Jaky oper. system na 210MB disk????? ma to na compa s durexem/ celerem... a vubec nevim jak dal, nejlepsi by byl nejaky vetsi disk za hubicku ale mam ted jenom 210MB... tak please poradte ..
Printable View
Jaky oper. system na 210MB disk????? ma to na compa s durexem/ celerem... a vubec nevim jak dal, nejlepsi by byl nejaky vetsi disk za hubicku ale mam ted jenom 210MB... tak please poradte ..
Windows 95 OSR2.
no jedine ty 95 aby se dalo neco delat, 3.11 asi moc cenu nemaj. ale oc mista ti tam nezustane :)
V tych 95OSR2 je MSIE 3.0, takze mozes browsovat ;D
Instaloval jsem to na 213ku kdysi... Opravdu tam nic nez 95ky nenarves... I pri minimalni instalaci ti zbyde takovejch 100 MB.. Ale fachcit to bude... Zalezi taky, kolik mas ramky a kolik teda musis nechat na swap, ale rozchodis to... Pokud vim, tak ja tam potreboval tenkrat installit jeste Visual Basic 6.0 a zbylo mi tam ve finale asi 40 MB....Citace:
Původně odeslal el_Barto
Minimálna inštalácia W95ky zaberie okolo 40MB. Určite to nebude cez 50...Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Ak pridáš aj office 95 a 30MB swap, tak Ti zostane aj nejaké to miesto na prípadné hry alebo čo...
Inak Microsoft má vo W95 nejaký klon stackeru (nespomeniem si ako sa to volá) - ten to skomprimuje tak, že budeš mať cca 1,6 násobok kapacity, to už celkom ide... A strata výkonu nebude až taká markantná...
Ale sú to debaty ako za korunu nožík... V Libre v Blave majú 1,2GB disk za 300Sk bez DPH, cca 2GB za 400. Je to nejaký výpredaj, záruka 6 mesiacov... Určite bude niečo podobné aj v českých VO... :idea:
co si pamatuju tak w95 zabiraji 40MB v u plne prvni verzi. OSR2 uz toho chce vic a provozovat neOSR verzi je nekdy celkem o nervy :)
Co si pamatam, tak OSR2 nenainstalujes na 80MB disk (kvoli docasnym suborom), ale po instalacii na to ten disk staci. Prvu verziu (bez OSR2) naozaj neodporucam.
No nevim, kazdopadne já instaloval W95 plus ten VBasic a po místu na disku se jen zaprášilo :)
S trochou snahy tam narves i 98se ale musis podstoupit to ze disk bude komprimovenej...
takze chceste rict ze jsem vlastne skoro v pytli protoze kdyz tam prihodim vsechny ovl, kdyz uz budou tak muz koncim ..... SAKRA
Muzes tu druhou cast vety prelozit do cestiny? :oops:Citace:
Původně odeslal el_Barto
Jestlis to myslel tak, ze kdyz tam das vsechny ovladace, bude to skoro plny, tak mas pravdu ;D
jo no myslel sem to tak
Na tak malej hadřík bych napral starej dobrej DOS + nějakýho DosManagera.
Pochopitelně , že T602 to jistí.
Ale i ty 95 se dají uhlídat. Možná ti tam vleze i Word a a Winamp a budeš to mít jako ozvučenej psací stroj. ;D
NT4ky, mají tak 100MB... :) no já na takový disk hodil W98...ale nestojí to za to ! ty pády...
mam na 250MB disku W95 SR2 + IE5.5 + DX7.0 + DIABLO a mam tam 100MB mista, jinak obyc. W95 sou 40MB ale nejde na tom skoro nic.
S tou komprimaciou tam natlacis v poho ten W95OSR2+WORD+WA+drivers a ked to nie je 486 taq to pojde docela dobre. Inac ked xe3 davat nieco novsie taq tam skus natlacit W98 prve vidanie. Zere ovela menej ako 98SE. Inac odporucam ako zaklad DOS6.22 a komprimovat disk este v DOSe :wink:
tak ted sem byl donuceny tern disk dat do PC ( 1800+@3200+ ) a mam na nem 98SE a abych mohl poslouchat nejake mp3 tak jsem se pustil do slozky windows a HODNE jsem pouzival SHIFT+DEL tad mi najizdi po startu 17 chybovych oken a nemam tam na nic ovladace ( krome zvuku ) a mam tam jeste WINAMP a funguju.... ale je to pekne na H***** a tak k****** pomaly PC jsem jeste nevidel ....