Prepálenie biosu Manli Ati Radeon 9100 na Sapphire
Kamoš mi poradil, že ak chcem zvýšiť výkon mojej karty Radeon 9100 VIVO 128 od Manli mám prepáliť bios od Sapphire. Základný takt tam beží 249,75 jadro a 200,25 pamäť - to je z Rage3d. Ak ich mierne zvýšim, tak výkon sa zvýši tiež, ale už to dosť vidieť chyby na obraze. Skôr som rozmýšlal dať tam lepšie chladenie a nalepiť aj niečo na pamäte. Vie mi niekto poradiť? ???
Re: Prepálenie biosu Manli Ati Radeon 9100 na Sapphire
Citace:
Původně odeslal JfK_burn
Kamoš mi poradil, že ak chcem zvýšiť výkon mojej karty Radeon 9100 VIVO 128 od Manli mám prepáliť bios od Sapphire. Základný takt tam beží 249,75 jadro a 200,25 pamäť - to je z Rage3d. Ak ich mierne zvýšim, tak výkon sa zvýši tiež, ale už to dosť vidieť chyby na obraze. Skôr som rozmýšlal dať tam lepšie chladenie a nalepiť aj niečo na pamäte. Vie mi niekto poradiť? ???
Nooo, ManLi by som namontoval do kompiku iba niekomu kto ma poriadne nasral ;D ;D ;D Rozdiel medzi Sapphire a ManLi je hlavne o type osadenych pameti a dalsich suciastok ??? - ManLi tam da nejake z vypredaju a preto sa to neda ani taktit
Citace:
Původně odeslal JfK_burn
1. Karta kterou jsi koupil je pekny shit :!: (pameti na 200MHz) Do vylepsovani chlazeni se pustit muzes, ale otazka jestli se ti to financne vyplati a nevyjde lip misto te hromady casu a penez za ruzne vetraky a dalsi udelatka koupit rovnou kartu novou.
2. Vidim ze si tu novy ale mel bys vedet ze nejprve nez sem takovy dotaz hodis, zkus projit ty starsi ve kterych se to uz 1000x probiralo :arrow: pouzij vyhledavani starsich prispevku!!!
Citace:
Původně odeslal JfK_burn
Caf, ja som mal MANLI 8500le 250/230, prepalil som tam BIOS zo Sapphire a ficalo mi to 270/250 f pohode. Potom som ju vymenil za MANLI 9100 tam som dal tiez SAPPHIRE BIOS ale ta isla z def. 250/200 na oc. 270/230 viac ani za svet. A to som skusal asi 10 BIOSOV na kazdu kartu. Teraz mam SAPPHIRE 9100 def. 250/200 a mam tam nejaky novsi BIOS a ide mi 290/275 bez problemov zo standartnym chladenim. Takze len tolko ze treba skusat a skusat, ktory BIOS sadne a pojde pretaktovat viac.
Citace:
Původně odeslal ricixxx
Citace:
Původně odeslal JfK_burn
Caf, ja som mal MANLI 8500le 250/230, prepalil som tam BIOS zo Sapphire a ficalo mi to 270/250 f pohode. Potom som ju vymenil za MANLI 9100 tam som dal tiez SAPPHIRE BIOS ale ta isla z def. 250/200 na oc. 270/230 viac ani za svet. A to som skusal asi 10 BIOSOV na kazdu kartu. Teraz mam SAPPHIRE 9100 def. 250/200 a mam tam nejaky novsi BIOS a ide mi 290/275 bez problemov zo standartnym chladenim. Takze len tolko ze treba skusat a skusat, ktory BIOS sadne a pojde pretaktovat viac.
Vždyť o tom mluvím! 8500 jela na referenčním designu a u 9100 už vymýšleli svoje voloviny!
Caf, ja som mal MANLI 8500le 250/230, prepalil som tam BIOS zo Sapphire a ficalo mi to 270/250 f pohode. Potom som ju vymenil za MANLI 9100 tam som dal tiez SAPPHIRE BIOS ale ta isla z def. 250/200 na oc. 270/230 viac ani za svet. A to som skusal asi 10 BIOSOV na kazdu kartu. Teraz mam SAPPHIRE 9100 def. 250/200 a mam tam nejaky novsi BIOS a ide mi 290/275 bez problemov zo standartnym chladenim. Takze len tolko ze treba skusat a skusat, ktory BIOS sadne a pojde pretaktovat viac.[/quote]
Takže čo myslíš. S ktorým by som to mal skúsiť? Mohol by si mi poradiť verziu a kde ju zohnať? :idea:
Takže čo myslíš. S ktorým by som to mal skúsiť? Mohol by si mi poradiť verziu a kde ju zohnať? :idea:[/quote]
Musim pozriet doma nejake BIOSY a skusim ti nejake poslat. Ale vyskusaj stranku http://www.sweb.cz/halen/biosy/biosy_main.htm alebo http://www.omegacorner.com/ ja som ich stiahol odtial je to tam pekne rozdelene podla karty