Jaká je podle vás nej deska na P4?
Jak z hlediska vybavenosti, vákonu, stabilitu a ceny
Doufám, že mi ukážete zajímavé alternativy
Dík
Printable View
Jaká je podle vás nej deska na P4?
Jak z hlediska vybavenosti, vákonu, stabilitu a ceny
Doufám, že mi ukážete zajímavé alternativy
Dík
Alternativy proste nejsou je to ASUS P4PE to ti povie 9 z 10 overclockeru
Hmm pekná deska a neco možná kapku levnějšího? a neřikejte, že na desce se nemá šetřit to já přece vim :-D
Ja přemejšlel o týhle MB Soltek SL-85ERV2, má dobrou cenu a AGP 8x, ale má čipset VIA P4X400A čipset a IEEE1394 a SA bych i oželel tak jestli to neni chyba. Platformu intel jsem poslední dobu vubec nesledova tak fakt nevim.
A co Gigabyte GA-8PE667 Ultra
já mam ASUS P4S533, sice nemá RAID, AGP 8x, USB 2.0, ale jinak je fpohodě. a cena je taky přijatelná
Kdyz chces dobrou desku tak urcite s chipsetom od intelu tu je v podstate len i845PE k DDR a i850E k RIMM ale VIA je shit to v ziadnom pripade nekupuj!!!Citace:
Původně odeslal Tomahawk
Budu věřit :), ale třeba na AMD mají gut čipsetyCitace:
Původně odeslal juzko
A gde mají tu ASUSku P4PE? Nikde ji nemohu najít.
http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...23479&level=54Citace:
Původně odeslal kuris
Takovy mensi MEGATEST desek pro P4:
http://www.svethardware.cz/sh/sh1.ns...256C6800498BAA.
Podle toho testu bych zvolil MB Asus P4S8X a podle nich je čipet SIS 648 dost dobrej, ale zajímal by mě názor někoho, kdo ten čipset má hlavně stabilita, že :))), páč výkon je asi nejlepší co tam je.
ja bych volil Asus P4PE samozrejme bych mysle do budoucna a koupit tu drazssi varintu co ma i serial ata fireware i usb2 a raid...
právě, že se snažim myslet do budoucna a P4PE nemá ani AGP 8x a myslim, že ani podporu pro Hyper-Threading jako třeba GA-8PE667. USB 2.0 je skoro všude a IEEE se případně dá dokoupit řadič, kdyby boly potřeba a SA to by chtělo to je pravda, ale Asus P4S8X ho má, nevim jestli volitelně ale podlě http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...23252&level=54 tam je i vše ostatní. a RAID nepotřebuju, stejně nejsou moc dobrý, leda tak jako další kanálCitace:
Původně odeslal honzAK
Ale na druhou sranu je pravda, že Intel čipset na Intel CPU je dycky nejpolehlivější, proto mě zajímá jestli desku P4S8X někdo nemá (nedo s čipsetem SIS 648
Koukám, že se v tom začínám orientovat, ale pořád nevim co koupit ???
ale P4PE už jste doporučily dva a to taky dost znamená
eh sorry P4PE Intel Hyper-Threading Technology umí :oops:
ja si myslim ze jo! jinak vrele doporucuji k Intelimu CPU i Inteli chipset,Citace:
Původně odeslal Tomahawk
sis nee.
ten raid jako dalsi kanal ano, jak se pak krasne rychle kopiruje kdyz mas v kompu 3 disky a kazdej na jinym kabelu.
SIS648 je dobry kousek, toho bych se nebal, ale jinak souhlas, ze spis inteli.Citace:
Původně odeslal honzAK
Umi umi a nejen to, ale k veci s tim SiS chipsetom bych si to vazne rozmyslel je fakt ze v bechmarku vychadza pomerne rychly ale to nie je vsetko s i845PE mas zaruceneu vynikajucu stabilitu za rozumni vykon intel si holt s intelom rozumi nejlip. Priamo sice 648 nemam skusenost co sa stability tice ale starsie chipsety od SiS pripadne AMD chipsety od SiS sa vyznacovali pomerne velkou nekompatibilitou. Vobec robustnost je ich slaba stranka. Moze byt ze to bude fachat dopohody ale taky se muze stat ze si to nebude rozunet s tvoji grafikou ci sitofkou, to u intelu je prakticky vylouceno! Tak si to prober a rozhodni se. Jen ti chci pripomenout aby si radsi kupoval casem provereny reseni nez niake radobi super stroje :wink:Citace:
Původně odeslal Tomahawk
Mam toho asuse P4S8X a jsem spokejen.Je naprosto stabilnni 8) ,a za tu cenu - SATA,RAID,AGP 8x,DDR 400, :lol:
P4 1,8@2,6
Seitec DDR 333@410
Seagate IV 80 GB
ATI RADEON 8500LE
Citace:
Původně odeslal Mario
a muzu se zeptat co mas za zdroj ?
ale i tak k intelu jedine intel, to si pak muzu rovnou koupit komp od autocontu.
Zajimalo by me co rikate na ABIT BE7-RAID? Podle popisu za dobry penize vse co potrebuju, ale jak je to v realu. Sice bych si rad pockal na GranitBay apod., ale ty vyjdou buhvi kdy.
K intelu intel - chlapci chlapci.Když to neznáte tož o tom neřikéte.Matete tu děcka vašima myšlenkovýma výronama.
Kdyz tomu nerozumis tak at to je treba vyron...,ze...Citace:
Původně odeslal chessman
PS: Kdyz koupis P4 s non intel chipstom, to uz muzes rovnou koupit AMD, ze
Umi i USB 2.0... dnes uz nikdo envyda takovou desku bez USB 2.0.Citace:
Původně odeslal Tomahawk
Uplny popis ASUS P4PE:..))
socket 478, podpora Intel CPU, čipset Intel 845PE, FSB533/400, 3xDIMM až 2GB PC2700/2100/1600 non-ECC DDR, 1xAGP 4x, 6xPCI, 2xserial ATA,1xATA133, 2xATA100, RAID 0/1 (pro RAID pole je vždy potřeba min. 1xSATA disk), 6ti kanálové audio, 1Gb LAN BroadCom, FireWire 1394, podpora až 6xUSB, S/PDIF OUT, ASUS POST Reporter, ASUS Q-Fan, My Logo2, ASUS EZ Flash, AGP warning LED, CrashFree BIOS, ASUS EZ Plug, 2xpar. 1xser. port, 4xUSB 2.0+kabel 2xkabel USB 2.0, 2xPS/2, 2xIEEE 1394 port, ATX, balení obsahuje: IEEE 1394 kabel, 2xserial ATA, InterVideo WinCinema, sw: drivery, Trend Micro PC-cillin 2002 anti virus, ASUS PC Probe, ASUS LiveUpdate Utility.