mam dotaz prave sem dotah tenhle disk domu
a mam problem disk je pri praci dost hlucnej (chroupe jako stara baracuda)
zkousel sem ruzny testy a vsechny ukazujou ze je ok, tak nevim:o(
neexistuje nejaka utilita jako u ibm kde se to nastavovalo?
dikas
Printable View
mam dotaz prave sem dotah tenhle disk domu
a mam problem disk je pri praci dost hlucnej (chroupe jako stara baracuda)
zkousel sem ruzny testy a vsechny ukazujou ze je ok, tak nevim:o(
neexistuje nejaka utilita jako u ibm kde se to nastavovalo?
dikas
Tou utilitou od IBM sa daju nastavovat aj ine disky (skusal som na WD300BB :-) )
SATA seagaty jsou dost hlučné a nemají AAM, takže se nedá nic nastavit... :roll:
Vcera som si tiez priniesol dve 120ky Seagate SATA a rovnake skusenosti. Predosle disky WD800JB som vymenil z dovodu hlucnosti, takze z blata do kaluze :-(
Tie disky mam v RAIDe na 0, vykonne su, ale zapis/citanie je velmi pocut.
kua , jha to taky menil kvuli hlucnosti :o(
ale tohle me prijde jakoby kazdou chvili ten disk mel lehnout .......
Ja se rozhodoval mezi Seagate a Maxtorem. Vzal sem nakonec Seagate SATA160G. Co bylo me zjisteni?, ze tak hlucny disk jsem uz dlouho neslysel. Ach jo,mel sem radeji zvit toho Maxtora. Doufam ze hlucnost nebude mit vliv na funkcnost. Nechci aby mi po 1/2 roce odesel. No uvidime.
posledni baracuda ktera nebyla slyset je 40GB IV, pak uz bohuzel ostatni rady jsou hlucnejsi ale porad radsi hlucnejsi baracudu nezli WDecko protoze to uz kdyz se jenom otci tak vydava neprijemnej zvuk oproti baracudam.
Ja mam 7200.7 80GB jedno plotnove a neni ich pocut. Ale vraj dvojplotnove velke disky pocut je , neviem , nemam take.
ja mam stejnou zkusenost mam dve baracudy 7200.7 ide... jedna 120 druha 160 GB a vobe pri praci chroupou jak sileny :? ....ze sem si raci nekoupil zase maxtora
Ja som zas pocul 120GB disk Maxtor a ten zvuk ako zo starych diskov. Ale kedze to nevadi dotycnemu , je to mne tiez osobne fuk.
2AjsTi> ty 7200.7 80GB Byly relativne tichy oproti tem 120 a 160kam , ale ty IV nebyly slyset vubec...
Já mám zase 7200.7 120GB a 8 MB cache, ten je sice relativně tichý, ale větrák který jsem k němu koupil, ten řve jak tur, hlavně že je na něm nápis Low noise, long lifetime :D .
Aj su tiche , mam ich :wink:Citace:
Původně odeslal honzAK
U disků ST3120023AS (což je Baracuda V v provedení SATA) je seek velmi hlučný a podle výrobce nemá AAM (to mi tvrdila nějaká jejich baba ze supportu v odpovědi na e-mail). Někde na internetu jsem však našel testy AAM a přímo u těchto disků jim to to šlo nastavit utilitou od Hitachi, ovšem pouze na řadiči Highpoint (nikoli na Promise). Jelikož mám řadič SATA Promise (K7N2G-ILSR), nemohu to potvrdit.
Novější 120GB SATA disky, postavené na řadě 7007.7 (konkrétně ST3120026AS) už prý "opravdu" nemají AAM.
NO ako to tak citam 120GB SATA 7200.7 je obecne hlucna tiez som si myslel ze mam nejaky smejdovy kus lebo 80GB SATA 7200.7 bola ticha, takze moja rada kupte Hitachi SATA a s AAM to bude v suchu Seagate SUX
mam 7200.7 120GB 8MB PATA a seek je pocut predtym som mal 40GB bar. IV a o tej som ani nevedel. Kompa mam na stole 20cm od hlavy ale nieje to az take hrozne uz som si zvykol.