Ctěl bych poskladat počitač, ale nevím jak je to teď z AMD. Hlavně mi jde o stabilitu, přetaktovatelnost. Uvažoval jsem o Bartnu 2500+. Jaka by byla deska pro něj nejlepši. Mam zdroj 300 fortron jestli ho utahne. :?:Dík za rady.
Printable View
Ctěl bych poskladat počitač, ale nevím jak je to teď z AMD. Hlavně mi jde o stabilitu, přetaktovatelnost. Uvažoval jsem o Bartnu 2500+. Jaka by byla deska pro něj nejlepši. Mam zdroj 300 fortron jestli ho utahne. :?:Dík za rady.
Fortron by ho mel "utahnout", kamos Bartona 2500 ma, pokud vim, tak se stabilitou je to v poradku a pretaktovatelnosti taktez... Nevim presne co ma za desku, poptam se ti :wink:Citace:
Původně odeslal zico
Doporucoval bych Epox 8RDA3+ :arrow:
Pokud to nebude v combu s R9700 a vyšší, nebo FX5800 a vyšší, tak ten zdroj stačit rozhodně bude.
zdroj staci i s R9700,jinak s deskami epox mam spatne zkusenosti - jestli mas dost penez tak bych bral Abit NF7-S,jestli min tak Soltek frn2
Takisto doporucujem ABIT NF7-S ale EPOX, SLOTEK A ASUS tiez niesu vobec zle dosky!! No nad EPoX by som uz vaznejsie uvazoval ci ju zobrat lebo trosku zlobia.
no, ony vubec byly trosku problemy s tim nforce...ale snad uz je to vyresene...
ja osobne mam s epoxem velmi dobre zkusenosti....
btw - co se tyce desky - zkus si projit sekci o motherboardech....
Co zkusit nějakýho ASUSe ??? A7V600 nebo tak nějak ??? Zatim jsem slyšel jenom chválu :-)
Freeze
:?: V powercompu mi také doporučovali A7N8X od Asuse. Teď nevím jestli asus nebo abit, nForse2 nebo Via KT600. Někde jsem četl, že čipset n Forse2 přímo nepodporuje Win 98Se. Nevite otom něco. Jedno vím ale jistě, že na zakladní desce se neoplati šetřit. :D
2zico: proste si vyber par dosiek o ktore by si mal fakt zaujem napriklad si pisal ABIT a ASUS a najdi si o nich testy a porovnanie (to sa tyka aj dosiek s KT600) a podla toho sa zarad co sa ti zapaci. A potom sa este popripade spitaj tuna na nazor a mas to! :D :idea:
u 300w fortrona pozor mam 2x120gb hdd cdrw dvd radeon 9500 trochu je to taktly a nestaci zdroj...
Jak je to z tim nForse a Win 98SE jsou z tim problemy. Nerad by jsem přechazel na XPečko. Jede někdo na 98. Bo jestli jsou ztím opravdu problemy to raděj zustanu u intelu.
proč proboha lpíš na 98 ??? já vím, že XP nejsou úpně vychtaný, ale přeci jen...ty 98 jsou dle mne horší (XP alespoň víc podporuje moderní technologie apod.)Citace:
Původně odeslal zico
Dôvody:Citace:
Původně odeslal Chocen
- Povedzme, že ich nemá pálené, ale kúpené a nechce dávať nové prachy do XP....
- Nemá toľko miesta na HDD...
- Nemá toľko RAMky...
Určite by sa ešte kadečo našlo... :wink:
barton 2500+ a win98..no to je nadhera...viz.argument nema tolik ramky..tak si ma koupit ramku a 1700+...no comment
A podalsie fakt neviem otom zeby nForce 2 mal probelmy s Win98/SE ale je to mozne kedze niesom vseved :) Ale aj tak by som dnes uz urcite presiel na WinXP lebo je to fakt lebsi system ako Win98/SE a hlave stabilnejsi :)
Ale taky spusta starších her a programů pod XP nejedou.A k tý desce EPOX 8KRA2+ je super. GIGABYTE s VIA KT 600 nebrat ,špatně se taktuje nastavení FSB 100 nebo auto, což je průser. Ještě dost lidí a testů potvrzuje že nová MSI KT 6 Delta je dobrá i ten SOLTEK.
Na stránkách Nvidia jsou ovladače pro Nforce2 i pro W 98 SE,takže jsou i 98 SE podporovány. :arrow: http://www.nvidia.com/object/nforce_udp_win9x_2.41 Jak to chodí ale říct nemůžu,instalovat jsem je nezkoušel,jedu na XP Pro.
Jestli chceš taktovat,tak by byla mnohem lepší deska s Nforce2,má totiž AGP a PCI Lock,ten Asus A7V600 má chipset VIA KT-600 a ten nic takovýho nemá.Citace:
Původně odeslal Freeze
Já mám Bartona v konbinaci nForce2 od Asusu a jsem max. spokojen!!
Perfektní stabilita (jedu na dvou op.systémech WMe+WXP), taktovatelnost a parádní výbava! 8-)
:arrow: Asi jsem nějak staromodní ale Win 98 SE mi ze všech operačních systemu nejvic vyhovuje a nechci riskovat problemy viz.
http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=32801. Tak ještě nějaky čas počkam jak se vyvine situace. Dik :-)
Tak staromodny teda niesi... ja fachcim pod XP uz vyse roka a tych problemov co s tym mam. Nic mi nefunguje: laserovka, bubble jetka, scanner, tablet, USB optika, napalovacka, TV tuner, siet, graficke programy, hry mi vobec zjadne nechodia, digitalny fotak mi pod XP nejde... ja na tych dvoch PCckach co mam vlastne mozem akurat tak kukat do BIOSu. ???Citace:
Původně odeslal zico
Dnes uz mas na modernich deskach tolik zarizeni, ze ti nebudou stacit IRQ a porad budes mit konflikty hardware. Leda ze bys povypinal USB, LAN, seriovy porty, pak by to mozna W98 zkously. :roll: W98 je porad jen DOS, obaleny "grafickou slupkou". Ja nejsem ani priznivcem WinXP, ac jsem na nich par mesicu jel. To proto, ze po overclocku, kdy jsem to prehnal, mi XP smazly vsechny uzivatele a mohl jsem instaslovat znova. Ted mam Win2000 SP4 a spokojenost. System toho dost vydrzi, zrovna vcera jsem zkousel trochu prohnat procik a bylo dost tuhych restartu i nahodnych vytuhu. ;DCitace:
Původně odeslal zico