozvu se. Hned jsem tu.
Tak ta deska se nerozjela. Ale je to možná tim, že je špatná. Musim ten Celer rozchodit, protože řešim problém z mýho threadu: Zajimavý problém. Mam tu ještě jednu desku, ale nevim co to je. Koukněte se:
http://www.sweb.cz/jindra.kver/deska.JPG
To je PC Chips M726. Celeron 500 tam pojde. Celeron 700 len ak nastavis napatie na redukcii rucne na 1,8V (ak tam mas jumpery) - inak ti to do neho pusti nejakych 2,6V (aspon mne to urobila - ale CPU prezilo).
Hochu dík za pomoc. Zkusim to. Pak se ozvu